Türkiye'de motor kullanmak

Makaleler
24
Yer
İstanbul
Motorla alakam olmasa da, motovlog izlemeyi, sürenleri onların gözünden izlemeyi seven biriyim.

Örnek birkaç video atalım:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

E5'te trafik sıkışınca sağ şeritte kapı açan mı dersin, aynaya bakmayan mı dersin, sinyal vermeyen mi dersin, motorları bisiklet sanıp sıkıştıran mı dersin, tanımayanlar mı dersin malum Türkiye'de her çeşit insan var.

Bizi koruyacak önümüzde bir tampon var ancak bu arkadaşlarda tampon kendileri. Motor sahipleri de canlarını sokakta bulmadığının bilincinde olup, motor süreceklerse bunun gerektiği şekilde ekipmanlarla trafiğe çıkmalılar. Trafiği de tehlikeye atmayacak şekilde ''motor'' avantajını kullanmalılar.

Bilmiyorum başka ülkelerde motorların trafikteki kültürü nasıldır acaba?

Motor kullanmayı çok istiyorum ama ailem izin vermiyor. Olan motor kazalarından dolayı.
Gerekli ekipmanlarla dikkatli bir şekilde kullanılabilir ancak trafikte sen hata yapmasan bile, hata yapan biri elbet ki karşına çıkıyor. Bol bol ikili üçlü dörtlü düşünmen gerek bu sebeple. Ailenin korkusunu anlayabiliyorum az çok.

Türkiye'de motosiklet denince akla gelen ilk isim "Barkın Bayoğlu" idi. Ama gel gör ki adına yakışmayan bir trafik terörü hayatından etti adamı. Bilmiyor muydu peki motosiklet sürmeyi?

Ne yazık ki motosiklet süren kişi ölüme hazırlıklı olmalı, motosiklet var oldu olalı tehlikeli bir aletti zaten. Çevre faktörleri kusursuz olsa bile motosiklet her zaman bir miktar tehlikeyi beraberinde getirir. Bugün başkasının kusuru yüzünden sen ölümle burun buruna gelirsin, yarın kendi kusurun kendi kuyunu kazar bilinmez.

Motor diğer araçlara göre küçük olduğu için önemsenmiyor. Ancak diğer araçlar gibi gereken ödemeleri yapıyorsun. Yani eşit. Kullanan kişi çekingen olursa üstüne de sürerler sıkıştırırlar da. Örneğin şerit arasından gidersen diğer sürücüler sağlıklı karar veremez. Şeridinde gidersen sorun olmuyor ama öndeki aracı teker hizasında takip etmek lazım ani frende kenara kaçabilelim diye. Motoru araba gibi kullandıktan sonra sorun olmuyor. Yolun en sağından gitmek akan trafikte filtreleme yapmak bunlar çok büyük hatalar. Ben filtrelemeyi sadece ışıklar kırmızıya dönünce trafik durunca 2. viteste yarım debriyaj giderek ve orta şerit aralarından sürerek yapıyorum ki orada bile kapı açan olur dikkat etmek lazım. Bütün bunlara dikkat etmeme rağmen beni görüp yola atlayan ve ani fren yapmama sebep olan birçok kışı oldu. Motora biniyorsan bunları göz önüne almak gerek. Bunun yanında trafik ve park sorunu olmaması çok işime yarıyor. Dershaneye yürüme 30dk'da dolmuşla 25dk'da giderken motorla 10 dakikada varıyorum ve binanın yanına park ediyorum. En iyi yanı da benzini kokluyor 😂

Motor kullanan arkadaşlar, başkasına suç bulmadan önce kendileri ehliyetli ve trafik kurallarına uyuyarak araç kullanıyorlar mı?
Öz eleştiri yapmaları gerek.
Bunu birilerini suçlamak ya da birilerini savunmak için yazmıyorum.
Ortada olan kendi hayatları ve hayatlarına ne kadar değer veriyorlar?

Motor büyük şehirlerde kullanılmaz. Nüfusu daha az sakin yerlerde kullanılabilir ama yine de taraftarı değilim. Yurtdışında hangi ülke olduğuna göre değişir kültürü. Dünya'nın her yerinde mevcut 2 ayaklı ayılar diyeceğim hayvana hakaret olmuş olacak.

Türkiye'de motorsiklet kullanmak çok büyük bir tecrube, eefleks, atiklik ister sen ne kadar dikkatli olsan bile karşı taraf dikkatsiz olduğu için bu kazalar oluyor. Ama bineceksen ekipmanlarını tam takım ve kaliteli giymelisin.

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı