Türkiye'de İngilizce kullanımı niye kötü?

Hocam aksanımız uyumsuz olduğundan olabilir mi acaba?
Bu arada haha yı Recep abiye attım yanlış anlamayın
Türklerin aksanı yok gibi bir şey, Hintlilere sorun oluyor aksan adamların dedikleri anlaşılmıyor.
Onun dışında İngilizce eğitimi iyi değil devlet okullarında özellikle. Öğrenmek için pratik yapmak gerekiyor utanmadan yabancılarla konuşmaya çalışın.

Ah bir de o grammer var. Çocuklara öyle bir öğretiyorlar ki İngilizce Grammer'den ibaret sanki. Çocuk konuşacağı zaman sürekli"ya bundan sonra "to" mu geliyordu? Ya da bunu -ing ile kullanabilir miyim?" diye düşünüyor. Şu an biri ile konuşurken grammer hatası yapsanız sizi yargılama ihtimali 0 neredeyse. Hadi bir sunum yapacaksın ya da önemli bir konuşman var tamam ama günlük kullanımda bile grammer olmazsa olmaz diye düşnüyorlar. Grammer önemsiz bir şey değil ama kelime bilgisi ve konuşmadan daha önemli de değil kesinlikle. Ben aklımdaki şeyleri söyleyemiyorsam grammer hatasız konuşsam ne olur? Ya da öğretmenler grammer dışında bir şey bilmiyorlar. Hel halükarda okul ingilizcesi çok da umrumda değil zaten artık. Seneye yds var ve hoca halen grammer anlatıyor. Geliştirmek istiyorsanız kendiniz geliştirmelisiniz. Yoksa Grammer'den başka bir şey görmezsiniz.

Eğitim yok. Dil hiçbir zaman kağıt üzerinden sınav yaparak öğrenilmez. Dil konuşarak öğrenilir. Sonra ay em doinK gibi bir sonuç alırsınız. Dili bebek nasıl öğreniyorsa öyle öğrenmemiz lazım. Bebek öğrenirse bir daha unutmaz hem de.

Kullanım kötü ama aksanımız o kadar kötü değil bence. Present bilmemle Tense öğretmeyi bırakıp İngilizce öğretseler biraz daha gelişebiliriz bence.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Hocam biriyle konuşurken o kadar çok grammer hatası yaptığımı farkettim ki hiç biri beni uyarmadı. Kelimeyi yanlış bilmekte veya bilmemekte bitiyor olay.

Aslında bazı "özel" okullar parayı kıyıp Türkiye'deki yabancıları alıp öğretmenlik yaptırıyorlar. Ya da zaten öğretmenlerdi. Grammar dışında şeylerde öğrenebiliyorsun. Ama bulması bayağı zor o tarz okul.

Aynen öyle hocam oyunda bazen konuşuyoruz adamlar hep normal konuşuyorlar cümle kalıbı sokak dili tarzında hadi onu da geçtim mühendis abilerimiz sunum yaparken bile bizim anladığımız to ing gibi terimleri kullanmadan sadece kelime üzerinden yürüyorlar. Lansmanlar da da bu çok sık karşımızda.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…