Türkiye'deki vücut geliştirmeciler ilaçları nasıl temin ediyor?

Dinlemiştim onu da çocuğun haberi olmadan çocuğa ilaç vermek biraz sıkıntılı olmuş adamda bir kalp rahatsızlığı bir şey olsa tak diye gidebilirdi yani.
Öyle tabi de komik anlatıyor 😂
Aslında ünlü vücut geliştirmeciden kastım gökalaf gibi insanlar. Yarışmayan ama sosyal medyada ismi olan kişilerden bahsediyordum. Ayrıca bazı bu sosyal medyadaki vücut geliştirmecilerde yaptığı kürlerden bazen ufak ufak bahsediyordu ama adam o söylediği ilaçları her hafta 2 güne bir alsa 1 seneye kalmaz ölür diye düşünüyorum. Bence bazılarının kullandıkları ilaçlar sahte dolayısıyla vücutlarına fazla etki etmediklerinden dedikleri kadar abartılı kürler yapabiliyorlar.
Ya bulmak isteyen bulur sen boşver orasını da. Bu yok ölecen yok bilmem ne olacan lafları boş aga şans işi o işler. Arnold un aldığı ilaçların yarısını bana verseler mutasyon geçiririm büyük ihtimal 😂 adamın genetik sağlam, hala dipçik gibi. Bak çoğu adam o yaşları bile göremiyor mesela. Bu işler şans işi.

Arkadaşlar Türkiye'deki ünlü vücut geliştirmeciler bu ilaçları nereden temin ediyor? Alacağım için değil veya ilaca başlayacağımdan değil ama Türkiye'de satılan ilaçların neredeyse tamamı sahte ve merdiven altı yapılıyor. Bu adamlar sahte ilaçları mı kullanıyor yoksa yurt dışından falan mı getirttiriyorlar?
Çoğu ilacı eczaneden bulabilirsin. Satılması vs. reçete ile yasal testo vs. TRT tedavilerinde kullanılıyor. Tanıdık eczaneci varsa üzerine biraz komisyon veriyorsun onlar da sana veriyorlar. Eczane ilaçları sahte değildir, merdiven altına göre biraz daha pahalı fakat güvenilir. Gökalaf gibi 150 kg vs. değilsen fazla ilaca da ihtiyacın olmuyor stoktan yana sorun yaşamıyorlar.
Türkiye’de denetleme adına bir şey yok zaten doktorlar bile ihtiyaç yokken reçete edebiliyorlar o zaman da yasal olarak almış oluyorlar :)

Son düzenleme:
Ben İran'dan gelenlerde sahte diye biliyorum. Kadir hoca bir ara ucuz diye bir sürü toplatıp getirmiş bir gram etki bile vermemiş hiçbir şey değişmemiş.
Hayır İran'dan gelenler orijinal ama İran'dan geliyor diye kandıran da çok.

Öyle tabii de komik anlatıyor 😂

Ya bulmak isteyen bulur sen boş ver orasını da. Bu yok ölecen yok bilmem ne olacan lafları boş aga şans işi o işler. Arnold un aldığı ilaçların yarısını bana verseler mutasyon geçiririm büyük ihtimal 😂 adamın genetik sağlam, hala dipçik gibi. Bak çoğu adam o yaşları bile göremiyor mesela. Bu işler şans işi.

Aslında arnold iki kez açık kalp ameliyatı geçirmişti. Evet genetiğin, şansın da büyük önemi var fakat en şanslı adam bile olsan bu ilaçların zararı illaki dokunuyor.

Çoğu ilacı eczaneden bulabilirsin. Satılması vs. reçete ile yasal testo vs. TRT tedavilerinde kullanılıyor. Tanıdık eczaneci varsa üzerine biraz komisyon veriyorsun onlar da sana veriyorlar. Eczane ilaçları sahte değildir, merdiven altına göre biraz daha pahalı fakat güvenilir. Gökalaf gibi 150 kg vs. değilsen fazla ilaca da ihtiyacın olmuyor stoktan yana sorun yaşamıyorlar.
Türkiye'de denetleme adına bir şey yok zaten doktorlar bile ihtiyaç yokken reçete edebiliyorlar o zaman da yasal olarak almış oluyorlar :)

Evet reçete ile yasal olduğunu biliyorum fakat eczanelerin de bence yaptığı biraz yanlış. Sonuçta karşında insan var ne olursa olsun para karşılığı bile olsa satmamak lazım çünkü yarın bir gün adam öldüğünde senin sattığın ilaçlar yüzünden ölmüş olacak. Sorumluluğunu o alıyor orası da doğru fakat yine de insanın gönlü rahat etmez.

Aslında arnold iki kez açık kalp ameliyatı geçirmişti. Evet genetiğin, şansın da büyük önemi var fakat en şanslı adam bile olsan bu ilaçların zararı illaki dokunuyor.

Evet reçete ile yasal olduğunu biliyorum fakat eczanelerin de bence yaptığı biraz yanlış. Sonuçta karşında insan var ne olursa olsun para karşılığı bile olsa satmamak lazım çünkü yarın bir gün adam öldüğünde senin sattığın ilaçlar yüzünden ölmüş olacak. Sorumluluğunu o alıyor orası da doğru fakat yine de insanın gönlü rahat etmez.
Hocam herkesi kendin gibi görmemelisin hayat acımasız bir yer. Para için yeni doğan bebekleri öldürdüler bu ülkede, hastanesinden doktoruna eczanesine kadar yozlaşmış bir sistem iki ilaç yüzünden ölen sporcuları mı düşünecek. Emin ol vicadanları bile sızlamaz. Bazı eczaneler yurt dışından getirip, eczane ürünü diye sahte ilaç bile satıyor aradaki farkı da cebe atıyorlar. Ha bu arada Türkiye içinde de bu işi yapan markalar var ham maddeyi alıyorlar, yurt içinde hazırlayıp satıyorlar kullanmak için gümrükle falan da uğraşmaya gerek kalmayabiliyor.

İzmir'de sahte vücut geliştirme ilaçları ele geçirildi: 1 tutuklama - Son Dakika Gündem Haberleri

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı