Türknet altyapı sorgulama gerçeği yansıtıyor mu?

En Doğru? (Steam'den oyun indirirken 3'leri görüyor.)Eki Görüntüle 578624
Eki Görüntüle 578625
Evet, en doğru.

Şu anda 22 Mbps indirme aldığınız paket büyük ihtimalle 24 Mbps paketi. Dolayısıyla VDSL olan bir paket. 24 Mbps tanımlıyken hız teslerinde 20-22 Mbps çıkması ve Steam gibi sitelerde aktif indirme sırasında 3 MB/s görmeniz gayet normal. Mbps ve MB/s farklı şeylerdir. Bir yanlışlık yok.

Sitede en fazla 15 Mbps yazmasının nedeni ise bulunduğunuz bölgede şu anda boşta VDSL portu olmaması. Dolayısıyla ADSL olarak 15 Mbps gösteriyor.

Bu sitede bugün mesela 70 Mbps gösterirken yarın 15-16 Mbps göstermeye başlarsa bilin ki bulunduğunuz bölgede boşta VDSL portu kalmamıştır.

Modem arayüzünden xDSL değerlerini atarsanız daha rahat yorum yapabiliriz.
Cevabınız için teşekkür ederim. Modem arayüzünde xDSL değerlerini bulamadım. P-1302-T10D v3 modemde xDSL istatiklerini nereden görebilirim? :)

Cevabınız için teşekkür ederim. Modem arayüzünde xDSL değerlerini bulamadım. P-1302-T10D v3 modemde xDSL istatiklerini nereden görebilirim? :)
192.168.1.1'e giriş yapın. Aşağıda "Sistem Monitörü" kısmı mevcut. Bir alt menüsünde xDSL İstatistikleri olarak göreceksiniz.

192.168.1.1'e giriş yapın. Aşağıda "Sistem Monitörü" kısmı mevcut. Bir alt menüsünde xDSL İstatistikleri olarak göreceksiniz.
modem.png

Sistem monitörü diye bir şey yok. Sistem takibi diye bir şey var. Üstüne gelince ise "günlük" ve "trafik durumu" seçeneklerini seçince ise sürprizbozanda paylaştığım sayfalar açılıyor.
1590945485259.png

1590945544002.png

192.168.1.1'e şifreyi vb. girip ilk açılan sayfanın sağındaki ok tuşuna bas. ZyXEL'lerde genelde böyle.
Oraya zaten basmıştım ama "xDSL istatistikleri" başlığını göremedim. MAC adresi gibi şeyler yazdığı için o bölümün fotoğrafını atmıyorum. :)

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı