Türklerin üstün ırk fantezisi nedir?

Ben tarihle pek ilgilenen birisi değilim ama ordan burdan gördüğüm duyduğum kadarıyla tarihimiz güzel ve yabancıların dikkatini çekiyor. Türklerin kendilerini üstün görmelerini bende anlayamıyorum. Irkımızı, Atalarımızı, Bayrağımızı resmen ilahlaştırıyorlar. Sanki dünyada Türklerden başka ırk yokmuş gibi davranış sergiliyor bizim millet.
 
Ben tam olarak nasıl şeylerle karşılaştınız bilemem ama bu kavgalar son zamanda çıktı. Bazen hak versemde cidden hak verilmeyecek yanlar mevcut. Bir oyunda adımı lasvegas ve laz ile türetmiştim. Bu arada danişment türküyüm. Oyunda herkes sinirlenince laz işte gibi dalga geçmeler ve benzetmeler yapıyordu ve bu bana çok saçma geliyor. Siyasete hiç girmeyeceğim ama adamlar hiç ülke kurma hedefinde değiller hiç lazistan vb ideali olan bir laz görmedim ve kendilerini Türk görüyorlardı. Ama Kürt'lerin bazıları için bir şey diyemem çünkü Afrika bayraklarını alıp bini Kürdistan hayali yapıyorlar bunada Türkler olmayan ülke diye dalga geçiyor ve bence gayet de haklı bu konuda Türkler. Arap milliyetçisi kesimde var ona karşı İsrail bayrağı gösteriyorlar bunda bence haklı taraf yok İsrail bayrağı yerine biz laiğiz yapısı yapsalar bence çok daha iyi olur ama böyle yaptıklarından haklidan haksiza düşüyorlar. Suriyeli Afganlar var onları ülkede istememe konusunda kendi Türk milleti (kurt laz çerkez her grup Türkiye kurulduğundan beri olanlar dahil) yaşantısı istiyorlar haklılar çünkü Osmanlı'da yabancilara son yıllarda taviz verildiğinden yıkıldı hak eşitlik derken onlar bizden üstün olmaya başladı. Arada Moğol cakması Türk diye bir terim gördüm. Ama Moğol'ların tam olarak etnik kökeni tam belli değil Moğol'lar Türk diye bazı ibareler var ve o olmasa bile türklerin dunyada rolü her zaman oldu üstün demiyorum oldu diyorum. Timur Avrupa hun Selçuklu Osmanlı ve daha niceleri dünya tarihinde çok çeşitli şeyler getirdi ve hala bazıları kullaniliyor örneğin 10'lu sistem mete han tarafından bulunmustur.
 
Bakınız Türkler olmasa şu an dünya devletleri siyasi haritalar böyle olmazdı kısacası tarih baştan değişirdi. Ama haklısınız bazı ergenler bunlar çok karıştırıyor. Bir kişi Kürt'ler vatan haini dese hemen inanırlar. Şu an baksanız Türk geni vardır lakin öz Türk bulamazsınız belki de ırk olarak Türk bile değilken ben türküm en üstün ırkım mantığı ile millete laf atıyor. Ona kalsak İngiliz'lerde biz asil kanımız için savaştık derler bizde aynısını diyoruz. Her millet kendi içlerinde kendilerini yüceltir. Ama biz bunu çok abartıyoruz. Ülkenin gelişmemesinin bir diğer sebebi milletimiz Kürt tür araptır o dur budur bunlarla uğraşıyor. Bir birlerine laf atıyor yaygara çıkartıyor. Bakınız İngiltere Anglo-Saksonlar, Vikingler, Bretonlar ve Normanlar atıyorum onlar bir birlerine sen vikingsin senin yaşamaya hakkın yok demiyorlar. Bizim millet sen kürtsün sen arapsın yaşamaya hakkın yok diyorlar, ölsünler umurumda değil diyorlar ve herkesin yaşamaya hakkı var diyorlar. Kısacası ergenlerle fazla uğraşmayın kafanıza takmayın. Siz sinirlendikçe aynısını yapmaya devam ederler. Misal Timur geldi Ankara'yı yağma etti oda Türk yani biz gidip de atıyorum türkmenlere sataşıyor muyuz ya da özbeklere her ırk kendi içinde otoriteyi sağlamak için en üstün ırk olduğunu iddia eder.
 
Yorumları 5-6 sayfa okudum da, konu sahibi kendi düşüncelerini okuyan herkese saygılı olmalarını gerektiğini söylemiş ama ona yanıt veren kişilerin düşüncelerine ve sözlerine saygı göstermeyip neredeyse onları aşağılamaya çalışmış. Hatta birisine sen AKP'li ağzıyla konuşuyorsun falan demiş :D. Sen kalkıp konu içinde dolaylı yollardan türkleri ırkçı yap ondan sonra düşüncelerine ters olan kişilere saldırmaya çalış. Konu tamamen art niyetli bir şekilde açılmış ve güya aklınca arkadaş ortamında, geçen forumda bir konu açtım Türkler düşünce özgürlüğüne sürekli karşı diye dışarıda konuşacak.

Bence konu sahibi hiç ABD dizileri veya filmlerini seyretmemiş. Neredeyse her ABD filminde dünyaya iyilik yaymaya çalışan ve daha dindar bir topluluk olarak lanse ediyorlar. Türkler konuşunca zoruna mı gidiyor?
 
Bence konu sahibi hiç ABD dizileri veya filmlerini seyretmemiş. Neredeyse her ABD filminde dünyaya iyilik yaymaya çalışan ve daha dindar bir topluluk olarak lanse ediyorlar. Türkler konuşunca zoruna mı gidiyor?

Öyle deme ama, ABD demokrasi getiriyor 😂
 
Bu sadece Türklere özel bir olay değil. Çoğu ırkta var bu durum. Mesela Hitler'in Almanları üstün ırk olarak görmesi veya İranlıların aryan olduklarını iddia etmesi. Bana kalırsa dünyada üstün ırk falan yoktur. Üstün ırk olabilmek için öncelikle tüm dünyayı sonsuza kadar kontrol etmen ve yönetmen gerekiyor. Böyle bir gücü elinde tutan ırk herhalde üstün ırk olurdu.
 
Fikrinizi genel olarak çok haklı buluyorum. Fakat katılmadığım bir konu var, tarihimiz. Bence bizim tarihimiz diğer milletlere asla benzemiyor, özellikle Osmanlı İmparatorluğu'na baktığımız zaman;

Ele geçirdiğimiz toprakların yerel halkına zulüm etmedik, asimile etmedik, dinlerini yaşamalarına izin verdik, kendilerine biz ile eşit haklar verdik, adaletli davrandık ve zaten adaletimiz ile ünlüydük, şerefli ve namuslu davrandık.

Fakat tarihimizi ne kadar Dünya'nın en iyi tarihi olarak görsem de üstün ırk olduğumuzu kabul etmiyorum. Sebebi ise; Bir insanı iyi yapan şey milleti değil, kendisidir bana göre.

Mesela felsefe dersinde bize bir kişi anlatıldı, kendisi bir filozoftu ve yaşayan efsane olarak anlatıldı ama Ermeni idi. Fakat bu bir şey değiştirir mi? Hayır.

Ayrıca zaten şu anda eski Türkler gibi değiliz, sanki asimile oluyoruz. Türkler olarak kendi geleneklerimizi uygulamıyor, yabancı hayranlığı besliyor, İslam'dan ve dinlerden uzaklaşıyor, ahlaksızlığa yöneliyoruz.

Tıpkı Cahiliye dönemi Arabistan gibi, her şeyi bildiğimizi sanıyoruz ama aslında hiç bir şey bilmiyoruz. Herkesi eleştiriyoruz ama kendimizi kusursuzmuşuz gibi eleştirmiyoruz, narşist gibiyiz.

Irkçılıktan nefret ederim. Zaten bunu yapanlar da genelde sosyal medyadan tarih ve milliyetçilik öğrenen ergen ruhlu kişiler.

Araplara ihanet etti derler ve bundan dolayı sevmezler ama Amerika, Avrupa'ya hayranlık duyarlar. Onlar da bize hep karşı değil miydiler dersiniz lafı gevelerler.

Özet;
Tarihimiz bence en iyisi fakat artık gerçek Türk değiliz, sosyal medya insanlarımızın beynini yıkadı ve bu yüzden insanlar üstün ırk, ırkçılık gibi kavramlara yöneldi.
 
Baştan yanlış anlaşılmasın bende ordulu bir türküm. Şimdi anlatacağım şey bana o kadar komik ve saçma geliyor ki kahkaha atasım geliyor ama birkaç adet kafası basmayan ergen bu dediklerimi beğenmeyebilir. Bizim milletimizde "Türk olmak şereftir, en üstün ırk Türk ırkı!" gibi bir düşünce yapısı var ve ben bunu oldum olası anlamadım. Tarihimiz en iyisi değil, geçmişte yaptığımız çok büyük hatalar var, kendimizden aşağı gördüğümüz ırktaki insanlardan daha alçakça şeyler yapmamıza rağmen (sebepsiz yere kargaşa çıkarmak gibi) kendimizi en üst mertebede görüyoruz. Türklerin oldukça eski ve güzel bir tarihi var ancak ne en iyisi, ne en kusursuz olanı. Bir yorumda birisi ermenilerin Ermenistan bölgesinde türklerden daha eski olduğunu yazmış, doğru bir şey isteyen araştırıp açıkça görebilir ama kullanıcılar yorumu beğenmemiş. Türkler daha eski veya Türkler olmadan önce oralar toprak bile değildi gibi cümleler gördüm. Arkadaşlar herhangi birisi bir Arap, Kürt, ermeni ve Türk birisini ördüğünde hangisinin hangisi olduğunu bile anlamıyor, ne üstün ırkı? ABD'nin Vietnam'a kaybetmesinden sonra kuyruk acısını film sektöründen çıkarması gibi bizim Türk halkının kendini üstün gösterme amacı nedir birisi anlatabilir mi? Bir tane Kürt tanıdığım vardı, takılırken birisi ona sen kürtsün, teröristsin gibi şeyler dediğini duydum. Normalde Türkiye'yi canından çok seven bir kürde böyle bir şey dendiği zaman, o Kürt sonradan aynı şeyi Moğol çakması Türk dediğinde ortalık alevleniyor ve saçma şeylerle uğraşıyoruz. Atatürk'ün türklük fikirlerine tamamen karşı düşünen nihal atsız gibi ülkeye faydası olmayan, kardeşi kardeşe düşürecek fikir yapısı olan insanları kahraman ilan eden ergenlere sormak istiyorum. Türkler nasıl üstün ırk?

Instagram editleri izledikten sonra gaza gelenlerin yorumlarını çok merak ediyorum. 😀

Hocam bence bu üstün ırk fantezisi şu an abarttığınız kadar yok. Şahsen ben bu fanteziyi devam ettiren kitlenin sadece "ortaokullu kardeşlerimiz, mal liseli ergenlerimiz ve 50 yaş Plus dayılarımız" olduğunu düşünüyorum.
Bu arada ben birinin Arap veya Kürt olup olmadığını az çok anlayabiliyorum, ermeni konusundaysa tipoloji olarak harbiden benziyoruz, onları ayırt edemem yüksek ihtimal.

Fikrinizi genel olarak çok haklı buluyorum. Fakat katılmadığım bir konu var, tarihimiz. Bence bizim tarihimiz diğer milletlere asla benzemiyor, özellikle Osmanlı imparatorluğu'na baktığımız zaman;

Ele geçirdiğimiz toprakların yerel halkına zulüm etmedik, asimile etmedik, dinlerini yaşamalarına izin verdik, kendilerine biz ile eşit haklar verdik, adaletli davrandık ve zaten adaletimiz ile ünlüydük, şerefli ve namuslu davrandık.

Fakat tarihimizi ne kadar dünya'nın en iyi tarihi olarak görsem de üstün ırk olduğumuzu kabul etmiyorum. Sebebi ise; bir insanı iyi yapan şey milleti değil, kendisidir bana göre.

Mesela felsefe dersinde bize bir kişi anlatıldı, kendisi bir filozoftu ve yaşayan efsane olarak anlatıldı ama ermeni idi. Fakat bu bir şey değiştirir mi? Hayır.

Ayrıca zaten şu anda eski Türkler gibi değiliz, sanki asimile oluyoruz. Türkler olarak kendi geleneklerimizi uygulamıyor, yabancı hayranlığı besliyor, İslam'dan ve dinlerden uzaklaşıyor, ahlaksızlığa yöneliyoruz.

Tıpkı cahiliye dönemi arabistan gibi, her şeyi bildiğimizi sanıyoruz ama aslında hiçbir şey bilmiyoruz. Herkesi eleştiriyoruz ama kendimizi kusursuzmuşuz gibi eleştirmiyoruz, narşist gibiyiz.

Irkçılıktan nefret ederim. Zaten bunu yapanlar da genelde sosyal medyadan tarih ve milliyetçilik öğrenen ergen ruhlu kişiler.

Araplara ihanet etti derler ve bundan dolayı sevmezler ama Amerika, Avrupa'ya hayranlık duyarlar. Onlar da bize hep karşı değil miydiler dersiniz lafı gevelerler.

Özet;
Tarihimiz bence en iyisi fakat artık gerçek Türk değiliz, sosyal medya insanlarımızın beynini yıkadı ve bu yüzden insanlar üstün ırk, ırkçılık gibi kavramlara yöneldi.

İnançsız olunca daha mı ahlaksız oluyoruz hocam? 😀
 
Son düzenleme:
Hocam bence bu üstün ırk fantezisi şu an abarttığınız kadar yok. Şahsen ben bu fanteziyi devam ettiren kitlenin sadece "ortaokullu kardeşlerimiz, mal liseli ergenlerimiz ve 50 yaş Plus dayılarımız" olduğunu düşünüyorum.
Bu arada ben birinin Arap veya Kürt olup olmadığını az çok anlayabiliyorum, ermeni konusundaysa tipoloji olarak harbiden benziyoruz, onları ayırt edemem yüksek ihtimal.



İnançsız olunca daha mı ahlaksız oluyoruz hocam? 😀
Hayır, öyle bir şey demedim.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı