Türkiye'de neden oyun firması yok?

Destek yok. Örneğin ben büyük bir oyun firması kurup dünyada en çok oynanan bir oyun yapacağım desem buradakiler yav he he deyip hevesimi kırarlar. Bir de bütçe yok. Oyun yapacaksan güçlü bir sisteme ihtiyaç var maalesef oda bu fiyatlarda zor.
Mount and Blade serisi var bildiğim bir tek. Bir de crysis fakat %100 türk oyunuda diyemezsin ona. Az da olsa türk şeyi var yinede.
 
Böyle oyunlar yapıp parayı kopardıktan sonra neden uğraşıp firma kurup profesyonel bir oyun yapsınlar ki? Türk milleti bunlara prim verdikçe firma çıkması biraz zor.
Ha, yapmak isteyip imkanı olmayan çok var. Çabalayıp piyasada göze çarpmayan da çok var.


Haklısınız, ben de oyun yapıyorum ama kimse bilmiyor.
 
Var ama o kadar büyük şirketler yok.
En büyük şu an taleworlds var küçük küçük şirketlerde var teneke kafalar ekibi bile bir şirket sayılıyor oyun yaptıklarından dolayı.
 
Sobee vardı. Neredeyse her oyunu müthiş bir potansiyele sahipken hepsini batırdı. İyi başlayıp sonunu getiremiyorlar. Ya tembellikten, ya da büyük çaplı projeleri kaldıramıyor oluşlarından.
 
Taleworlds gibi girişimler mevcut. Rockstar gibi firmalar yıllardır var ve yatırım yapıyorlar. Bir anda olacak şeyler değil. Elimizdeki tecrübeli insanları ülkede tutamıyoruz. Girişimcilik yetersiz.
 

Geri
Yukarı