Türkiye'nin vergi sorunu ve acı gerçekler

Gelecek kaygısı adamı yer bitirir.
Gelecek kaygısı adamı yer bitirir.

O kadar haklısın ki daha lisedeyken bile geleceği için endişelenen onlarca arkadaşım var. Acaba büyünce kaç para kazanacağım? Durumum nasıl olacak? Bir araba ya da güzel bir ev alabilecek miyim? Vesaire vesaire. Elbette bunlar bir hayal herkesin böyle tatlı kaygıları olabilir diyenler olacaktır, ama benim bahsettiklerimin hayalle alakası yok zamanında büyüdüğünde geçim sıkıntısı yaşamamak için dua eden biri olarak söylüyorum bu cümleleri.
 
Sürekli aynı şeyleri konuşmak sıkmadı mı, sorun belli çözüm belli. Yaptığınız sadece zaman kaybı.

Aslında haklısın sürekli aynı şeyleri konuştuğumuzun bende farkındayım ama ülkedeki gündem sürekli aynı olduğu için durum böyle maalesef. Bu konuşmaları da bizim bir sitemimiz olarak varsayın.
 
Almanya'nın bizi kıskandığını düşünen arkadaşlar

Bu konuya ayri bir paragraf acmak istiyorum. Bulundugum konumdan dolayi Almanya'nin bircok sehrini gezdim ve gezmeye de devam ediyorum. Bunlarin basinda Frankfurt, Mannheim, Stuttgart, Nürnberg gibi sehirleri sayabilirim.

Almanya birak Türkiye'yi, Fransa'yi bile kiskanmiyor. Adamlar Fransa'dan cok daha modern ve gelismis bir ülke. Ekonomik acidan sürünen bir ülkenin neyini kiskanacaklar hala anlamis degilim. Ekonomi sifir, hayat pahaliligi almis basini gidiyor, millet diledigi gibi borclanmadan bir halt alamayacak duruma gelmis. Bütün bunlara ragmen akillinin biri cikip böyle bir beyanatta bulunuyor.

Benim buradan sizlere, daha dogrusu firsati olan arkadaslara bir tavsiyem var. Firsat buldukca yurt disina cikin, farkli ülkeler ve farkli insanlarla tanisin. Gezin, gezin ve yine gezin. Cok gezin. Böylece ufkunuzu genisletir, kendinize bir seyler katmis olursunuz. Farkli fikirler edinmek her zaman güzeldir. Bunun icin cok uzaklara gitmeniz bile gerekmiyor.

Sonuc olarak; Almanya bizim ülkeyi zerre kadar kiskanmiyor. Zerre kadar. Buna inanmak icin kör ve sagir olmak lazim.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı