Türknet Nasıldır?

ee tamam NetSpeed daha uygun işte :D Arkadaşta YAPA olmadığı için o hızı veremiyorlar, zaten mesaj olarak bunu firma söylüyor. Yukarıda arkadaşın attığı fotoğrafta yazıyor.
Ya saçma gelicek ama Netspeed'i daha önce duymadım. Yeni duyunca da hemen almak garip geliyo. Şimdi benim 75 mbps hız alıcak altyapım var ama türknet bana 35 mi vericek. Ya da tercih edince bağlanması ne kadar sürdü ? İnternet hakkında pek bilgim yok.

Ya saçma gelicek ama Netspeed'i daha önce duymadım. Yeni duyunca da hemen almak garip geliyo. Şimdi benim 75 mbps hız alıcak altyapım var ama türknet bana 35 mi vericek. Ya da tercih edince bağlanması ne kadar sürdü ? İnternet hakkında pek bilgim yok.
Bana göre NetSpeed, Turknetten daha iyi. Kaç yerde şikayet okudum, tabii ki stabil bir şekilde kullanan var ama genel olarak iyi değil bence. NetSpeed, Türk Telekom’un alt yapısını kullanır ve taahhüt yok. Senin altyapın 75 evet ve Turknet sana 35 veriyor. NetSpeed’te hızı sonuna kadar alırsın.

Ben 5 aydır kullanıyorum, YAPA kapsamında hizmet alıyorum, santral uzak olduğu için hızım düşük, gerçi TT'den daha yüksek hız veriyorlar.

Daha önce 2 tane şikayet kaydı oluşturdum, biri ping sorunu öbürü ise SNR ile alakalıydı, iki sorunda gün içinde 4-5 saat gibi sürede çözüldü fakat VAE'de aynı olur mu bilemiyorum.

Çok tedirgin oluyorsanız Netspeed, Oris Telekom, Millenicom gibi taahhüt olmayan ve fiyatları uygun olan firmalara yönelin.

Müşteri temsilcisi olayına gelirsek, normalde açarsınız telefonu derdinizi anlatırsınız MH'de kayıt açar ardından sizi bilgilendireceğiz der görüşme biter, TurkNet'te ise kendi kaydınızı kendiniz açıyorsunuz, aslında arada yer alan MH'nin görevini kendiniz yapıyorsunuz, bu bir eksiklik değil fakat VAE'de TT'nin keyfi ne zaman isterse o zaman sorun çözüldüğü için süreç uzayabiliyor. TurkNet, TT'ye bildirecek, TT gerekli birime, oradan tekrar bir kayıt oluşturulacak, ardından iş emri verilecek, arından o emir ekibe ulaşacak, ekip ilgilenecek vs. derken süreç uzuyor. Öbür firmalarda durum nedir bilemiyorum. Bu arada TurkNet için yaptığım yorum Sarıgazi'de yer alan santralden aldığım hizmet için geçerlidir, altyapı karpuz gibi ne olacağı belli olmuyor, ses tok gelse bile ortası boş olabilir.

Yaklaşık olarak 1 sene Türknet kullandım. Memnun olmadığım bir yönü pek yoktu desem yeridir. Birkaç kez bağlantı kopmasından yada hız düşüklüğünden sıkıntı yaşadım ama müşteri hizmetlerini arayıp arıza kaydı bırakınca en erken 1-2 saat, en geç 1-2 gün içinde çözdüler. Telefonla da arayıp arızamın giderip giderilmediğini teyit ettiler. 1 ay önce netspeed'e geçtim. Şimdilik bir sıkıntı yok. ADSL kullanıyorum ama bir kaç ay sonra Hiper Pro 75 paketine geçmeyi düşünüyorum.

TurkNet'te ikinci ayımı doldurmak üzereyim. TTNET altyapısı üzerinden hizmet alıyorum. Hat değerleri şu şekilde;
hat değerleri.png

Bunun öncesinde VDSL kullanamadım Turkcell'de bu işe giriştim ancak orada da "port yok" lafı eksik olmadı. Turkcell'de taahhüt bittiğinde 12 Mbps interneti 80 liraya satmaya kalktılar. 16 Mbps'a 40 TL veriyorken bir anda 12 Mbps'a 80 TL vermek saçmalık olurdu. Ben de taahhüt bitmişken TurkNet'e geçeyim dedim. VDSL'e geçiş yaptım sonunda.

Benim açımdan şöyle özetleyebilirim;
TTNET ve Turkcell kullandığımda aldığım hizmetler gerçekten kötüymüş. Hadi Turkcell fiyat olarak güzeldi ama artık bu tarz kampanya fiyatları da göremeyeceğiz. Taahhüt boyunca Turkcell kaynaklı bir kere bağlantı kopması yaşamadım. TurkNet'te de bu durum geçerli olacaktır gerçi. VDSL'e geçiş ve AKK kalkması gerçekten fark yaratıyor. Bunu 65 TL gibi bir fiyata almak güzel.

Bana göre NetSpeed, Turknetten daha iyi. Kaç yerde şikayet okudum, tabii ki stabil bir şekilde kullanan var ama genel olarak iyi değil bence. NetSpeed, Türk Telekom’un altyapısını kullanır ve taahhüt yok. Senin altyapın 75 evet ve Turknet sana 35 veriyor. NetSpeed’te hızı sonuna kadar alırsın.
NetSpeed ile TurkNet hemen hemen aynı fakat burada bir kıyas yapılacaksa TurkNet daha iyi.
•Bant genişliği olarak yaklaşık 75 Mbps alacaksınız derler ancak TTNET altyapısında isen 65 TL'ye 35 Mbps alırsın. Zaten NetSpeed'de 66 TL'ye 35 Mbps'a kadar, 76 TL'ye 75 Mbps'a kadar var. TurkNet'te ise 80 TL'ye 100 Mbps'a kadar tarife mevcut.

NetSpeed’te hızı sonuna kadar alırsın.

Burada hızı sonuna kadar alabileceğin servis sağlayıcıyı arıyorsan cevap TurkNet. TurkNet'in ilgili tarifesi;
Adsız.png
Altyapı TTNET'in olduğu için o meşhur uploadın gereksiz kısıtlamasını yemiş oluyoruz maalesef. Bu tüm VAE kullanan servis sağlayıcıları için geçerli.

•Aktivasyon ücret farkı da var NetSpeed 75 TL iken Turknet 60 TL, kredi kartına otomatik ödeme talimatı verirsen 30 TL, nakil işlemi yapacaksan bu ücreti senden almıyorlar. NetSpeed'e taahhüt yaparsan o kurulum ücretinden kurtuluyorsun.

Tabi olaya böyle sığ bakmamak gerekiyor. Hizmet kalitesi de bu noktada önemli. İkisi de kendi altyapılarını kullanmadan bu şekilde internet hizmeti sunabiliyorken şu kötü bu iyi diyemeyiz. Herkesin kendi tercihi. Ben de TurkNet'i tercih ettim. Bakarsınız bulunduğum bölgede şu anki hat değerlerine yakın bir YAPA altyapısı kurulur ona geçerim yine 65 TL'ye yaklaşık 85 Mbps indirme, 25 Mbps yükleme hızına ulaşırım.

Fiber olayına da değineyim hadi;
Bir de NetSpeed bunu kampanya diye satıyor olay kampanyaysa TurkNet'in şöyle bir kampanyası varmış 02.04.2018 - 30.09.2018 tarihleri arasında;
Adsız.png
TurkNet Fiber 50 Mbps/4 Mbps hızı kampanyada 65 liraya verebiliyormuş aynı fiyatta NetSpeed 24 Mbps verebiliyor bir de kurulum ücretinde NetSpeed 120 TL iken TurkNet 72 TL'ye verebiliyormuş. Geçmiş zaman kullanıyorum çünkü TurkNet'in bu kampanyası bitmiş. Burada hangi servis sağlayıcının daha uygun verebildiği tartışılıyorsa ben TurkNet diyeceğim. TurkNet'in bu kampanyası bittiği için NetSpeed'de artık daha uygun, belki binanızda Fiber altyapısı vardır bu doğrultuda NetSpeed'i tercih etmek gerekiyor.

Sonuç olarak NetSpeed'in tarife yelpazesi bir tık daha geniş (27 Aralığa kadar) ama genel manada TurkNet daha uyguna satıyor. Olay bundan ibaret. Fiber yoksa VDSL varsa TurkNet daha uygundur.

Son düzenleme:
İnternetsiz kalmaktan ve acıdan zevk alıyorsanız Türknet tam size göre. Vaad ettikleri hızları veremezler, arasanız muhatap bulamazsınız, her akşam 0.05Mbps hız ve 150 ping. Asla çözülemeyen arıza kayıtları, keyfi olarak kesilen internet. Ha! bir de iptal ettirmek için de 1-2 ay beklemeyi göze almanız gerekiyor. Çünkü iptal dilekçesi faksı hiçbir zaman ellerine ulaşmaz.

Bonus olarak kullanamadığınız internet hizmetini de faturaya eklerler.

İnternete yeni zamlar kapıda
Sonunda bunu da yaptılar arkadaşlar. TTNET altyapısı ile kullanacak olanlar, NetSpeed'e geçip taahhüt yaptırmak en doğrusu olacaktır. Sabit fiyat garantisi ile 1 yıl seçtiğiniz paketin fiyatını sabit kullanmanız en doğrusu. Kendimden örnek vermem gerekirse aldığım hizmet aynı olacak çünkü TTNET altyapısını kullanıyorum buradaki olay tamamen TTNET üzerinden. Satış yapan firma sabit fiyat garantisi sunuyorsa ona geçmek en doğrusu olacaktır. Dediğim gibi hemen hemen aynı hizmeti sunuyorlar. Sabit fiyat da almak burada önemli. Taahhüt bazen iyi bazen kötü oluyor. 12 aylık taahhüt de sıkıntı yaratacak kadar uzun bir süreç değil.

TurkNet burada biraz uyanıklık yapıyor tek paket olarak sattığı için her zam oranı farklı oluyor. Bu zamdan en az etkilenen VDSL paketleri (buna ben de dahilim) ancak TurkNet tek paket olarak lanse ettiği için herkes için aynı oranda zam yapmış oluyor. Burada da en yüksek zam oranını yapacaktır.

BTK bu zammı onaylamaması gerek. Onaylarsa TTNET'ten bir sille daha yemiş olacağız. Üzücü...
TurkNet de bunu suistimal etmezse iyidir. VDSL için yapacağı zam en fazla 5 lira iken bir anda paketin fiyatını 80 lira yaparsa burada çakallık değil amatörlük görürüm.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı