Türkiye'de yaşamak çok zor

allah-allah-allah.gif

Harbi mi zor ?! (!)
 
Normalde benim yaş grubumdaki çocukların eğlenmesi lazım ama evde tüm gün oturuyorum ne bir hobi edinebiliyorum ekonomi yüzünden ne bir alışkanlık.
 
Türkiye insanı olarak hepimiz zor dönemlerden geçiyoruz hem maddi olarak hem psikolojik olarak. Ve artık kendimi bir robot gibi hissetmeye başladım müzik zevkim kalmadı film, dizi zevkim kalmadı tek yaptığım şey sınavlara çalışıp. 2-2.5 saat gece 12'ye kadar Technopat'da bilgisayar konusunda insanlara yardım etmek hayatım bilgisayar oldu tek konuştuğum şey bilgisayar sürekli kafam bilgisayarda. Konuştuğum bir kız bile yok hatta sohbet ettiğim erkek bile yok sınıfım ergenlikte çığır açmış kendini bilmeyen insanlar ile dolu. Daha 9. sınıfım ve hayat zevkim azalıyor beni mutlu eden tek şey seçime 30 gün civarı kalması ve kafamda ufak bir ışık umut belirmesi.
O yüzden bu seçim çok önemli.
 
Hayattan keyif alamamak ve sosyalleşememek, bir yere kadar sosyoekonomik duruma bağlı olsa da tek sebebi buymuş gibi davranmak yanlış.

Burada konuşulanların çoğu kişide biten durumlar yani sosyoekonomik durumumuz ABD gibi olsa bile biz çabalamazsak değişmeyecek şeyler. Hobi edinemiyor olmamızın sebebi gerçekten paranın olmaması mı, bir baksak...

Afrikalılar çarıkla maraton koşuyor, pahalı spor ayakkabı şart değil demek ki. Spor salonuna gitmeden yalnızca evden çalışıp vücudunu geliştirenler var, GYM şart değil demek ki. Yahu kaçımız uluslararası Powerlifting yarışmalarına katılacak ki, pahalı protein tozu ve anabolik steroid de almayıver. Dağda keçi otlatırken sınav derecesi yapanlar var yahu, dershane şart aga mı oldu şimdi? Böyle böyle bitmez bu liste he.

Sosyalleşmek istiyorsanız da Sosyal'de uzun süreler vakit geçirmek çözüm değil. Çıkıp sohbet etmek, güneş ışığı görmek gerek. Gidip de illa bir kulübe yazılın demiyoruz ki, insan içine çıkın ve biraz girişken olun diyoruz.

Ne de olsa ergenlik çağındasınız, hormonlar hat safhada, yürüyün hoşlandığınız birisine. Instagram'dan yazma da, yüzüne söyle bir kere de. Kalan 99 kişiden farkınız olsun la. Reddedilirseniz de kabul edilirseniz de tecrübe. Aynı sınıftan olmasın da, o zaman sıkıntı olabilir.

Üstüne başınıza biraz dikkat edin, kapüşonlu hırkayı çıkarıp uyumlu bir iki renk giyin. Marka olmasına da gerek yok; DeFacto'da, Mavi'de uygun fiyatlı bir dünya giysi var. Olmadı LCW'den alıver be, kim ne diyecek?

Hobi, sosyal etkileşim, ilişkiler çağırıp beklemekle değil koltuktan kalkıp kendinizi sorgulamanızla olacak. Davranışlar, zihni şekillendirir yani bir eylemi yaptıkça zihniniz ona uyum sağlar ve onu istemeye başlar. Bir şeyi yapmak için ilham gelmesini beklerseniz bekler durursunuz. Önce başlat, sonra ilham ve azim gelecek zaten.

Bu yaşlarınız, kendinize temel yatırımları yapmanız gereken yaşlar. Yapmayıp beklerseniz, kafanızı 4-5 sene sonra taşa öyle bir vuracaksınız ki taşta 4K çözünürlükte, RT - DLSS açık iziniz kalacak. Benden söylemesi amigo.

TR zor ama bari biz kendimize göre birazcık kolaylaştıralım be. Şekilci değil gerçekçi olalım önce, sonra seçimi de kazanıp duman ederiz.
 

Geri
Yukarı