Türkiye'yi seviyor musunuz?

Türkiye'yi gerçekten seviyor musunuz?

  • Evet

  • Hayır


Sonuçları sadece ankete oy verdiğinizde görebilirsiniz.
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Turistik açıdan 7 bölgesi de ayrı bir eser. Toprağa tohum atsan anında filizlenecek kadar verimli tarım arazilerimiz var. Edirne'den Ardahan'a her şehrin yöresellikle dolup taştığı çok az ülke vardır. Coğrafi açıdan bayağı iyi bir konuma sahiptir ki hem harika sıcaklar hem de serin kışlar hissedilebilir. Aslında mükemmel bir ülkedir Türkiye. Fakat içindeki insanlar, işte o sıkıntı.

Duygulandim hocam biraz daha devam etseydin ağlıyacaktım bu kadar güzel acıklama bravo 👏
 
@A10 herkese nasip olmaması yine de iyi olduğunu göstermiyor kotu yaşayan çok insan var belki de ben bu konuda şanslı olsam da bunları görmezden gelmek mantıksız.
Tümüyle hiçbirsey mükemmel olamaz. Kötülük çirkinlik bu dünyanın doğasında var. Bardağın dolu tarafından bakmak önemli. Bu psikolojik olarak da insanı olumlu yönde etkiler. Önemli olan dolu tarafından baktığında boş olan kısımları da görmek. Biz elimizden geldiğince doluluk oranını koruyup bardağımızı doldurmaya çalışalım. Gerisi takdiri ilahi. Bu kadar karamsar olmayın. Bu gün imkanlarımız kısıtlı olabilir. Ama ileride belki de doğru hamlelerle çok iyi yerlere geleceğiz. Mutluluk ya da huzur hiçbir zaman kendiliğinden var olmaz. Daha güzel daha mutlu bir hayat için emek vermek gerekir. Ne hale geldik bilmem ne falan diye düşünürseniz bu size sadece zarar verir. Gerekeni yapıp önümüze bakalım.
 
Ülkemi seviyorum ve ülkemin tüm güzelliklerini doğasını kültürünü (özellikle yemek konusunda) seviyorum.

Ama neyi sevmiyorum ülkemde gezip görmeyi isteğim hiçbir yere gidemiyorum. Çalışmak ve kazandığım para ile yetinerek yaşlanmayı kabul edemiyorum. En basitinden bir ayakkabı, telefon, giysi almak, ufak bir tatil bile lüks gibi geliyor artık.

Mesela İlk kez İstanbul'a 2009 yılında gitmiştim daha yeni fırsat bulup İstanbul'a tekrar gittim kardeşimi ziyarete. Bu kadar değişen bir şehir görmedim. Kendimi Arap ülkelerinin birinde geziyor gibi hissettim. Her köşe başında ya Arap kökenli turist ya da başka değişik yabancı insanlar vardı. Öyle ki istiklale gittik neredeyse Türk yoktu esnaftan başka. Üzüldüm ilk gittiğimde kesinlikle böyle değildi çok çeşitli turist vardı. Resmen kendi ülkemde yabancı turist gibi hissettim.
Gittiğimde basit bir yemeğin, ulaşımın, gezilecek yerlerin giriş ücretlerinin fiyatlarına ve bana maliyetlerine girmiyorum.

İnşallah ülkemiz eski güzel günlerine döner. Daha özgürlükçü, adaletli günler görürüz.
 
Çok saçma bir anlayış, neden gitsinler? Herkes sevmek zorunda mı? İnsanların sevmemesi nefret edeceği veya ihanet edeceği anlamına gelmiyor.
Aga bunun gibiler zaten doktorlara da "giderlerse gitsinler" dedi, ülkede bazı bölümlerde doktor sayısı ihtiyacı karşılamayacak kadar azaldı. Bunlar beyin göçünün ne demek olduğunu anlamazlar, kendini boşuna yorma bence. İlerleyen yıllarda beyin göçünün sonuçlarını tecrübe ederek öğrensinler.
 
Türkiye de diğer bütün ülkeler gibi iyi ve kötü yanları ile birlikte bir ülkedir. Bu ülke iyisiyle de kötüsüyle de bizimdir. Ülkemiz, dünya kültürel mirasının beşiği olması yanında sayısız doğa güzelliğini de barındırmaktadır.
Türkiye cumhuriyet tarihinde sürekli sallantılı ve karanlık dönemler geçirmiştir ki geçtiğimiz dönem bu dönemlerden biridir.
Ülkemizin insanı genel olarak iyi kalpli ve misafirperver olmasına rağmen cahildir.
Ülkemizin şu anda yönetim sıkıntılarından dolayı ekomomik kriz yaşamaktayız. Ekonomik kriz gökyüzünde yazmaz, markette hissedilir.
Ben bu karanlık günlerin geçeceğine inanıyorum.
Devlet ile hükümet farklı şeylerdir ve arkadaşları bu ikisi arasındaki ayrımı yapabilmeye davet ediyorum.
Kimse ülkesini sevmek zorunda değildir. Lakin herkes ulusun bir parçası olarak sorumluluklarını yerine getirmek zorundadır ki bu konu tartışmaya kapalıdır.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Geri
Yukarı