Çözüldü Türk Telekom ZTE Zxhn H168a v2.1 misafir interneti şahsi internet olarak nasıl kullanılır?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Raymoon

Femtopat
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Kullandığım bu modemdeki (Türk Telekom ZTE Zxhn H168a v2.1) misafir internetini kullanıyorum. Maksimum istemci sayısını 1'e getirdiğim halde yükleme yaptığım zaman diğer ağlarda dahil internet hız kaybı ve yavaşlamalar oluşuyor. Kullandığım bu misafir internet ağını diğer ağlardan bağımsız şekilde ayırarak kendi internetim haline getirmek istiyorum, nasıl yapacağım?

Kullandığım bu modemdeki (Türk Telekom ZTE Zxhn H168a v2.1) misafir internetini kullanıyorum. Maksimum istemci sayısını 1'e getirdiğim halde yükleme yaptığım zaman diğer ağlarda dahil internet hız kaybı ve yavaşlamalar oluşuyor. Kullandığım bu misafir internet ağını diğer ağlardan bağımsız şekilde ayırarak kendi internetim haline getirmek istiyorum, nasıl yapacağım?

Misafir ağının amacı gelen misafirin ev ağında ki cihazlara ve uygulamalara erişememesini sağlamak. Ana internet paketinizden bağımsız olarak çalışmaz.

Misafir ağının amacı gelen misafirin ev ağında ki cihazlara ve uygulamalara erişememesini sağlamak. Ana internet paketinizden bağımsız olarak çalışmaz.
Kullandığım modemde birkaç tane daha misafir ağı var. Bunlardan birini kullanırsam bir oyun veya dosya indirmesi yaparsam ana ağdaki hız yavaşlamaz diye düşünüp misafir ağına bağlanmıştım. Halbuki öyle değilmiş. Peki ağı ayırabilme şansımız var mı?

Kullandığım modemde birkaç tane daha misafir ağı var. Bunlardan birini kullanırsam bir oyun veya dosya indirmesi yaparsam ana ağdaki hız yavaşlamaz diye düşünüp misafir ağına bağlanmıştım. Halbuki öyle değilmiş. Peki ağı ayırabilme şansımız var mı?

Ağı ayırabilme derken? 2.4 ve 5 GHz'i ayırma mı yoksa ana interneti ikiye bölme olarak mı soruyorsunuz?

Eğer ana interneti ikiye bölme derseniz böyle bir şey mümkün değil ancak özelleştirebilir modem/routerlarda cihaza özel hız kısıtı veya ağa özel hız kısıtı uygulayabiliyorsunuz. Ben Keenetic kullanıyorum mesela misafir ağına 50 Mbps atadım misafir ağına bağlı kaç cihaz olursa olsun 50 Mbps üstüne çıkamıyor ve genel ağı yavaşlatamıyor.

Ağı ayırabilme derken? 2.4 ve 5 GHz'i ayırma mı yoksa ana interneti ikiye bölme olarak mı soruyorsunuz?

Eğer ana interneti ikiye bölme derseniz böyle bir şey mümkün değil ancak özelleştirebilir modem/routerlarda cihaza özel hız kısıtı veya ağa özel hız kısıtı uygulayabiliyorsunuz. Ben Keenetic kullanıyorum mesela misafir ağına 50 Mbps atadım misafir ağına bağlı kaç cihaz olursa olsun 50 Mbps üstüne çıkamıyor ve genel ağı yavaşlatamıyor.
Modemin içindeki misafir ağını ana ağdan bağımsız kullanmak.

O alet iyi değil kendine yeni bir router al internet paketinin hızı nedir?

Modemin içindeki misafir ağını ana ağdan bağımsız kullanmak.

Zaten ana ağdan bağımsız olarak çalışıyor misafir ağında ki cihazlar ana ağda ki uygulamalara ve cihazlara erişemez ancak gelen internetin sınırı belli.

100 Mbps internetiniz var diyelim misafir ağından 80 Mbps çekiyorsunuz ev ağına kalan band genişliği 20 Mbps olur. Siz sadece local ağ da yeni Wi-Fi açıyorsunuz ana internetinizi ikiye katlamıyorsunuz böyle bir şey mümkün değil.

Eve iki ayrı internet aboneliği alırsınız özelleştirilebilir bir router alırsınız ev ağını 1. internetten misafir ağını 2.internetten çıkabilirsiniz ancak başka türlü olumsuz.

O alet iyi değil kendine yeni bir router al internet paketinin hızı nedir?
1752692469798.png

Denetim masasında böyle gözüküyor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı