Rehber Türkiye'de oyun geliştiricisi olmak

Abi oncelikle merhaba yazini okudum ancak kafamda birkac soru kaldi umarim bana yardimci olursun.

Oyun gelistirmeye eskiden beri merakliydim ama daha yeni yeni Unity'den başladım ve su anlik gercekten hosuma gidiyor. Udemy'den yabanci bir Unity oyun gelistirme kursu aldim ve evde oldugum zaman uzerinde ugrasiyorum ve su anda daha baslardayim bazi 2D kucuk oyunlar yapabiliyorum ates etme, HP sistemi, dusman sayisi azalinca otomatik dusman yaratma gibi gibi kucuk mekanikleri olan oyunlar yapabiliyorum. Benim sormak istedigim şey sirketlerde staj olarak veya part time olarak gerekirse yaz tatilinde veya okul zamani part time olarak belki de freelance calismak icin kendimi hangi duzeye cikarmam gerek. Bir de ben secebilirsem PC de gelistirmeyi tercih ederim orada is bulmak farkli mi?
Ben daha yeni universiteye başladım bolumumun bilgisayar veya oyun gelistirme ile dogrudan bir alakasi yok ama gittigim universitede oyun gelistirme bölümü var o bolumden gerekirse seneye secmeli ders secebilirim. Cevaplarsan cok mutlu olurum teşekkürler.

Bu arada kendime kucuk bir hedef de koydum kursu tamamen anlayip (kurs bayagi detayli map yapimina falan da deginiyor) Steam'de oyunum olsun diye Unity'den Ghostrunner'a benzer kucuk bir oyun gelistireceğim. Bunu yaparsam sirketlere staj icin basvururken ne kadar isime yarar? Teşekkürler.

Son düzenleme:
Merhaba. Stajyer için ne seviyede olmanız gerek sorusunun direkt şu seviye diye bir cevabı yok aslında. Bir oyunu baştan sonra bitirdikten sonra farklı mekanikler içeren birkaç oyun daha yapmaya devam edin. Aynı zamanda kod tasarım patternlerini öğrenmeye çalışın örneğin Observer Pattern, singleton pattern gibi. Bunları kullanarak daha temiz ve etkili kod yazmaya özen göstererek projeler geliştirmeye devam etmek en sağlıklı ilerleme metodu bence. Olabildiğince çok oyun geliştirerek portfolyonuzu doldurabilirsiniz. Steamde oyun yayınlamış olmak evet faydası olur mutlaka. Baştan sona projeler oluşturup portfolyo yapmak zaten amaç. Bilgisayar oyunları için iş bulmak çok farklı değil. Ama Türkiye'de çok seçenek olmadığından oraya nispeten daha tecrübeli insanları tercih ediyolar çünkü mobile göre daha uzun ve temiz bir geliştirme süreci istiyor.

O zaman PC platformu icin remote yabanci bir sirkete Türkiye'den calisabilir miyim? Veya sirketlere belirli sürede proje hazirlama gibi bir calisma turu var mi? Dil ile alakali bir problemim yok dil seviyem yeterli. Teşekkürler.

O zaman PC platformu icin remote yabanci bir sirkete Türkiye'den calisabilir miyim? Veya sirketlere belirli sürede proje hazirlama gibi bir calisma turu var mi? Dil ile alakali bir problemim yok dil seviyem yeterli. Teşekkürler.
Freelance olarak hazırlamak yine mobilde olan bir şey çünkü proje tek kişi tarafından geliştirilebiliyor pc'de yine o da çok yok. Yabancı şirketlerde remote çalışabilirsiniz evet ama bu giriş seviyesi için hemen mümkün olmayabilir. Ama tabi ki başlangıçta da ileride de her zaman mümkün.

Hocam bir tık dediklerinize aykırı bir soru sorucam ama, Unity başlarken kesinlikle bilmeniz, öğrenmeniz gerek diyebileceğiniz neler var? Kodlama veya arayüz açısından.

Galiba bireysel olarak bir şeyler yapmalıyız. Çünkü mobil oyun sektörü tıkalı.

Hocam bir tık dediklerinize aykırı bir soru sorucam ama, Unity başlarken kesinlikle bilmeniz, öğrenmeniz gerek diyebileceğiniz neler var? Kodlama veya arayüz açısından.
Aklıma öyle bir şey gelmedi. Kaynak olarak oyunlarınıza animasyon ararken (insansı - humanoid karakterler için) mixamo.com dan animasyonları indirebilirsiniz. Aynı şekilde ses efektleri için freesound.org'u kullanabilirsiniz. Kalanı ihtiyacınız oldukça karşınıza çıktıkça keşfedersiniz zaten.
Galiba bireysel olarak bir şeyler yapmalıyız. Çünkü mobil oyun sektörü tıkalı.
Evet mobil sektör hayli tıkalı şu an. Neler olacak ben de bilmiyorum göreceğiz.

Mobil çöp ve daha da kötüye gidiyor. Varsa yoksa PC. Mobilde 1 dolara kullanıcı edinecende, bilmem kaç tane reklam gösterecende, bir kaç tane oyun içi eşya/kredi satacanda.

Hyper-casual çöplüğünün acısı çıkıyor şuan. Çöp oyunlar, devasa pazarlama harcamaları başarı şansı %1...

Kesinlikle. İnanılmaz bi verimsizlikle çalışıyordu sektör. Bir sektör düşünün ki %99.9 yaptığı ürünleri çöpe atıp 0.1 in başarısından milyonlar kazanıyor. On binlerce çöp oyun yapılıp biri tutuyor. Bu on binlerce oyunu yapmak için bol bol insan işe aldılar ve çökünce pat diye ortada kaldı herkes. Şimdi üstüne daha uzun süre uğraşıp daha kaliteli oyunlar yapmak zorunda. Aslında gidişat iyi gidilecek yer iyi ama çok fazla çalışan açıkta kaldı. Bakalım ne olacak.

Elinize sağlık gerçekten süper olmuş 15 yaşındayım ve bu işi yapmayı çok istiyorum aklımda çok soru vardı birkaçını eksiltim sayenizde teşekkür ederim.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…