Türkiye bitmeye başladı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ben sabaha kadar konuşup bir yerlerimi yırtsamda bunlar TikTok aklıyla show yapmaya devam edecekler. Görmüşler 2-3 tane Z kuşağı videosu. Oradaki 2 tane veledin cebimde param yok laflarını duymuşlar ekonomiden bahsediyorlar.

Ekonomi falan kötü bu arada ona sözüm yok ülkenin de doğru yönetildiğini de düşünmüyorum hâla sözlerimin arkasındayım fakat neden fikrini belirten (yanlış bile olsa) bir kişiye sırf kendileri en doğruyu bildiğini öne sürerekten algı yapıyorlar anlamış değilim. Hep aynı sözler.

Abim sus artık. Kitaplar ücretsiz veriliyor diyor, kimin parasıyla veriliyor ücretsiz? Ne kadar vergi alıyorlar farkında mısın? O verilen kitapların çoğu ise yetersiz.

Şu yazdıklarına bak ya, telefonunu çıkar diyen dayılardan farkın yok. Nasıl utanmazsın bunları yazarken?

Ekonomik kriz dediğin şey ekonomi politikalarına bağlı bir şey. Ülkenin liderinin değişmesi bu politikaların da değişmesi anlamına geliyor. İsze kim öğretti ülke ekonomisinin baştaki kişiyle alakası olmadığını?

Telefonunu çıkar diyen dayılarla bu yazdığım yazının arasındaki çelişkiyi nasıl buldun bilmiyorum ancak utanmam gereken bir şey de göremiyorum. Lütfen şu zihniyeti bırakıp ülke liderinin değişimi ile politikaların değişmesini doğru orantılı olarak görme. Ülkedeki ekonomi, insanların Türk lirasının değerinin kaybolacağını bildiği için dolara yatırım veya altına yatırım yapıp sonrasında kar elde ederek Türk lirası haline dönüştürüp değer kaybetmesine yol açıyor. Bunun baştaki kişiyle bier alakası yok. Boş yapma lütfen.

Mültecilere vatandışlık veren kim acaba? Ayrıca hâla diyorsun ki başımızdaki değişsede aynı kalacak nereden biliyorsun? Başımızdaki 20 yıldır değişmiyor. 5 yıl farklı biri yönetsin bakalım durumlar nasıl olacak? Zaten şuankinden kötü olamaz.
Bak şu an rekabet olmadığı için baştaki ülkeyi yönetme çabasına girmiyor. Çünkü biliyor ben bunların içinden geçsem bile bana oy verecekler var. Bu yüzden uğraşmıyor kendi çıkarlarını gözetiyor sadece. Ama hâlk bilinçlenip kötü yöneteni gönderme çabasına girerse gelecek yönetim seçilme korkusu yüzünden daha çok çabalayacak. Mesela yeni gelen yönetimde beceremedi e tamam o zaman yine yönetim değişir. Bu sefer yeni gelecek olan daha da fazla çabalayacak. Yönetim kalitesi böyle artabilir zaten. Sen bir insanı 20 yıl aynı yerde tutarsan o adam korku falan yaşamaz.
Neden yönetimin değişmesinden bu kadar korkuyorsunuz anlamıyorum.

Yönetimin değişip geçen o 5 yıl içinde durumun daha kötü olacağını düşünsene. O boşa geçen 5 yılın sonrasında ülkeyi mezarından uyanan Atatürk bile adam edemez.

Ben sabaha kadar konuşup bir yerlerimi yırtsamda bunlar TikTok aklıyla show yapmaya devam edecekler. Görmüşler 2-3 tane Z kuşağı videosu. Oradaki 2 tane veledin cebimde param yok laflarını duymuşlar ekonomiden bahsediyorlar.
Kardeşim Tiktok daki veletler değil ben diyorum durumların iyi olmadığını.
Neyse belli siz ayağınızdan vursalar karnımdan vurmadılar diye şükredecek tiplerdensiniz.
Böyle devam edin umarım bir gün dersinizi alırsınız.
Koyun sürüsünden başka bir şey değilsiniz zaten.

Ekonomi falan kötü bu arada ona sözüm yok ülkenin de doğru yönetildiğini de düşünmüyorum hâla sözlerimin arkasındayım fakat neden fikrini belirten (yanlış bile olsa) bir kişiye sırf kendileri en doğruyu bildiğini öne sürerekten algı yapıyorlar anlamış değilim. Hep aynı sözler.

Kendi laflarını doğru olduğunu düşünüp karşı tarafın düşüncelerini dinlemeden ben ne diyorsam o doğrudur havasındalar. "en doğrucu benim, en ülkesini düşünen benim, sizin düşünceleriniz ülkeyi alıkoymaktan ibaret" gibi şeylerin kapalı yazılmış hali.

Yönetimin değişip geçen o 5 yıl içinde durumun daha kötü olacağını düşünsene. O boşa geçen 5 yılın sonrasında ülkeyi mezarından uyanan Atatürk bile adam edemez.
Şu durumdan daha kötü olamaz. Ayrıca değişiklik iyidir 20 yıldır aynı adam giydiriyor 5 yılda başkası giydirsin kardeşim. Denemeden bilemeyiz belki daha çok zevk verecek.

Bana bu benzetmeyi yaptıranlara yazıklar olsun ama beyinleri çalışmıyor belki vücütlarının 2. yönetim merkezi çalışır.

Telefonunu çıkar diyen dayılarla bu yazdığım yazının arasındaki çelişkiyi nasıl buldun bilmiyorum ancak utanmam gereken bir şey de göremiyorum. Lütfen şu zihniyeti bırakıp ülke liderinin değişimi ile politikaların değişmesini doğru orantılı olarak görme. Ülkedeki ekonomi, insanların Türk lirasının değerinin kaybolacağını bildiği için dolara yatırım veya altına yatırım yapıp sonrasında kar elde ederek Türk lirası haline dönüştürüp değer kaybetmesine yol açıyor. Bunun baştaki kişiyle bier alakası yok. Boş yapma lütfen.
Elinin altındaki bilgisayara, telefona şükret diyorsun Bu aynı dayı zihniyeti işte.

Ülke liderinin değişimi ne demek? Eğer aynı partiden başka birisi seçilmeyecekse hükümet partisinin değişmesi demek. Bu da ülke politikalarının bu partiye göre şekillenmesi demek.

Yok, başımızdakinin hükümetinin verdiği kararlar ekonomiyi buraya sürükledi. Neden yatırımcılar Türk lirasını bıraktı? Olayın buraya gelmesine kim sebep oldu?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı