Türkiye'de bilgisayar almak neden zor?

Yaşını lise başı veya ortaokul son gibi algıladım. İnan bana bu sorunun altında sebepler say say sayfa dolar, maalesef ülkede sadece bilgisayara değil düşünebileceğin her şeye erişmek, ulaşmak çok zor. Ben artık zorluklar ülkesi deyip geçiyorum bu ülkede kolay bir şey pek bulamazsın. İnan bana bu ülke böyle gelmiş böyle gidecek Türkiye'nin problemleri sadece Ekonomi değil düşünebileceğin hemen her alanda ülkenin, insanların büyük sorunları var. Bu ülke bile isteye bu coğrafyada böyle gelişti ve yönetildi. Ben artık iktidar kısmını geçiyorum yeni iktidar da gelse hep aynı senaryo 5-6 yıl ülke çok iyi gibi görünecek ama yine kulağın üstüne yatılan sorunlar 5 yıl sonra ülkenin karşısına çıkacak ve yine aynı senaryo yaşanacak. Orta Doğunun merkezlerinden biri olarak kasti olarak her şey böyle yapıldı bugün Eğitimi Tıp kazanmak olarak görenlerle Tayyip'ten başka seçenek yok diyenler aynı kişiler. Neyse çok konuşmak istemiyorum konuşarak bunları anlatmam 2 saat sürer yazma işini sen düşün. Sana tavsiyem kendini geliştir falan filan aynı gerzek saçma laflar değil neden dersen adama diyorlar "Kendini geliştir", ulan kendini nasıl geliştirecek bana bunu açıkla. Bilgisayara erişemeyen adama yazılım öğren yurt dışına çıkıp 2 tane yabancıyla konuşma fırsatı olmayan adama dil öğren deniyor. Kimse kusura bakmasın uygulaması olmayan her eğitim öğretim sadece "Teori" de kalır ve unutulur. Tavsiyem şudur her zaman gözünü beynini her yeni fikre, görüşe açık tut. Hiçbir şeyi tek taraflı düşünme olayları iyi analiz et sebep sonuç ara. Mesela ülkede dolar yüksek, doların yüksek olması bir şeyi ifade etmiyor dolar niye yüksek de kendine ve en derine kadar düşün sorun Merkez Bankasının özgür olmaması ve attığı yanlış adımlar mı yoksa ülke bile bile bu kadere mi sürükleniyor, sürükleniyorsa neden bu isteniyor vs. Çok uzattım biliyorum son olarak da sen bunları yaparsan zaten kendini geliştirmiş olacaksın inan bana.
 
Her sey zor ozellikle de son doneminde. Biriktir parani hatri sayilir bir Bati ulkesinde yuksek lisansini yapmaya calis ya da Work and Holiday yapip Avusturalya ya da Yeni Zelanda'ya atacaksin kendini🙂 Kolay gelsin.
 
Hocam ben de 6 senedir PC parası biriktirdim bu sene anca aldım. İşin garip tarafı size neden gelecek vaat etmiyorsun dediler?
 
Ben hep grafik tasarım okumak istedim yazılımda merakim var algoritma ve C++ ile ilgili kitaplae falan aldim ama laptopum cok eski i5. 2. nesil HD7400M ekran kartı var. Dinozor yani render falan yapilmiyor ailemden istedim sen gelecek vaat etmiyorsun dediler işe gireyim dedim iş bulamadım kısacası hayatim kaymış olabilir.
PC fiyatlarida dunya çapında ekran kartı fiyatları düşerken Türkiye'de artıyor :(.

Ailenin sana, gelecek vaat etmiyorsun demesi beni daha çok etkiledi nedense.
 
Cok az araştırdim mining piyasası düştü diye ekran kartı stoklari agzina kadar dolmuş 550 dolarlik ekran kartları 400'e kadar düşmüş bizde 100TL indirim oldu.
Çünkü insanlar yüksek fiyatlarda alıyor mecburen. Mesela dolar yüksek iken 1000tl alıyor diyelim. Dolar düşünce fazla indirip zarar etmemek için 900 yapıyor. Sonra dolar ciddi yükseliş yapıyor mesela. Adam bu sefer 1500 TL yapıyor. Yani bu birazda halkımızın fırsatçılığından kaynaklanıyor. Bu piyasaya giriyorsan doların düşmesinivb. durumları göze alıcaksın. Dolar düşerse o ekran kartını paşa paşa 600 lira yapacaksın kardeşim. Senin zararın umurumuzda değil. Piyasa değeri neyse o.
 

Geri
Yukarı