Türkiye'nin En İyi Hacker Grubu Hangisi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Börteçine Siber Tim.
börteçine.jpg

Ayyıldız Tim mi, onlar Hacker mıymış. Ben onları Lamer sanıyordum. Yıllardır onların forumundayım. Hack bilen kişiye rastlamadım. Zaten oradaki rütbeliler yılda bir siteye giriyorlar. Onlardan hacker olmaz. Olsa olsa bulamadım bir şey.

Son düzenleyen: Moderatör:
Geçmişte tam olmayan bilişim yasaları ile hacking faaliyetleri anlamlı birer ses getirme olmakta idi.

Yapılan hacking faaliyetleri ne amaçla olursa olsun illegaldir. Herhangi bir site ile ilgili bir sıkıntı varsa mahkeme kararı ile girişler engellenmekte. Aslında hacking sadece siteye index atıp deface etmek değildir. Sitedeki verilere erişip kullanmaktır. Bu da bir suçtur, özellikle genç kitlenin bu tür oyunlar ve özendirici çalışmalardan dolayı şevkle bu alana yönelmeye çalışmaktadır.

Bilişim yasaları gereği ve etik olmanın gerektirdiği durumdan uzak durulması gerektiğini belirtmekteyim. Zaten günümüzde bilinçli olan hacking faaliyeti ile uğraşanlar zarar vermeden çok pentest uygulayarak firmaların isteği üzerine zaafiyeti olan sitelerini inceleyip fixleme yoluna gitmekteler.

Halen sitelere index atanlar ise birilerinin yönlendirmeleri ile yapan piyonlardır, bu piyonlar herhangi bir yasal sorunla karşılaştıklarında yalnız kalmaktalar.

Eskiler bilir, SuperOnline ve Osmanlı Bankası'ni deface eden Tamer Şahin o şartlarda bilişim yasası pek olmadığı için herhangi bir cezai yaptırım almadı fakat günümüzde bu cezalardan dolayı bu bilgisini maddi duruma çevirdi. Artık site deface etmek yerine para ile site açıklarını incelemekte, bu konuda bilgiler vermekte. Güvenlik alanında hizmet veren şirket kurmuş durumda.

Bu yüzden yok o daha iyidir bu daha iyidir gibi sidik yarıştırma kısımlarına girenler çocuk ya da özentidir. Yasal olmayan hiçbir durumun iyisi olmaz.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı