Türkçe yama bir nevi "mod" oluyor. Modların, kâr amacı gütmemesi gerekiyor. İnsanlar kurdukları modlarla, satın aldıkları oyundan daha cok zevk alabilmek, oyunu daha güzelleştirebilmek adına kuruyorlar o modları. Zaman zaman firmalar, modları yapan kişileri destekliyor. Ama oyunculardan ekstra para almıyor. Sizin yaptığınız etik değil. Oyunculara haksızlık. Para almanız doğru bir davranış değil. Bunu siz de iyi biliyorsunuz ki en ufak şikayet sürecinde hemen projelerinizi iptal ettiniz.
Evet, çeviri yapmak çok zor bir iştir. Bazı arkadaşlar gibi "Alt tarafı bir çeviri, ben bile çeviririm, neden bu kadar pahalı?" düşünceleri bu konuda bilgisiz olduklarını gösterir. Hiçbir işi küçümsemeyin. Hiçbir şey, sanıldığı gibi kolay değildir. Ama konu bu değil. Konu, etik olmaması. Ortada bir ticari hırsızlığın olması. Çeviri yapmak istiyorsanız "legal" olarak yapacaksınız. Hakkınızla para kazanacaksınız.
Para ile satılan her yama, mod hırsızlıktır.
Bu tarz sitelerden yama almayın, desteklemeyin. Yamayı alacak olan elbet çıkar.
Para sorunu yoktur, Türkçe olmadan oynayamamaktadir vs. Oyunu korsan indirip yamaya para veren tipler bile mevcut. Yama alan insanları eleştirmem ya da yargılamam lakin sizin yaptığınız şey doğru değil.
Ayrıca vergi kaçırıyorlarsa suç işlemiş oluyorlar. Şikayet edebilirsiniz CIMER'e.
Emek olayına gelirsek..
Benim gözümde korsandan farkı olmadığı için emek falan hikaye. Bir oyunu, korsan sunan insanların da emeği vardır. Onlara neden laf yapıyorsunuz o zaman? Ayrıca emekten bu kadar bahseden güruh, illegal yollarla çevirdiği oyunun firmasına mail yoluyla resmi Türkçe çeviri başvurusu yapsın. TechnoGame yapmıştı zamanında. Indie oyun stüdyolarının reddetme olasılığı çok düşük. Eğer işini iyi yapan bir grupsa. Hani emek var ya.
Son olarak şunu da belirteyim; malum grubun modları para karşılığında satsa bile birkaç ay içinde modları kırıp kendi sayfalarında paylaşanlar var. Araştırırsanız ücretsiz bulabilirsiniz. Bulamazsanız da bu malûm gruba para kazandırmayın. Translate çeviriler var. Olmadı İngilizce oynarsınız. Translate çevirilerden pek farkları yok zaten. Birkaç kez deneyim ettim.