Türkiye'de Atatürk neden sevilmiyor?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
bok45q5r0dl51.jpg


Osmanlıca dedikleri şeyi neden öğretiyorlar anlamıyorum.
 
Arapça ile Din'i hangi sebeple, hangi akıla hizmet etmek için yan yana getiriyorsunuz? Sahi halen kaldı mı Dil ile Din'i bir tutan yobazlar? Bu arada açıklamasını yapayım Herkese ve Foruma saygı için; Yobaz açılımı: din konusunda başkalarına baskı yapmaya yönelen, dinsel bağnazlığı aşırılığa vardıran (kimse).
Bu arada artırıyorum çok saygıdeğer ve bizleri seven Wikipedia'nın yayınladığı bizleri çok seven İngilizler'in dili olan İngilizce'den çevrilmiş yobaz tanımı ise şu şekilde: bağnaz anlamına gelen aşağılayıcı bir Türkçe terimdir. Bir düşünceye, inanca veya ideolojiye aşırı derecede bağlı biri. Bu bazen laik ve liberal Türkler tarafından dini fanatiklere karşı kullanılır ve genellikle onları hoşgörüsüzlük, ikiyüzlülük ve nefretle ilişkilendirir. Ki biz Türkiye'de yaşayan insanlar Wikipedia'nın yayınladığı tanımda kullanmıyoruz bu da böyle biline. Duyanlar duymayanlara söylesin! Wikipedia buradan sana sesleniyorum çık aradan insanları yanlış yönlendirme!
Hayır ben atatürk ne seviyorum nede sevmiyorum sadece böyle düşünen insanlar var YouTube'da yazılan yorumları gördüm bazı tanıdıklarımda atatürk'ü bunun için sevmiyor gelipte bana suç atma!
 
Unutkan ve demokrasiye ayak uyduramamış bir milletiz.

Zor zamanlar güçlü liderler sunar, direniş zamanında kendi yavrusunu, eşini ve kardeşini vatan uğrunda şehit vermiş insanlar zor zamanlarda onlara liderlik eden insanı unutmadı doğal olarak. Kendi zihninde padişaha biat kültürü yüzyıllardır yerleştirilmiş olsa da liderin sunduğu demokrasi denilen yeni sistemi öyle ya da böyle kabul etmişti milletimiz.

Vakit geçtikçe de Atatürk'ün ne kadar zor bir şeyi başardığını unutan nesiller ardı arkasına geldi, ısmarlama propagandalarla yanlış yönlendirilip lidere nefret beslemeye başladılar. Demokrasi de Avrupa ve Kuzey Amerika gibi uğruna savaş vererek elde ettiğimiz bir sistem olmadığı için coğrafyamızdaki demokrasinin "Atatürk'ün zorbalığı ile" geldiğine kanaat getirilmeye başlandı.

Padişaha biat kültürü hâlen bitmiş değil, "devlet erkanı" sıfatıyla rütbesi olmasa yüzüne bakmayacağımız insanlara saygı duyan büyük bir kitle var, bu kitlenin tehlikesi düşündükleri fikir değil, saygı duydukları insanların ağzından çıkan her şeye körü körüne inanmaları. Adına tarikat lideri, şeyh, ağa veya cumhurbaşkanı deyin, ortalama bir Türk insanının içten içe biat ettiği bir insan mutlaka vardır.
 
Müslümanlar'ın sevmemesi normal. Çünkü Kur'an'ın ayetine (maide 44)'e karşı gelmiştir ve ayete karşı geldiği için kâfir olarak nitelendirilir. Bi' müslümanın da kafiri sevmesi pek doğal değildir ama müslüman olup askerliğini/liderleğini sevebilir.
 
Siyasal İslamcılık ve Siyasi Propagandaya karşı sevgili Recep Baltaş'ı mumla arıyorum, yorumlarım kaldırılmış. Kendisine saygılarımı sunuyorum Recep Abi eğer beni duyuyorsan buradaki başıbozuk gidişe bir dur de! Hoşçakalın gözüm!
 
Bana kalırsa bu ülkede yaşıyorsan hem seveceksin hem saygı duyacaksın. Atam'ın kime hatası oldu da sevmiyorsunuz? Kim ne derse desin, bu ülkede yaşayan herkesi o kurtardı. Sevmiyorsan zorla seveceksin.

Doğru, sevgi sonradan gelen bir şey değildir. Ama çocuk yaştan itibaren çocuklara Atatürk sevgisi kazandırmak gerekiyor. Ama saygı her zaman yapılması gereken bir şey. Herkesin saygı duyması zorunlu olarak değiştiriyorum.

O zaman sırtına kırbacı vura vura Atatürk'ü sevdirelim. Sence mantıklı mı?
 
Herkes saygı duymak zorunda. Şu an yazacağın herhangi bir saygısız jçkelimede savcılağa giderbilirim. Yazacağın her kelimeye dikkat et.
Doğru düzgün yazmayı bilmeyene bak, beni savcılığa gitmekle tehdit ediyor. Suçum neymiş de savcılığa gider bildirirmişsin?
 
Laik yobazlık. Sanane kardeşim kimi seveceğimu sana mı soracağım? Sen bu ülkede Fatih Sultan Mehmet sayesinde yaşıyorsun onu sevmek saygı duymak zorundasın diye direten mi var?
FSM'ye saygi duyuyoruz zaten Ataturk'e de, her kisiye saygi duymak zorundasin. Bu ulke icin canini feda etmis, hastalanmis vatani icin bir omur adamis. FSM de bir dehadir, o da sayilasi ve sevilesi biridir.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Geri
Yukarı