Türk Telekom'u Şikayet Etmek

Forum bu konu 57 yıllık, yazmadan önce tekrar bir düşün istersen uyarısı vermeyi mi bıraktı?

8 olayı hikaye. 6'da kopmayan da gördüm 10'da kopan da. Benimki 10'da stabil olmuyor. Zaten ayar kısmından seçilen değerin (Varsayılan 8, elle 15 seçtim. Takdir edersiniz ki varsayılan haliyle 6 bile görmüyor) de aynısını yapmıyor. Artık tutarsızlığın sebebi modem mi sağlayıcıyla mı alakalı bilmiyorum.
 
Hocam bazen MediaTek chipseti uyumsuzluk yapıyor Keenetic modemler MediaTek chipsetli oluyor saha dolabı Broadcom chipsetli oluyor genelde uyumsuzluk yaptığı için kopuyor olabilir hat değerlerin iyi modem kaynaklı olabilir bazı Keenetic kullanan kişilerde bu sorunu görmüştüm.
 
VDSL'e geçince Keenetic'ten önce ASUS ve TP-Link modemler de aldım. Yaklaşık 3 ay modem al-iade et şeklinde geçti. Kopmayan buydu. Hatta bunun da belirli yazılım sürümü kopmuyordu. Otomatik güncelleme yapınca gitmişti. Adamlarla uzun mailleşme sonucu geliştirici sürümü gönderdiler ve o zamandan beri güncellemiyorum. Zengin olup Beştepe'nin karşısına kendi villamı yaptırana kadar böyle.
 
@Vavien. bir sonuca ulaşabildin mi bu konuda? Uzun bir süredir internet kesintisi yaşıyorum, BTK'ya, CİMER'e her yere şikayet edeceğim bunları da fayda eder mi? Hatırladığınız kadarıyla?

10 gündür 10 dakikada 2-3 kere internetim kopuyor 3 tane arıza kaydı bıraktım her seferinde gelip saçma bir yeri yapıp gidiyorlar değişen hiçbir şey yok. Şimdi de tekrar 19una kadar bekletiyorlar, aynı sorunu yaşıyorum. Şikayet ettin mi?

Tanıdığı olsa köpek gibi eliyle döşer, 15 yıllık müşteriye gelince yok.

Durum böyle. Bölgemdeki en iyi servis sağlayıcının başarıları bu. Şikayet falan tız gelir vırız gider. Twitter'dan artık CEO muydu neyse o adama da yazdım. Aradılar. Bir şeyler söyleyip geçiştirdiler.

O kadar doğru ki bu yazılanlar aynısını yaşıyorum 10 yıldan fazladır müşterisiyiz hala fiber yok, rezaletten başka hiçbir şey değil. Yeni yapılan binaların hepsine fiber çekmeyi biliyorlar.
 

Geri
Yukarı