Türk Telekom üzerinden modem almayın

Bugün tekrardan müşteri hizmetleri ile görüştüm.
Konu içinde bahsetmeyi unuttuğum bir sorun hala devam ediyor.
Modem kendini erişime kapatıyor bilgi hırsızlığı sebebiyle. Düzelmesi açıp kapatmakla oluyor düzelirse tabi veya DSL kablosunu çıkartıp takmakla düzeliyor.
Bu iki işlemden biri yapılınca 192.168.1.1 arayüzüne erişim hatası oluyor çökme olarak.

Sorun üzerin sorun.

Zyxel desteğinden biraz bilgi aldım yaşadığım sorunları anlatarak.

Bu modem Zyxel ile Türk Telekom mühendisleri tarafından yazılımına kadar birlikle oluşturulan yeni cihazmış.
Zyxel modem yazılımın oluşturulmasında Türk Telekom firmasının açık veya kapalı tutmak istediği özelliklere göre üretildiğini söyledi.
Türk Telekom firması güncellemelerin kapatılmasını istemiş bunun olması için.
Sadece kendi IP adresinin tanımlanmasını isteyende Türk Telekom oluyor.

Ben hala söylemlerimin arkasındayım. Türk Telekom firması bilerek ve isteyerek kendi çıkarı uğruna bu cihazı üretmiş Zyxel ile birlikle.
Ancak bunu Türk Telekom kabul etmiyor.

Zyxel ile görüşmemden sonra E-Posta ile yazı yazdım gerekli olan konuşmayı yazarak.
Oradan dönüşlerini bekliyorum.
Zyxel Türk Telekom firması ile birlikte çalışıp Türk Telekom şartları ve talepleri doğrultusunda bu cihazın üretildiğini bana yazılı beyan olarak belge veya yazışma olarak ispatladığında Türk Telekom firmasının canını çok fena yakacağım Tüketici hakem heyetine giderek.
İspatlamadığı taktirde gerekli incelemelerin başlatılması için gerekirse Cumhur başkanlığına kadar durumu ileteceğim.

Geçtiğimiz yıl elektronik cihazlar için Türkiye garanti kapması ve tüketici haklarını dahi kapsayan gelişmeler oldu.
Yaşanan bu olaydan alakalı illa ceza almalarını sağlayan maddeler vardır. Araştırıp bulmak lazım.

Vatan Bilgisayar, Hepsiburada, Teknosa, Media Markt gibi mağaza ve İnternet satış sitelerinden alınan modem ürünlerinde herhangi bir kısıtlama olmazken Türk Telekom üzerinden alınan cihazda kısıtlama olması hiç normal değil.

Az önce bahsettiğim gibi ben görüşümün ve düşüncelerimin arkasındayım.
Türk Telekom üzerinden modem almak isteyen buyursun alsın.
Ben 168 TL olan paranın peşinde değil yapılan ihlale karşı duruşumu gösteriyorum.

Örnek olarak bir düşünün şunu.
Windows satın alıyorsunuz ama Windows yapılandırması mevcut olmuyor normal gelir mi?
Ekran kartı, işlemci, bilgisayar çevre birimleri ile alakalı dahi örnekler çıkabilir.
Azıcık mantıkla düşünüldüğü zaman parasını ödenen bir cihazda neyin kısıtlaması der insan.

Güncelleme kısıtlaması çok göze batan bir olay görülmeyebilir. Ancak Türk Telekom ya garanti süresince bu hizmeti vermesi lazım yada ücretsiz sunması lazım.
Sözleşme bittiği taktirde destek vermiyor Türk Telekom. Hatta müşteri hizmetlerine dahi bağlanmak mümkün olmuyor aktif abonelik yoksa. Abonelik almaya yönlendiriyor yoksa telefon kapatılıyor sistem üzerinden.

Cihazlara root atarak işlemleri yapabilirsiniz TDW modelleri için root dosyası var isteyenlere atabilirim her işlemi yapabileceksiniz.

Kardeşim boş boş konuşuyorsun bu modelde root atamazsın eski versiyon modeme atarsın VMG3312-B10A buraya gelipte insanları yanıltma...
Modem kendini erişime kapatıyor bilgi hırsızlığı sebebiyle. Düzelmesi açıp kapatmakla oluyor düzelirse tabi veya DSL kablosunu çıkartıp takmakla düzeliyor.
Bu iki işlemden biri yapılınca 192.168.1.1 arayüzüne erişim hatası oluyor çökme olarak.

Sorun üzerin sorun.

Bu modem Zyxel ile Türk Telekom mühendisleri tarafından yazılımına kadar birlikle oluşturulan yeni cihazmış.
Zyxel modem yazılımın oluşturulmasında Türk Telekom firmasının açık veya kapalı tutmak istediği özelliklere göre üretildiğini söyledi.

Ben hala söylemlerimin arkasındayım. Türk Telekom firması bilerek ve isteyerek kendi çıkarı uğruna bu cihazı üretmiş Zyxel ile birlikle.

Zyxel ile görüşmemden sonra E-Posta ile yazı yazdım gerekli olan konuşmayı yazarak.
Zyxel Türk Telekom firması ile birlikte çalışıp Türk Telekom şartları ve talepleri doğrultusunda bu cihazın üretildiğini bana yazılı beyan olarak belge veya yazışma olarak ispatladığında Türk Telekom firmasının canını çok fena yakacağım Tüketici hakem heyetine giderek.
İspatlamadığı taktirde gerekli incelemelerin başlatılması için gerekirse Cumhur başkanlığına kadar durumu ileteceğim.

Geçtiğimiz yıl elektronik cihazlar için Türkiye garanti kapması ve tüketici haklarını dahi kapsayan gelişmeler oldu.
Yaşanan bu olaydan alakalı illa ceza almalarını sağlayan maddeler vardır. Araştırıp bulmak lazım.

Vatan Bilgisayar, Hepsiburada, Teknosa, Media Markt gibi mağaza ve İnternet satış sitelerinden alınan modem ürünlerinde herhangi bir kısıtlama olmazken Türk Telekom üzerinden alınan cihazda kısıtlama olması hiç normal değil.

Ben 168 TL olan paranın peşinde değil yapılan ihlale karşı duruşumu gösteriyorum.

Windows satın alıyorsunuz ama Windows yapılandırması mevcut olmuyor normal gelir mi?
Ekran kartı, işlemci, bilgisayar çevre birimleri ile alakalı dahi örnekler çıkabilir.
Azıcık mantıkla düşünüldüğü zaman parasını ödenen bir cihazda neyin kısıtlaması der insan.

Güncelleme kısıtlaması çok göze batan bir olay görülmeyebilir. Ancak Türk Telekom ya garanti süresince bu hizmeti vermesi lazım yada ücretsiz sunması lazım.
Sözleşme bittiği taktirde destek vermiyor Türk Telekom. Hatta müşteri hizmetlerine dahi bağlanmak mümkün olmuyor aktif abonelik yoksa. Abonelik almaya yönlendiriyor yoksa telefon kapatılıyor sistem üzerinden.
Türk Telekom'dan ne bekliyorsun onların amaçı muşterilerini mağdur etmek ve koyun gibi gütmek modemi kendi çıkarlarına göre yapılmış bir modeldir hiçbir şekilde mudahele etmeye izin vermiyor bana bir arkadaşım getirdi bunun bir açığını bulamaz mısın dedi baktık okadar uğraştık hiçbir şekilde hiçbir şeye izin vermiyor olacak gibi oluyor reset atınca eski haline dönuyor en son da arkadaşım modemi kırdı attı...
Modem kendini erişime kapatıyor bilgi hırsızlığı sebebiyle. Düzelmesi açıp kapatmakla oluyor düzelirse tabii veya DSL kablosunu çıkartıp takmakla düzeliyor.

Sorun üzerin sorun.

ZyXEL desteğinden biraz bilgi aldım yaşadığım sorunları anlatarak.

Bu modem ZyXEL ile Türk Telekom mühendisleri tarafından yazılımına kadar birlikle oluşturulan yeni cihazmış.
ZyXEL modem yazılımın oluşturulmasında Türk Telekom firmasının açık veya kapalı tutmak istediği özelliklere göre üretildiğini söyledi.

Ben hala söylemlerimin arkasındayım. Türk Telekom firması bilerek ve isteyerek kendi çıkarı uğruna bu cihazı üretmiş ZyXEL ile birlikle.

ZyXEL ile görüşmemden sonra e-posta ile yazı yazdım gerekli olan konuşmayı yazarak.
ZyXEL Türk Telekom firması ile birlikte çalışıp Türk Telekom şartları ve talepleri doğrultusunda bu cihazın üretildiğini bana yazılı beyan olarak belge veya yazışma olarak ispatladığında Türk Telekom firmasının canını çok fena yakacağım tüketici hakem heyetine giderek.
İspatlamadığı taktirde gerekli incelemelerin başlatılması için gerekirse cumhur başkanlığına kadar durumu ileteceğim.

Vatan Bilgisayar, Hepsiburada, Teknosa, Media markt gibi mağaza ve internet satış sitelerinden alınan modem ürünlerinde herhangi bir kısıtlama olmazken Türk Telekom üzerinden alınan cihazda kısıtlama olması hiç normal değil.

Güncelleme kısıtlaması çok göze batan bir olay görülmeyebilir. Ancak Türk Telekom'ya garanti süresince bu hizmeti vermesi lazım ya da ücretsiz sunması lazım.

Sistemde senin bağlandığını görüp kapatıyorlar ya da mesğule alırlar yani amaçları sinir etmek...

Son düzenleme:
Kardeşim boş boş konuşuyorsun bu modelde root atamazsın eski versiyon modeme atarsın VMG3312-B10A buraya gelipte insanları yanıltma...

Türk Telekom'dan ne bekliyorsun onların amaçı muşterilerini mağdur etmek ve koyun gibi gütmek modemi kendi çıkarlarına göre yapılmış bir modeldir hiçbir şekilde mudahele etmeye izin vermiyor bana bir arkadaşım getirdi bunun bir açığını bulamaz mısın dedi baktık okadar uğraştık hiçbir şekilde hiçbir şeye izin vermiyor olacak gibi oluyor reset atınca eski haline dönuyor en son da arkadaşım modemi kırdı attı...

Sistemde senin bağlandığını görüp kapatıyorlar ya da mesğule alırlar yani amaçları sinir etmek...
Biz boş konuşuyoruz arkadaşlar bırakın @daners dolu dolu konuşsun

Konu sahibi arkadaşım, kusura bakma ama biraz sıkıntı da sende. Son 4-5 yıldır hatta daha fazla bir süredir, Türk Telekom modemlerini otomatik bakım ve arıza teşhisi için kendi sistemlerine bağlıyor. Buna kısıtlama diyebilirsiniz ki doğrudur. Ama bu olayı da çoğu internet kullanıcısı bilir. Modemi Türk Telekom’dan alma gibi bir yükümlülüğünüz yoktu. Sosyal’de modem öneri konusu açsaydınız yardımcı olurduk modem seçmeniz konusunda. Bir de hiç dava işlerine girmeyin, Türk Telekom gibi açgözlü bir firma sizin düşünebileceğiniz cinsten bir hukuksuzluk yapmaz sözleşmelerde. Malum cin gibi firma.

FW olmayan modeme FW var diyorsun ya boş konuştuğun buradan belli eski modelde o dediğin oluyor root atılıyor bu yeni model de root atmak imksansız gibi bir şey...

FW olmayan modeme FW var diyorsun ya boş konuştuğun buradan belli eski modelde o dediğin oluyor root atılıyor bu yeni model de root atmak imksansız gibi bir şey...

Buraya gelip insanları yanıltma ha bende var bunun rootu diyorsan konuya paylaş ya da konu sahibi arkadaşa ver rahatlasın ama sanmam...

Sorun üzerin sorun.

Son durum nedir halledebildinizmi

Son durum nedir halledebildinizmi

Sorunlar devam ediyor. Gün geçtikçe artıyor.

Resmen yalan dolan bilgilerin aktarıldığı ve dolandırdıkları çok açık.
Kurumsal olarak açılacak aboneliğim bile bireysel açılmış.
Bayi üzerinden İnternet başvurusu olarak yapılan abonelik ıslak imzalı sözleşme belgesi olarak görünüyor.

Geçtiğimiz gün müşteri hizmetleri ile görüştüm araştırma talebi açıldı.

Modem sorunu hala devam ediyor. Zyxel firması ile görüşmeye devam edeceğim. Türk Telekom firması hiçbir şekilde kendileri ile alakalı olarak kabul etmiyor.

Tüketici hakem heyetine kadar gideceğim. Para için değil yapılan ihlal için.
Cumhur başkanlığına kadar ileteceğim durumu.
Kurumsal bir firmanın devlete bağlı olduğu halde bunları yapması kabul edilemez.

Bunların amaçları insanlara mağdur etmek zor duruma sokmak insanlara eziyet çektirmekten başka bir yararı yok bu kurumun ZyXEL firmasından bir şey çıkmaz gibi geliyor ama inş yanılırım...
Sorunlar devam ediyor. Gün geçtikçe artıyor.

Resmen yalan dolan bilgilerin aktarıldığı ve dolandırdıkları çok açık.
Kurumsal olarak açılacak aboneliğim bile bireysel açılmış.
Bayi üzerinden İnternet başvurusu olarak yapılan abonelik ıslak imzalı sözleşme belgesi olarak görünüyor.

Geçtiğimiz gün müşteri hizmetleri ile görüştüm araştırma talebi açıldı.

Modem sorunu hala devam ediyor. Zyxel firması ile görüşmeye devam edeceğim. Türk Telekom firması hiçbir şekilde kendileri ile alakalı olarak kabul etmiyor.

Tüketici hakem heyetine kadar gideceğim. Para için değil yapılan ihlal için.
Cumhur başkanlığına kadar ileteceğim durumu.
Kurumsal bir firmanın devlete bağlı olduğu halde bunları yapması kabul edilemez.
Yokmu bir yeşil ışık hala sıkıntımı yaşıyorsunuz..

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı