Türk Telekom'dan TurkNet'e geçiş

StormFight

Kilopat
Katılım
4 Ağustos 2014
Mesajlar
34
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Öğrenci
Arkadaşlar iyi günler kafamda bir takım sorular olduğu için buraya yazmak istedim şimdi biz Türk Telekom 16Mbps fiber internet kullanıyorduk. Bu internetin taahhüdü 1 Ekim 2021 itibarıyla sona erdi. Biz TurkNet'e başvurduk o arada TurkNet abonelik evraklarını vs gönderdi imzaladık falan fakat benim aklımdaki soru şu şimdi bizim Türk Telekom taahhüdümüz bitti fakat internet kesilmedi Türk Telekom'dan halen internet gelmeye devam ediyor bununla ilgili taahhüdüm bitmesine rağmen herhangi bir işlem yapmamıza gerek var mı? Yoksa TurkNet bizim adımıza bunları halledecek mi yani biz churn evrağı denen zımbırtıyı imzaladık bu evrakla Türk Telekom'la olan ilişiğimiz kesilecek mi yani Türk Telekom tarafından bize yansıtılan bir tutar olacak mı? Demek istediğim TurkNet'in sayfasında şöyle bir şey yazıyor: "taahhüt cayma bedelinizi 120 TL'ye kadar ödeyebilmemiz için taahhüt bozma faturanızın aslını ya da kopyasını Online İşlemler veya Mobil Uygulama üzerinden bize göndermeyi unutmayın. Kontrol ettikten sonra, 120 TL'ye kadar cayma bedelinizi 6 ay boyunca ayda 20 TL olacak şekilde her ay indirim sağlayarak üstleneceğiz. Kampanyamız hem veri (internet) hem de ses (telefon) hizmeti taahhüt cayma bedelini kapsıyor." Türk Telekom'da benim taahhüdüm bittiğine göre anladığım kadarıyla Türk Telekom'dan TurkNet için taahhüt bozma faturası almama gerek yok doğru mu düşündüm? Birinci sorum buydu. İkinci sorum ise Türk Telekom'da sözde telefon hizmeti de alıyorduk aslında yoktu abonelikte öyle bir şeyde Türk Telekom sağ olsun yine dolandırıcılık yaptı şimdi TurkNet'e geçince ev telefonlu internet verecekler bu ev telefonunu sonradan iptal etme şansımız var mı herhangi bir ücret vs. çıkarıyorlar mı?(TurkNet'teki kadın sonradan iptal edebiliyorsunuz dedi. Yine de bir ücret çıkar mı diye sormak istedim buraya) bununla ilgili bilen varsa? Kusura bakmayın 2-3 cümlede anlatabilirdim de neden bu kadar uzattıysam bende bilmiyorum emin olma hastalığına yakalandım herhâlde :D şimdiden cevap verecek olanlara teşekkür ederim :)
 
Turktelekomdan turknete geçişlerde kapatma işlemini turknet turktelekoma bildiriyor onlar hallediyor. İşlemler tamamlanınca tarafınıza mesaj atarlar. Turktelekom taahhüt için sizi arayıp onay almadıysa ortada bir taahhüt yoktur. Olsa bile ilk ay çıkacağınız için size çok az bir borç çıkar.
 
Türk Telekom taahhüdümüz bitti fakat internet kesilmedi Türk Telekom'dan halen internet gelmeye devam ediyor bununla ilgili taahhüdüm bitmesine rağmen herhangi bir işlem yapmamıza gerek var mı?

Bu durumu bire bir yaşadım, "TurkNet hiçbir işlem yapmayın, biz sizin yerinize yapacağız" dediler. Telekom 15 ila 20TL arası fatura çıkardı. TurkNet'e bu faturayı gösterdiğimde, bu bizi ilgilendirmez biz cayma bedelini karşılıyoruz şeklinde cevap verdiler.
Telekom gerekli geçiş evraklarını geç onayladığı için bu fiyatı sana kilitliyorlar.
 
Taahhüt bittikten sonraki sürede kullandığınız ücret Turk Telekom tarafından tahsis edilecek. Gidip bir an once TT ile görüşmenizi öneririm. Artık aboneleri olmadığınız için su anlık kullandığınız internete gereğinden fazla yüksek ücret talep edebiliyorlar. Ya da hattan gelen interneti TurkNet bağlantısı sağlanana kadar kullanmayın.

Telefon konusu icin de; TurkNet'e geçtiğinizde telefon kullanmak istemediğinizi belirtirsiniz, size bir numara tahsis edilse de fiyata yansımıyor.
 
Türk Telekom'dan TurkNet'e geçişlerde kapatma işlemini TurkNet turktelekoma bildiriyor onlar hallediyor. İşlemler tamamlanınca tarafınıza mesaj atarlar. Türk Telekom taahhüt için sizi arayıp onay almadıysa ortada bir taahhüt yoktur. Olsa bile ilk ay çıkacağınız için size çok az bir borç çıkar.

Bu durumu bire bir yaşadım, "TurkNet hiçbir işlem yapmayın, biz sizin yerinize yapacağız" dediler. Telekom 15 ila 20TL arası fatura çıkardı. TurkNet'e bu faturayı gösterdiğimde, bu bizi ilgilendirmez biz cayma bedelini karşılıyoruz şeklinde cevap verdiler.
Telekom gerekli geçiş evraklarını geç onayladığı için bu fiyatı sana kilitliyorlar.

Taahhüt bittikten sonraki sürede kullandığınız ücret Türk Telekom tarafından tahsis edilecek. Gidip bir an once TT ile görüşmenizi öneririm. Artık aboneleri olmadığınız için su anlık kullandığınız internete gereğinden fazla yüksek ücret talep edebiliyorlar. Ya da hattan gelen interneti TurkNet bağlantısı sağlanana kadar kullanmayın.

Telefon konusu için de; TurkNet'e geçtiğinizde telefon kullanmak istemediğinizi belirtirsiniz, size bir numara tahsis edilse de fiyata yansımıyor.

Sen yine de Telekom sayfasından borç sorgula 3 ay boyunca.

Arkadaşlar ilginiz ve cevaplarınız için teşekkür ederim kafamda oluştu bazı şeyler halledeceğim hemen çok sağ olun.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı