Türkiye'nin eğitim sistemi

Evet bilmeden araştırmadan duyduğuna inanırsan bu olur, hep derim insanları manipüle etmek çok kolaydır.

Ya zaten taraf tutmayı bırakıp azcık kafalarını kaldırsalar şu durumda hiç kimsenin bir şey yapmayacağını anlayabilirler bir taraf a diyor bir taraf b hadi birbirimizi yiyelim kafasındılar millet.
 
Bu eğitim sistemi, nüfüs az olsa bile yapılmaz,yapılamaz çünkü türkiye'de cahil çok
Dostum koyacağın katı kurallar ile çocuğa disiplinli bir şekile sokup yavaş yavaş katı kuralları kaldırırsın ve çocuğun karakteri oturmuş olur bu disiplinle alakalı bir durum .
 
1-Ezbere dayalı eğitim var.
2-Verilen bilgiler sadece sınavda uygulamanız için sınavdan sonra bilgileri unutsanız da hiçbir önemi yok.
3-Verilen eğitim öğrenmek için değil mesela ortaokul bittiğinde kaçımız İngilizce biliyorduk?
4-Verilen eğitim çok ağır ama hiçbir işe yaramıyor 7 saat eğitim görüyoruz eve gelmişim yorgunluktan bayılacağım neredeyse gelmiş bana diyorlar ki yarım saat mola verip test çözmem tekrar yapmam gerekiyormuş niye tekrar yapıyorum ki aaaaa yoksa siz adam gibi dersi mi anlatamıyorsunuz?
5-Disiplin sistemi çok saçma ben hocanın anasına küfür edeni gördüm.
6-Saçma saçma kurallar var derste tuvalete gitmemek mesela tenefüslerde okula girdirmiyorsunuz nasıl tuvalete gidebilirim hadi onu da geçtim hoca niye derste tuvalete gidebilme izni var onun tenefüsü yok mu?
7-Hocaların saçma fikirleri var dediğine bak "ben size burada istersem derste vermem oturduğum yerden paramı kazanırım" ne güzel iş ya.
8-Türkiye eğitime en az para yatıran ülkelerden biri öğrencilerden toner ve aidat alınması lazımmış ki sana düzgün eğitim verilebilsin peki bunları neden devlet karşılamıyor.
9-Veliler okulu kreş gibi görüyor aman çocuk gitsin de ben de kafa dinleyeyim.
10-çocuklara küçük yaşta verilmesi gereken sorumluluklar verilmediği için çocuklar kendi hayatlarını kurduklarında ne yapacaklarını bilmedikleri için bocalıyorlar.
Burada sayamayacağımdan çok şey daha var isteyenlerle gerekli ahlak çerçevesinde bu konuyu tartışırım yeter artık ben bezdim bu sistemden.
Hocam katılıyorum. Yazılım okumak istedim fakat gereksiz derecede olan ÖSYM sınavına hazırlanmak çok zorladı. Fakat kazanamadım ve Programcılığa kayıt yaptım. Alaylı ve Mektepli yazılımcı meselesi gerçekten doğru. 3. senesindeki yazılım mühendisi arkadaşımdan çok daha fazla bilgi, birikim ve tecrübeye sahibim. Ve herkesin ağzından düşmeyen 4 yıllık tutturayım meselesi koca bir saçmalık en azından benim düşüncem bu yönde. Arkadaşlarım 4 yıllık okurken her ay başını burs almak için bekliyor. Fakat ben ek iş yaparak arkadaşlarımın burslarını katıyla kazanıyorum. Tabii bu meslekten mesleğe değişebilir. Dediklerim yanlış anlaşılmasın tabii ki 4 yıllık üniversite güzel birşey. Fakat 4 yıllık olsa dahi gittiğiniz üniversite ve şehrin iş açıklığı ve eğitim seviyesi de önemli diye düşünüyorum.
 
Laikliği biliyorum. Devlet okullarında sizin dininizi öğrenmek zorunda değilim. Son cümle ne alaka? Sanırım beni ezmek için yazmışsın ama becerememişsin.

Ateizm ne alaka?
İyi istersen okulda gitme sonuçta gitmek zorunda değilsin demi.
Atatürk'e göre değil mi? Laiklik devlet ve din işlerin ayrılmasını demesine rağmen "Devlet" okullarında "din" dersi olması laiklikle çekişir.
Ne alaka çelişirmiş?
 
Temellerini ve gerekli olanları öğretseler yeter.

Çocukların yeteneğine göre dersleri seçseler iyi olabilirdi.

Devlet okullarında neden "zorunlu" din dersi var?
Dostum müslüman bir ülkede yaşıyoruz . İnsanı yönlendiren en önemli şey dinidir ,Yolunu gösteren dindir istediğin kadar eğitimi al fakat o övüneceğin beyninle doğru olan dini seçemeyeceksen vay haline .
Laikliği biliyorum. Devlet okullarında sizin dininizi öğrenmek zorunda değilim. Son cümle ne alaka? Sanırım beni ezmek için yazmışsın ama becerememişsin.

Ateizm ne alaka?
Baştan söylüyorum seni ezmeye felan çalışmadım sadece laiklik din ile devlet işlerinin karıştırılmamasıdır eğer sen gelip neden din dersi görüyorum dersen gidip inandığın dinin öğretildiği ülkeye veya okula gidersin bu kadar kolay.
 
Son düzenleme:
Dedikleriniz doğru. Fakat baştakilerin derdlkenin iyileşmesi değil de ceplerine para girmesi. Heyecanla 2023 seçimleri'ni bekliyorum.

KO.

Dedikleriniz doğru. Fakat baştakilerin derdi ülkenin iyileşmesi değil de ceplerine para girmesi. Heyecanla 2023 seçimleri'ni bekliyorum.

Kötünün iyisi olmaz hocam. Biliyoruz Türkiye'deki partilerin kalitesini. Ama ne yazık ki başta dediğim şeyin iyisini seçmek zorunda kalıyor insanımız. Tabi körü körüne olan insanlar neyi seçiyor o belli.
Benim abim üniversite sınavına o kadar çalışıp, sonunda gitmek istediği ekonomi üniversitesinin güzel paralara mal olduğunu öğrenince o parayla Çin'e gitmeye karar verdi. Xiamen de özel bir üniversitede oradaki Türk arkadaşlarıyla okula kabul edildi. Ve inanın bana Çin devletinden alıcagı yuan bazında öğrenci bursu ile, annem ve babamın okul paraları dışında göndereceği yaklaşık 1000 yuan gönderdikleri zaman kendisi çok rahat geçinebiliyor orada. Simdi ben 2 gün sonra LGS'ye gireceğim ve abimin yolunu açıkçası bende izlemek istiyorum. Ailem de bana destek veriyor. LGS'ye çalışıyorum ama yarın bir gün lise bitince acaba istediğim üni yi kazanacak mıyım, ıyi bir mesleğim olacak mı diye endişelerim bile var. Türkiye'nin işleri yoluna sokup, ekonomi, adalet, eğitim, sağlık gibi kavramları iyi bir derece getirmesi icin bugün düzelme başlasa bile 10 15 yılda ancak düzelebileceğinin düşüncesindeyim.
 
Son düzenleme:
Benim sınavım var bu sene zaten sınav ertelendiğinde vaka sayısı 1100 fakat şimdi 1500 diyorum ya virüs bulaşırsa diyorlarki gerekli önlemler alındı .Nasıl bir önlem aldınız acaba insanlar arkadaşlarını özledi okulda birbirlerine yaklaşacaklar beraber duracaklar bit kadar okulda ne kadar uzak olabilirlerki. 1 kişi hasta olsa 100 200 kişiden 50 60 kişiye virüs bulaşır sağlımızdan önemli değil bu sınav. Birde millete bu durumda bile ders çalışın diyorlar ben asla sıkılmam diye düşündüğüm oyunlardan , internetten soğudum oturdum sıkıntıdan müslüm dinliyorum bana hayla hiçbir işe yaramyacak bilgiler için ders çalış diyorlar.
 
Bir de dersleri kötü olan sistemi eleştiremez diye bir şey çıkmış. Ya arkadaş zaten okul teşvik edici olmadığı için çocuğun dersleri kötü oluyor. 5. sınıftan başlıyorlar tonla bilgi yükletmeye. 13 yaşındaki çocuklar LGS sınavı stresinden depresyona giriyor. 11. sınıf zor derlerdi çok dinlemezdim ama bu neymiş ya. Her dersten o kadar formül o kadar bilgi var ki ezberlemek çok zor. Özellikle Biyoloji dersi saçmalıktan başka bir şey değil. Sanki tıp okuyoruz anasını satayım. Kitaptaki her 2-3 cümlede bir ezberlemeniz gereken kavramlar var. Üniversite sınavına çalışan herkesin psikolojisi bozuluyor. Çoğu kişinin saçları dökülüyor. Daha üniversiteye gitmedim ama boş gibi duruyor. Giden herkes boş diyor demek ki aynı 11. sınıfa zor dedikleri gibi var bir bildikleri. Hedefim yüksek falan da değil zaten. Herhangi bir bölümden mezun olup işe girmeyi ve geçimimi sağlayacak gelir elde etmeyi hedefliyorum. Çok çalışsam ne olacak sanki? Altı üstü 1000 lira daha fazla kazanmak için kendimi yırtmaya değmez.
 
Yks'nin ertelendiği gün vaka sayısı: 1100 civarı.

Yks'ye yaklaşırken vaka sayısı: 1500.

Umarım ama umarım LGS ve Yks'de kötü şeyler yaşanmaz, Allah korusun.

İnanın bana vaka sayıları 5 ila 10 bin arası artacaktır Allah korusun yine de.
Uzmanlar bu kadar uyardı yine de dinlemediler.
Haziran ve temmuz aylarında kesinlikle sınav ve benzeri şeyler yapılmamalıdır demişlerdi.
 

Geri
Yukarı