Türkiye'nin Dolar cinsinden borcu rekor kırıyor!

Türkiye'nin döviz cinsinden borcu en çok artan ülkelerden biri olduğu belirtildi. ( Bloomberg, IMF ) Bu borcun, %87,2 si döviz ile yapılan borçlanma, garanti ve satın alma işlemleri oluşturuyor. ( https://www.google.com/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=&cad=rja&uact=8&ved=2ahUKEwjNrp72mM7wAhWEhf0HHTsdD5UQFjABegQIBRAD&url=https://www.sozcu.com.tr/2021/ekonomi/doviz-bagimliligi-artan-turkiyenin-borclari-1-2-trilyon-dolara-dayandi-6433565/#:~:text=T%C3%9C%C4%B0K%20taraf%C4%B1ndan%20717%20milyar%20dolar,sini%20d%C3%B6viz%20cinsi%20bor%C3%A7lar%20olu%C5%9Fturdu.&usg=AOvVaw2UsNH-gilWmemr84ApWlDy )
Borç Yiğidin kamçısı mı gerçekten!
Dolar cinsinden, Türkiye'nin borcu ; 1.171.500.000.000 $

(1 Trilyon, 171 Milyar, 500 Milyon Dolar)
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Olsun yol var köprü var kullanın. (Vergisini verirseniz tabii :D )
 
İnşallah gidecek gittiği zamanda adalet, ve refaha kavuşacak filistin.
Refaha ve huzura ulaşması gereken bizim halkımız. Daha biz turistlere aşılandık diye maskeler taktırıyor halkına. Halkına değer falan vermiyor. Vakalarını sahte veriyor. Neden mi? Çünkü bayramda tek bir insan dahi evde değildi. İki de bir kapımız çaldı mahalleden bayramlaşmaya gelmişler. Yasak var diyorum dur bir kutlayalım bir şey olmaz diyor. Güya tam kapanma ama otogarlar açık. Neden? Gitsinler gezsinler diye. Çoğu kurum açık neden? "Tam kapanMA" çünkü o "tam kapanma" değil. Ayrıca markete gideyim dedim tek bir polis çıktı o kadar işlek yerde o da bakıp geçti. Hiç hop kardeşim nereye demedi. Yalan vaka sayıları ve yalan enflasyon ile bu iş yürümez. Yalan vaka göstererek turistleri çekmeye çalışıyor. Kendi halkını riske atıyor. Bir de üstüne helallik istiyor. Bu mu ülkeyi yönetmek?
Bizim halkımızdan daha mı önemli Filistin ve Suriye?
AKP artık güç zehirlenmesi yaşıyor ve sonu çok kötü bitecek.
 
🤣🤣Yazık kafanıza yahu ilk başta yazdığım gibi devlet hiçbir zaman tam rakam vermez ya çok az ya da çok fazla kimse bu değerlere inanmasın.
Yuh, bu kadar da anlamaz mi olur insan. Bu kadar cahil oldugu konuda bu kadar kendinden nasil emin konusur? Silah dedigin uluslararasi anlasmalarla satilan seyler ve her ulke sattigi silahin anlasmasini yayinlamakla yukumludur. Bu rakamlar Turkiye Cumhuriyeti'nin resmi olarak yayinladigi rakamlardir. Yazik kafaniza demis bir de. Adamin gozune devletin resmi gazetelerini toplayip soksan yine kabul etmez. Cehalet akiyor her yerinden. Korcahil dese bu mesajinin uzerine biri, adam hakli olur ama sosyal kurallari geregi ceza gorur. Umarim biri boyle bir sey demez. 😁 😁
 
Şöyle bir açıklama duymuştum.
Salgında ekonomisi artan sayılı ülkelerdeniz.
Yani bari kandırmayın ya.
Dolarin bir yilda ikiye katlanmasini ekonominin artisi mi saniyor acaba "duydugun yer", merak ettim bir sorsana. Ekonomisi buyuyen ulkenin para birimi nasil degerinin yarisini kaybeder? Aklin aliyor mu boyle bir seyi?
 
Dolarin bir yilda ikiye katlanmasini ekonominin artisi mi saniyor acaba "duydugun yer", merak ettim bir sorsana. Ekonomisi buyuyen ulkenin para birimi nasıl degerinin yarisini kaybeder? Aklin aliyor mu boyle bir seyi?

Dün bir haber kanalıydı ama hatırlamıyorum hocam.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı