Türknet ile şehir merkezinde 3 Mbit hız sorunu

optokublator

Kilopat
Daha fazla  
Kocaeli İzmit merkezde yaşıyorum. Yan mahalledeki arkadaşım Türknet ile 50 Mbit hızla sorun yaşamadan kullanıyor iken ben 3 mbit hızı bile zor görüyorum. Telefonda konuşurken şimdilik 16 mbit ADSL bağlanacağını, ocak ayında da VDSL portu gelince 50 veya 75 Mbit olacağını söylediler. Eve TT çalışanları gelip bağladıklarında cihazla ölçüm yaparak bağlantı hızının 4 Mbit
olduğunu söylediler. Yaptığım testlerde ilk gün 4.5 Mbit hızı görürken şimdi 3 bile zor oluyor. Müşteri hizmetlerini aradığım zaman bildiğiniz gibi sadece tuşlara basa basa arıza kaydı bırakmamızı sağlıyorlar ve operatör ile konuşmak da mümkün değil.

Ne yapmamı tavsiye edersiniz. Ethernet ile bağlantıda aldığım sonuçlar şu şekilde:

hız.PNG

Ne yapmamı tavsiye edersiniz?

Son düzenleyen: Moderatör:
İnternet sitesinden size verdikleri hızı kontrol edin.
Bağlantı hızı olarak ilk günden beri 16 Mbit ADSL gözüküyor.
2 gün önce Türknet'e arıza talebinde bulunurken çok kibar! bir mesaj yazmam sonucunda TT ekiplerini yönlendirmişler. Az önce saha dolabından kabloları kontrol edip eve gelen bağlantıyı yenilediler ve şuan 12 mbit hıza ulaştım. Anlaşmamız 50 Mbit'ti ve ocak ayında VSDL portu bağlandığında o hıza ulaşabilirsiniz dediler.

İşlemi hızlandırabilmek için yapmamı tavsiye ettiğiniz bir yol var mıdır? Ocak ayına yetişeceğini sanmıyorum

Bağlantı hızı olarak ilk günden beri 16 Mbit ADSL gözüküyor.
2 gün önce Türknet'e arıza talebinde bulunurken çok kibar! bir mesaj yazmam sonucunda TT ekiplerini yönlendirmişler. Az önce saha dolabından kabloları kontrol edip eve gelen bağlantıyı yenilediler ve şuan 12 mbit hıza ulaştım. Anlaşmamız 50 Mbit'ti ve ocak ayında VSDL portu bağlandığında o hıza ulaşabilirsiniz dediler.

İşlemi hızlandırabilmek için yapmamı tavsiye ettiğiniz bir yol var mıdır? Ocak ayına yetişeceğini sanmıyorum
Eğer önemli bir işiniz yoksa bekleyin derim olmadı tüketici mahkemesine gidebilirsiniz. Bende Türknet kullanıyorum 75 mbps vdsl internetim var ortalama 70 mbps alıyorum ama bendede upload sorunu var 8 mbps almam gerekirken 1 filan alıyorum. Düzelticeklerini söylediler bakalım ne olucak.

Kocaeli İzmit merkezde yaşıyorum. Yan mahalledeki arkadaşım Türknet ile 50 Mbit hızla sorun yaşamadan kullanıyor iken ben 3 mbit hızı bile zor görüyorum. Telefonda konuşurken şimdilik 16 mbit ADSL bağlanacağını, ocak ayında da VDSL portu gelince 50 veya 75 Mbit olacağını söylediler. Eve TT çalışanları gelip bağladıklarında cihazla ölçüm yaparak bağlantı hızının 4 Mbit
olduğunu söylediler. Yaptığım testlerde ilk gün 4.5 Mbit hızı görürken şimdi 3 bile zor oluyor. Müşteri hizmetlerini aradığım zaman bildiğiniz gibi sadece tuşlara basa basa arıza kaydı bırakmamızı sağlıyorlar ve operatör ile konuşmak da mümkün değil.

Ne yapmamı tavsiye edersiniz. Ethernet ile bağlantıda aldığım sonuçlar şu şekilde:

Eki Görüntüle 273348

Kardeş online işlemlerden destek kaydı bırakabilirsin. Ayrıca bir müşteri hizmetlerine bağlanmak istiyorsan türkneti aradığında kayıtlı numaradan devam etmek istiyorsanız 1 yeni bir numara için 2 der sen 2 ye bas. Sonra özgür iletişim paketimizden yararlanmak için bilmem neye bas diyor ona basacaksın. Özet olarak Türknet Abonesi değilmiş gibi ararsan müşteri hizmetleri çıkar. Oda destek kaydı açabilir

Arkadaşım kendinde demişsin TT çalışanlarının ölçtüğü kadar hattın 4Mbps destekliyor. Zaten santral/kablo TT’ninve başka firmaların altyapı hakkı zaten yok.

Bu durumda senin hızının Türknet ile bir alakası bulunmuyor.

Bina santralinden sonra sen kontrol ettir eğer sorunlu/yamalı kablo varsa değiştir yoksa zaten yapabileceğin pek bir şey yok altyapının yenilenmesini bekleyeceksin.

Kardeş online işlemlerden destek kaydı bırakabilirsin. Ayrıca bir müşteri hizmetlerine bağlanmak istiyorsan türkneti aradığında kayıtlı numaradan devam etmek istiyorsanız 1 yeni bir numara için 2 der sen 2 ye bas. Sonra özgür iletişim paketimizden yararlanmak için bilmem neye bas diyor ona basacaksın. Özet olarak Türknet Abonesi değilmiş gibi ararsan müşteri hizmetleri çıkar. Oda destek kaydı açabilir
Bende tam olarak aynısını düşünüyordum. Sonradan arıza kaydı bırakırken güzel sözler! kullanınca TT çalışanları gelip bina ve saha dolabına yeni kablo çekti şimdilik sorun çözüldü. Ocak ayında VDSL vereceğiz dedikleri için şimdilik ADSL bağlantı olduğunu düşünürsek hız sorunu yok.

Yakın zamanda VDSL'e de geçersek sorun kökten çözülmüş olur.

Anladığım kadarıyla ortada bir sorun varsa ilk olarak kibarca sorunu anlatmak lazım. 1 ay boyunca gayet kibarca sorunu anlatıp çözüm istiyordum ve aradıkları zaman da sakince durumu anlatıp çözüm üretmelerini talep ediyordum. Bunun sonucunda aradan 1 ay geçmesine rağmen hiçbir değişim olmadı ve hız daha da düşmüştü.

Sonradan birkaç gün önce bu şekilde devam ederse en yakın zamanda Türknet'ten kurtulup başka İSS'ye geçeceğimi yazdım ve sabah kahvaltı yaparken kapı çaldı ve açtığımda karşımda Türk Telekom çalışanları vardı :)

Demek ki bu işin raconu buymuş ne diyelim. Keşke böyle olmasa da hepimiz işlerimizi düzgün konuşarak halledebilsek...

zor görüyorum. Telefonda konuşurken şimdilik 16 mbit ADSL bağlanacağını, ocak ayında da VDSL portu

Eki Görüntüle 273348

Altyapınızda ADSL2+ olmadığı apacık belli. Büyük ihtimalle birinci nesil ADSL'dir.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı