Türkiye'de savcı olmak mı Avrupa'da bilgisayar mühendisi olmak mı?

İnsanların daha iyi yaşam içinde olma hakkı var da buralar iyi değil. Gidin görün gerçeği. Seks, içki, eğlence içinde özgürlük var da sonrası rezalet. Aydın gençler bu ülkede kalmalıdır. Yoksa gerçekten yok olacağız. Suriyeliler her şeyi ele geçirecek.

Sorunun cevabını öğrenmek için kendine "Bu hayattan beklentim ne?" gibi bir soru sormalısın. Ben hukuk mezunu bir avukatım şuan aktif olarak hakim/savcılık sınavına hazırlanıyorum. Şunu söyleyebilirim hukuk bölümü şu an itibariyle para kazanmak isteyen bir genç için berbat durumda. Hukuk mezunu olduğun zaman yurtdışında iş yapma imkanları olarak kendini kısıtlamış oluyorsun. Binlerce avukat var çoğu asgari ücretin altında bağlı avukatlık yapıyor. Ayrıca hakim/savcı alımları her sene azalıyor. Yani çok karamsar bir tablo çizdim biliyorum ve sende haklı bir şekilde soracaksın "E senin ne işin var o zaman diye?" beni bu alana bağlayan şey ise mesleki ve ahlaki tatmin, edindiğim ve edinebileceğim iç huzur. Bu iç tatmin hissini hiçbir meslek bana yaşatamaz o yüzden yine seçme şansım olsa yine hukuk seçerdim. Ha böyle içsel huzur cart curt gibi bir derdin yoksa ve para kazanmak istiyorsan yapacağın en büyük hata hukuk seçmek olur. Benim sana tavsiyem kafan fen derslerine basıyorsa ve seviyorsan Sayısal seç. Böylelikle Mat2 ve Fen kısmına çalışırsın kafan netleşip Hukuk istediğin kanaatine ulaşırsan biraz edebiyat ve Türkçe eklersin ve giremeyeceğin Hukuk bölümü kalmaz. Kafana takılan bir sorun varsa sormaktan çekinme.
Öyle sadece para için hiç hukuk düşünmedim, düşünmem de. Öyle bir servet yapma derdim yok. Ben de hukuğu o tarz sebeplerden düşündüm. Fakültede durum ne olur hiç bir bilgim yok maalesef. Para konusunda ailemi geçindirse ve yana para koysa benim için fazlasıyla yeter. Stabil bir yaşam iyi olur benim için. Avukatlık konusunda avukatlık malum belli ve artık pek istenmeyen bir şey. Mezun sayısı çok olduğundan ve ülkede her yerde üniversite olup, fazlasıyla avukat mezunu olunca haliyle maaşları da asgari civarda. Savcılık benim için daha iyi bir seçenek hukuk konusunda. Ders konusuna gelirsek insan istedi mi engel olmaz zaten. Fen konusunu düzeltip matematiği arttırma çok zor olmaz. Üstelik lisede durum ne olur bilmiyorum malum yeni gelmiş bulunmaktayım. Edebiyat derslerini çalışırsam elde edebilirim. Çünkü şuan sayısalcı olarak eşit ağırlığa geçmek zahmetli olacak. Yoğun bir iş hukuk. Emek istiyor. Fakat bir yandan Türkiye'de kalmak da iyi bir seçenek kim bilir belki ilerde üllkenin durumu düzelir nereden bilebiliriz? Daha önümde işi elime alana kadar zaten her iki meslek için de en az bi 8 yıl gerekiyor. Savcılık için 10 11 yıl. Zaman belli edecek her şeyi.

İnsanların daha iyi yaşam içinde olma hakkı var da buralar iyi değil. Gidin görün gerçeği. Seks, içki, eğlence içinde özgürlük var da sonrası rezalet. Aydın gençler bu ülkede kalmalıdır. Yoksa gerçekten yok olacağız. Suriyeliler her şeyi ele geçirecek.
İşte ben de para gözünde bulunsaydım zaten Türkiye'de kalma fikrim bile olmazdı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı