Türkiye Cumhuriyeti'nin önümüzdeki 5 yıl içinde yapmasını düşündüklerim

Bunun zihniyetle alakası yok, ülke yüzyıllardır böyle bizim gibi ülkelerin kaderi budur. Sürekli birilerine güvenilir ve o kişi gittiğinde her şey yıkılır.

Cidden zihniyet ile alakası var ama dediğin gibi bir durumda söz konusu her 2 nesilde bir salaklaşıyoruz. Benim şahsi düşünceme göre devlet yapıyı değiştirmeli bir kişiye güvenmek yerine Yunusizm in ilkelerine göre gidişat gösterilse devlet kurumlarını birleştirmekten çok bölerek ve CBnin aldığı tüm kararların cumhuriyet muhafızları birliği tarafından onaylanması ve dış işlerinde ise dış işleri bakanlığının CB ye müdahale edilebilir bir konuma gelmesi falan gerekiyor. Ben cidden bu işe kafa yordum normalde siyasete girmeyi düşündüm ama adım gibi eminim öldürülürüm bu kafayla sonuçta bu ülke de her başarının bir cezası var. Ama mühim değil birkaç tane devlet ile ekonomik reformlar hakkında konuşma yapmışlığım var eğer olur da kısmet olur kendimi yurt dışında kanıtlarsam burada ki halkta beni isterse el atarım. Ama dediğim gibi korkuyor insan bu ülkeye hizmet etmeye halka bir bakıyorsun işler güzel gidince tokluk sendromu vs. yaşıyor seni öldürüyor veya saygısızlık yapıyor ama bilemem ileride ne olur? Bakarsın siyasete girer CB olmaya aday bile olabilirim 1 kez aday olurum baktım halk beni istemiyor toplarım pılı pırtıyı çeker giderim tabii bunun için 45 yaşımı doldurmam lazım önümde 20 yıl var nereden baksan.

Direk kominizm ilan etsek nasıl olur?
Yapılacak temel şeyler bellidir:
Önce eğitim sistemini adam edersin dediğin şeyleri eğitim reformu tetikler zaten.
Devlet bir yolsuzluk operasyonu başlatmalı. Rüşvet yiyen bütün herkesin mal varlığına el koyarsın.
Ekonomik olarak teşvikleri arttırırsın destek olursun yavaş yavaş bu da çözülür.
Adalet sistemine el atarsın. Cinayet işleyeni tecavüzcüyü haini asarsın. Hırsızlık yapanın kolunu kesersin bacağını kesersin. Bu da biter. Zaten bu ülkenin adaletle ilgili sorunları cezai hukuk sisteminden. Hukuk sistemini düzelttiğin zaman ardından değişen eğitim sistemiyle birlikte ortada suç işleyecek kimse kalmaz zaten.
Vekiller konusuna katılıyorum. Eğer bir adamın amacı Vatan'a millete hizmet etmekse parayla işi olmaz.

Halk istediği para birimine yatırım yapar eğer halk güvenmezse sonucunda bu olur çünkü güven yok. Halkın çoğu inanmıyor siyasi iktidara. Parti olayı ise rejim değişikliği yani daha özgürlükçü bir kesimin gelmesi lazım. 7 yıl konusu değinmişsin benim bildiğim Almanya'da 4 yılda birdi ama 5 yılda bire geçildi yani artık partiler menfaat değil gelecek düşünmeli şu an tüm partiler oy vermek bence yanlış ama bu rejimin değişmesi için oy vermek zorundayız.

Sizin bu özgürlük sevdanız nedir ya? Ne özgürlüğü istiyorsun? Özgürlükçü bir kesim gelmeliymiş. Kim o özgürlükçü kesim?
Umarım aklımda ki kanserojen kitleden bahsetmiyorsundur?

Direk kominizm ilan etsek nasıl olur?
Yapılacak temel şeyler bellidir:
Önce eğitim sistemini adam edersin dediğin şeyleri eğitim reformu tetikler zaten.
Devlet bir yolsuzluk operasyonu başlatmalı. Rüşvet yiyen bütün herkesin mal varlığına el koyarsın.
Ekonomik olarak teşvikleri arttırırsın destek olursun yavaş yavaş bu da çözülür.
Adalet sistemine el atarsın. Cinayet işleyeni tecavüzcüyü haini asarsın. Hırsızlık yapanın kolunu kesersin bacağını kesersin. Bu da biter. Zaten bu ülkenin adaletle ilgili sorunları cezai hukuk sisteminden. Hukuk sistemini düzelttiğin zaman ardından değişen eğitim sistemiyle birlikte ortada suç işleyecek kimse kalmaz zaten.
Vekiller konusuna katılıyorum. Eğer bir adamın amacı Vatan'a millete hizmet etmekse parayla işi olmaz.

Kominizm de para dönmez bu yüzden devlet zamanla batar sscb örneği gibi. Kapitalizm de devlet dur durak bilmeksizin harcar doğayı katleder. Yunusizm de kimse çalışmaz ama herkes harcamak ister ve bu nakit para ile değil devlet eli ile olur.
Aslında en iyisi doğrudan demokrasi ama halkımız yeterince zeki değil. Vekiller konusuna katılıyorum ben 2350 maaş alıyorum ama adam 10.000 TL maaş alıyor çok gereksiz para.

Bu yüzden onlara hakkımı helal etmiyorum. Doğrudan demokrasi ise tarihte bir milletin hiçbir gerileme yaşamaması veya salak olmaması durumunda söz konusu olabilir kısaca dediğiniz gibi eğitim gerekli ama Aziz Nesin'in de dediği gibi...
Sizin bu özgürlük sevdanız nedir ya? Ne özgürlüğü istiyorsun? Özgürlükçü bir kesim gelmeliymiş. Kim o özgürlükçü kesim?

Bunu bende çok merak ettim ama sonra neyse dedim. Şahsi olarak bu ülke de 1 tane düzgün parti bile yok iken bu özgürlükçü kısım kim anlamadım bende.

Özgürlük olmadan bir devlet yürütülemez er ya da geç isyan doğar ve tehlikeler çok büyüktür mesela monarşi eğer başa gelen adam çok kötü olursa devlet batar. Bu yüzden her birey kendini özgürce ifade etmeli ve düşüncesini dile getirmeli o zaman bir toplum gelişir.

Özgürlük olmadan bir devlet yürütülemez er ya da geç isyan doğar ve tehlikeler çok büyüktür mesela monarşi eğer başa gelen adam çok kötü olursa devlet batar. Bu yüzden her birey kendini özgürce ifade etmeli ve düşüncesini dile getirmeli o zaman bir toplum gelişir.

Düşünce özgürlüğü bir milletin millet olarak düşündüğü zaman verilmeli. Yoksa o düşünce özgürlüğü o düşünce için çırpınan kişiye ait değildir.

@King Of Legends kominizm derken latife yapmıştım :) yani bir sıfırlanma şart dediğiniz gibi. Nasıl olur bilemiyorum. Ama bu ülke ben eminim çok büyük bir hal alacak her şey düzelecek ama zamanla. Sadece sabır.

Düzeleceğine bende inanıyorum ama ne zaman onu bilemem. İlk yapmamız gereken iş her başarının bir cezası yoktur diye kanun çıkarmak olmalı.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı