Türk Telekom'un Yaptığı Zam Hakkında

OlkyNs

Decapat
Katılım
28 Haziran 2018
Mesajlar
788
Makaleler
73
Çözümler
1
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Öğrenci
1nHByAHA.png


Yine bir Türk Telekom vakası. AKN kalkmasıyla arap saçına dönen iş tüketiciyi yine zor duruma sokmayı hedefliyor galiba. Türk Telekom'dan bağlantısını kesen bir çok kullanıcı var Türkiye'de. Açıkcası hangi İSS'de olsalarda Türk Telekom'da olduklarından daha mutlulardı. Mutlulardı dedim çünkü Türk Telekom'un hattından internet dağıtımı yapan firmalara kira zammı yansıtıldı Türk Telekom tarafından. Kısacası "Ben tüketicinin kalbini kazanamadım o zaman diğerleri de kazanamayacak" gibi bir mesaj uyandırdı bende. Bu konu hakkında açıklamada bulunan TürkNet'in bireysel iş biriminden sorumlu genel müdür yardımcısı Sinan Kurmuş şu cümleleri sarf etti:

"Türk Telekom, yeni hat kiralama bedellerini eski müşterileri için düşük hızda yüzde 66, yüksek hızda ise yüzde 4.6 artırdı. Üzerine vergileri de koyunca operatörlerin yapacakları zam oranı bu rakamların çok daha üzerinde olacak. Alternatif operatörün 16 Mbps hızındaki internet için KDV dahil Türk Telekom'a vereceği para 43 TL civarında. Satarken hiç kâr etmese, başka hiçbir masrafı olmasa bile 58 TL'ye satması gerekiyor. Ancak satış, destek, altyapı masraflarını ve yüzde 25.5 KDV ve Özel İletişim Vergisi'ni koyarsanız vatandaşa satışı 80 TL'yi bulur. Bu da yüzde 86 zam demek."

Tüketici olarak yıldık. Ülkede adam akıllı fiyata internet kullanmak hayal oldu maalesef.
 
Siz TT kullanmasanız bile farklı firmadan hizmet alsanız dahil bu zamlar sizi etkileyecek, mevcut kullandığınız hizmeti kapsamasa bile 1 yıl ardından o zammı tadacaksınız, öyle kullananlar düşünsün demekle olmuyor, yapmayın. TurkNet, Oris Telekom, Millenicom, Netspeed, SOL dahil bütün firmaları kapsayacak zamlardan en fazla ADSL kullanıcıları etkilenecek.

30 yıllık her tarafı ekli, küflü, paslanmış kablodan utanmadan 3-4 Mbps hizmet verirken ciddi kar ediyorlardı, şimdi o kar en az %70 arttı ve hala insanlar VDSL kullanma imkanına sahip iken hala ADSL hızlara tonla para veriyorlar.

ADSL fiyatları ucuzlaması gerekirken tam tersi zamlanıyor, ben neden VDSL veya farklı bir fiber türü kullanan adam ile aynı parayı vereyim ? Bunu anlatamadım, anlatamadık, lütfen ısrarla yüksek hızlı paketlere geçin ve TT kullanmaktan vazgeçin. Bu iş için gösterilecek en güzel tepki bu olur.

Sürekli şikayetlerde bulunun. Alternatif ISS'lere geçin, bu soygunculara para vermeyin. Ping nedir, upload nedir bilmeyen bu kurumdan direk hizmet almayın, her TT'nin kendi paylaşımında sitem edin.
 
Kaçırdığınız bir nokta var. Hat kiralama bedellerine zam yapacak. Bu Türk Telekom haricindeki "bütün" firmalara zam yapılacağı ve kâr edebilmeleri için bizim faturalarımıza zam yapmalarını zorlayacak bir durum.
Benim anladığım Türk Telekom ve onun altyapısını kullanan ISS'lere zam yapılacak . Ben Kablonet kullanıyorum. Bu durum beni neden ilgilendirsin ki ?
 
@ISLAND Kablonet buna dahil zira kendi yurt içi ve yurt dışı hatları olsada yetersiz geldiği için belirli oranda TT'den almak zorunda kalıyorlar, haliyle dolaylı olarak sizde etkileneceksiniz. Belki işin trafik kısmında olsanızda bu zamlar orayada yansıyacak.
 
Kelimeler kifayetsiz kalıyor. Ne tür bir firma bu böyle. Ülkemiz nereden para kazanacağını şaşırmış durumda. Soykırım yaklaşıyor hedef 2023. Ben de kullanıyorum TTNET fakat başka seçeneğim olmadığı için. Hepsi aynı sonuçta. Adamların zam yapmasına sebep olan ülkede çıkan kanunlar, vergiler, zamlar ve enflasyon.
 
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı