Türkiye’de Neden Bayıltarak Kurban Kesme Yok?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Google'lasan hemen görürdün aslında :)

Dünyada her yıl tonlarca hayvan kesiliyor.
Özellikle büyük şirketler kesiyor ama nasıl?

Misal McDonalds bir sürü hayvan kesiyor.
Bunları makineler kesiyor yani otomasyon sistemler.
Peki burada hayvanlar neye mağruz kalıyor?
O dediğin zor. Bizim insanımız kendi gözüyle görmeden rahat etmiyor. Canlı canlı izleyecek böyle kasabın boğazı boydan boya kesişini.
1 - İmam İskender Ali Mihr: Bedeneleri (deve ve sığır cinsi hayvanları), sizin için Allah’ın şiarlarından (emirlerinden, farzlarından) kıldık. Onda (onların kurban edilmesinde) sizin için hayır vardır. Onların (kurbanlarının) üzerine saf dururken (ayaktayken tekbir getirin), (kurban kesilirken) Allah’ın İsmi’ni zikredin (besmele ile kesin). Yanları üzerine düşünce (kesilince), artık ondan yeyin ve isteyeni de istemeyeni de doyurun. İşte böylece onu, size musahhar kıldık (boyun eğdirdik). Umulur ki, böylece siz şükredersiniz.
2 - Diyanet İşleri: Kurbanlık büyük baş hayvanları da sizin için Allah’ın dininin nişanelerinden kıldık. Sizin için onlarda hayır vardır. Onlar saf saf sıralanmış dururken (kurban edeceğinizde) üzerlerine Allah’ın adını anın. Yanları üzerlerine düşüp canları çıkınca onlardan siz de yiyin, istemeyen fakire de istemek zorunda kalan fakire de yedirin. Şükredesiniz diye onları böylece sizin hizmetinize verdik.
3 - Abdul Metin Saruhan: "Biz büyük baş hayvanlardan da sizin için Allah’ın (dininin) işaretlerinden (kurban) kıldık. Onlardan sizin için hayır vardır. Şu halde onlar, ayakları üzerine dururken üzerlerine Allah’ın ismini anınız (ve kurban ediniz). Yan üstü yere düştüklerinde ise, artık (canı çıktığında) onlardan hem kendiniz yeyin, hem de ihtiyacını gizleyen, gizlemeyen fakirlere yedirin. İşte bu hayvanları biz, şükredesiniz diye sizin istifadenize verdik."

Kaynak: HACC-36, HACC Suresi 36. ayet için Kuran Meallerini Kıyasla / Kuran-ı Kerim Meallerini Kıyasla - 40 adet Türkçe Kurân Meâli
Anlamadım. :ROFL:
 
Google'lasan hemen görürdün aslında :)
Dünyada her yıl tonlarca hayvan kesiliyor.
Özellikle büyük şirketler kesiyor ama nasıl?
Misal McDonalds bir sürü hayvan kesiyor.
Bunları makineler kesiyor yani otomasyon sistemler. Peki burada hayvanlar neye mağruz kalıyor?

Hocam otomasyonu bilemem de. Bide bu kurban kesilişlerini küçükken göstermedi babam bana toplamda 2-3 gittim. O da son yıllar...

Kurbanın topluca kesildiği yerlerde makineler görmüştüm. Kurbanın arka iki ayağını bağlayıp, vücudlarını ters çeviriyorlardı. Sonrada yukarıdan kurbanın boyununa yaklaşık 40 cm. keskin gibi bir şey düşüyordu. Makine cellat sistemi gibi saçma sapan. Kestikleri kurban da zaten büyük bir ihtimal kabul olmuyordur. Elektrik verip kesmek mi desen yoksa makine ile mi? Elektrik vermek diğerine göre çok çok mantıklı....
 
Aynı ayetin farklı Türkçe anlamları.

Ben ayakları bağlı şekilde yerde yatıyorken tek hamlede kesiliyor diye biliyorum.
 
Aynı ayetin farklı Türkçe anlamları.

Ben ayakları bağlı şekilde yerde yatıyorken tek hamlede kesiliyor diye biliyorum.

Hocam ilk önce yavaş yavaş gırtlağından kesiliyor diye biliyorum. Sonra çok hızlı kesiliyor. Ardından kanın akmasını boşalmasını bekleniyor. Sonra tekrardan hızlı bir şekilde kesiliyor.

Tem hamlede kesilmesi mümkün değil :D. Senin dediğin aralıksız ise olmaz. :) :D
 
Hocam ilk önce yavaş yavaş gırtlağından kesiliyor diye biliyorum. Sonra çok hızlı kesiliyor. Ardından kanın akmasını boşalmasını bekleniyor. Sonra tekrardan hızlı bir şekilde kesiliyor.

Tem hamlede kesilmesi mümkün değil :D. Senin dediğin aralıksız ise olmaz. :):D
Hay derdini ya. Ne kansermiş. Bence raptorla tek hamlede indirelim. Priestte kasaba heal bassın.

eiNiGx.jpg
 
Yurtdisinda kullanilan captive bolt pistol diye bir alet var Turkce’sini bulamadim, kesilecek hayvanlarin kafasindan beynine ulasip, beyin fonksiyonlarini durduruyor sonra da ölüdürüyor sanirim yada en iyisi elektrikli testereyle cart diye ortadan kesicen saniyesinde, hayvan noluyor demeye firsat bulamadan cennete gidicek. :D
 
Bıçak ile kesilince kanı dışarı akıyor. Yanlış bilmiyorsam memeli hayvanların kanları insanlara zarar verebiliyor. Hem müslümanlar bundan zevk almıyor. Allah bunu emrettiği için yapıyorlar. Ayrıca zaten hayvan korkmasın diye gözünü kapatıyorlar.
 
Siz ayaktı mı kesiyorsunuz? Yoksa yere yatırıp, vücudunu kıbleye döndürerek mi kesiyorsunuz?
Ben kesmiyorum, protein ihtiyacı olmasa yemem de, fazla da yiyemiyoruz zaten pahalı. Çok gerekli ise süt içmek lazım aslından hayvanların yenmesinin dışında altarnatif varsa kurtulmak lazım masum canları almaktan. Süt de protein deposu mantıklı.Yumurta var, alternatif çok. En yakın zamanla masum hayvanları yemeyi bırakırım, zaten maliyeti yüksek. Kurbanda göre göre daha da üzülüyor insan.:(
 
Bana yazılanlara cevabım
1- Hayvanlar sizden akıllı yorumunu yapan insanları takmıyorum, hayvanlar akılsız olsaydı vs. diyen arkadaş. Sen cennete girmek istersin. Fakat onların onu düşünecek kadar aklı yok. İsteyemezler dediğim cennet. Çünkü o kadar düşünemiyorlar. Kur'an'da geçen zaten o. Bizi diğer varlıklardan üstün kılan özelliğimiz aklımız ve SERBEST irademiz. (Vurgulu diye büyük yazdım.)

Ha diğer ve muhtemelen Müslüman olmayan arkadaş, peki sen niye kurban kesiyorsun? A101'de et daha ucuz ise? O hayvanları alacak gücü olmayanlara bağışlayacaksın. Et alamayacaklara değil. Ne saçma bir düşünce bu be? Allah Allah? Sen gidip kurban kes, ızgara yap ve bir kişiye bağışlama A101'den aldığın eti ver. İşte bu insanlar duygusuz.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Yeni konular

Geri
Yukarı