Türkiye bir Hukuk Devleti mi?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Hayır değildir. Kısa ve öz. Bu arada burası karışacak ben yerimi ayırtayım da.

Seviye düsmedikce asla konu karismaz, ben bunu Technopat'a ve siz degerli kardeslerime gösterecegim.

Eeyyy Mustafa, ben seninle dalga geçmedim, sadece basit yorumuna ufacık bir espri yaptım. Hem sen ezikliğin ne olduğunu biliyor musun ki benimle kıyaslıyorsun?
Biraz seviyeli olup kensini de daha fazla küçük düşürme Mustafa :saçma:

Mustafa adina ben senden özür dileyip konuya dönmek istiyorum erpo dostum. :)
Dur dur sana dostum dedim diye sanki 3 kisi ile 1 kisiye giriyormusuz gibi oldu erpo bey... :)

Seviye düsmedikce asla konu karismaz, ben bunu Technopat'a ve siz degerli kardeslerime gösterecegim.

Mustafa adina ben senden özür dileyip konuya dönmek istiyorum erpo dostum. :)
Dur dur sana dostum dedim diye sanki 3 kisi ile 1 kisiye giriyormusuz gibi oldu erpo bey... :)
Hocam umarım öyle olur ama hemen Moderatörler gelip kapatacak her zamanki gibi konuyu.

K
Dediklerimin özeti bu degil bence dediklerimden anladiginiz bu.
Ayrica sorum Türkiye bir Hukuk devleti mi idi, lakin siz hemen Avrupa bir hukuk devleti mi diye karsi sav yaptiniz?

Ah keske sorunlarimiza "Igneyi kendine cuvaldizi baskasina batir" mantigi ile yaklassa idik ne güzel olurdu. Evet konuya yaklastigimizi söylemistim ve size soruyorum "Sizce Türkiye bir Hukuk Devleti mi?"
Karşılaştırma yapmadan neyin ne olduğunu nasıl anlayacaksın?
Ayrıca Hukuk Devleti diye birşey olmaz. Devleti de hukuk'u da bulan insandır. Hukuk insandan üstün olamaz. Toplumun çıkarlarına göre değiştirilebilir, esnetilebilir yeri gelince zorlaştırıcı kaideler oluşturulabilir. Yani kusura bakma yine dehşete kapılacaksınız ama hukuk sadece bir araçtır.

Karşılaştırma yapmadan neyin ne olduğunu nasıl anlayacaksın?

Bakiniz böyle tane tane alintilayinca yanlis anlamamanizi umuyorum, ama savlariniz öyle radikal ki, tane tane cevaplamak zorunda kaliyorum. Madem karsilastirma yapacaksiniz bir dogudan bir batidan karsilastirma yapin ki, tarafsiz oldugunuzu daha acik belli edin ki olaya tarafsiz bakmadiginiz cok acik, yani bu kendi fikrim...

Ayrıca Hukuk Devleti diye birşey olmaz. Devleti de hukuk'u da bulan insandır. Hukuk insandan üstün olamaz.

Hukugun insandan üstün oldugunu burada kimse savunmadi gördügüm kadari ile, ama hukuk olmadan devlet bir muz cumhuriyetinden baska birsey degildir. Umuyorum bu görüsümü paylasirsiniz...

Toplumun çıkarlarına göre değiştirilebilir, esnetilebilir yeri gelince zorlaştırıcı kaideler oluşturulabilir.

Yani toplum tamamen hukuksuz birsey istiyor ise, hukuk ona göre esnetilebilir?
Evet soru isareti koydum, cünkü buradan anladigim budur, yanlis anladiysam aciklayin ya da örneklendirin lütfen...

Yani kusura bakma yine dehşete kapılacaksınız ama hukuk sadece bir araçtır.

Arac ve Gereklilik farkli kavramlardir, bence sizinle anlasamadigimiz yer kendinizi yeterince ifade edememenizdir...

Sevgiler :)

Ülkemiz çok iyi bir ülkedir, tam adaletlidir maşallah hak,hukuk her şey yerindedir :sinsi: :ROFL:

Sen Almanya'da yaşamıyor musun? Neden ilgilisin bu kadar?
Almanya bir hukuk devleti mi onu araştır önce.

Bu arada hukuk devleti diye bir tabir olmaz. Gelmiş geçmiş her Devlet'in hukuku vardır.
Hukuk amaç değil sadece bir araçtır. Öte yandan Türkiye özgürlük, demokrasi, insan hakları ve dahi bir çok alanda Avrupa birliği ülkelerinin çok çok önündedir. Avrupa'da haklar kağıt üstündedir. Devlet'in işine gelmeyen birşey savunduğunuzda buldozer gibi üzerinizden geçerler.
Milletin malını kullanırsınız sonra da işinize gelmeyince kapalı olarak ''gevur'' dersiniz! Onlar bin kat dahaiyidir.

Yunan düşünürü Aristoteles’e göre hukuk, tutkulardan ve hırslardan sıyrılmış aklın eseridir. “Hukuk Devleti” ilkesini kısaca, bir siyasal sistemde kişilerin keyfi istemlerinin, hırslarının değil ama temel insan haklarını koruyan hukukun hakimiyeti ve üstünlüğü olarak tanımlayabiliriz. İlliberal demokrasi yani çoğulcu demokrasiyi savunan bir ülke olduğumuz için, Hukuk Devleti ilkesine ters düşüyoruz...
Ne zaman meclise baraj altı partilerde girebilir ve o %1'in bile değeri anlaşılırsa, işte o zaman fikir ve düşünce paylaşımını sağlıklı bir şekilde yapar, birey devleti değil hukuk devleti oluruz.

Hukuk, adalet diye bir şey yok bu ülkede. Var diye savunanlara da acil şifalar diliyorum. Ne Ergenekon, ne de Balyoz kumpaslarını unutmadık :) İlker Başbuğ'u hapse attırmak için bir teröristi gizli tanık yaptırdıkları zamanları ne çabuk unutuyorsunuz?
Türkiye tam olarak "zenginlerin" ülkesidir. Çünkü para varsa her şey sana serbest. En güzeli.

Yani sorunuza cevap vermem gerekir ise evet Türkiye bir hukuk devleti. Kurallarımız var, yasalarımız var. Adaletli mi? Orta sınıf ve altı için tartışılır. Dürüst mü? Yer yer. Manipülatif mi? Kesinlikle.

Adalet olmazsa hukuda olmaz.

Hukuk, adalet diye bir şey yok bu ülkede.

hukuk
.–/
ç. ad
  1. 1.
    toplumu düzenleyen ve devlet yaptırımıyla güçlendirilmiş bulunan kuralların, yasaların bütünü.
  2. 2.
    bu kuralları, yasaları, hakları konu alan bilim.

Neler olduğu önemsiz, kurallar ve yasalar var ise Hukuk da vardır.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı