Türkler Hristiyan olsaydı nasıl olurdu?

Türkler İslam'dan uzak olsaydı şu halimizden çok daha iyi olacağımıza eminim.

Osmanlı yükseliş zamanında dinine bağlı ve şehit olmak için can atan insanlar sayesinde topraklarına toprak kattı. O sırada sarhoş Hristiyan'lar partilemekle meşgullerdi. Konuya gelecek olursak bunu tahmin etmek çok güç. Böyle bir senaryo bütün tarihi baştan yazmak gibi.
 
Devletin durumunu Müslüman'lık ve Hristiyan'lık bence çok değiştirmezdi Osmanlı son dönemlerine kadar Fatih Sultan Mehmet gibi Müslüman'larla yönetilseydi şu anda hala çok güçlü bir halde olurduk zaten Osmanlı'nın başına geçmiş kötü padişahlar Hristiyan bir devletin başına geçseydide hiçbir şey fark etmiyecekti şimdi Hristiyan olsaydık diğer Hristiyan devletlerle ittifak olurduk demesin kimse her devlet çıkarları için hareket eder Osmanlı Hristiyan olsaydı kötü duruma düştüğümüzde gene saldırırlardı bize.
 
Ben insanların üstünde kavga ettiği uğruna insan katlettiği insanları kısıtlamaya çalışan ya da istemeden kısıtlıyan hiçbir şeye gram saygı duymam.

Fazla saçma konuşuyorsun dinler gelmeseydi savaşlar olmayacak mıydı? Din sadece aracı oldu bu savaşlara.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Hangi tarihte Hristiyan olduğuna bağlıdır.
Karahanlılar döneminde Müslüman'lık yerine hristiyanlığı seçmek tarihe karışmamışı sağlayabilirdi.
2. beylikler döneminde Hristiyan olsalar Bizans kuklası olarak görülüp Osmanlı tarihe karışabilirdi.
Osmanlı en güçlü döneminde olsa halk tarafından kötü karşılanırdı şeyhülislam hristiyanlığı seçen hükümdarı halk ile beraber tahtan edebilirlerdi.
Ancak bunların hepsi bir hayal ürünü kimse bilemez tarihe takılıp kalmamalıyız geleceğe bakmalıyız böyle ne olurdu diye soracağımıza ne olacak diye sormalıyız.
 

Geri
Yukarı