TürkNet vaadettiği 50 Mbps hızı verir mi?

zAniest

Hectopat
Ekran Alıntısı.PNG

Resimde gördügünüz gibi TürkNet bana 50Mbps download ve 4MBps upload sunuyor ama sorum duydugum kadarıyla bu direk bana gelecek internet olmayabilir sadece en yüksek tahmini hız peki TürkNet'e geçersem bu 50 Mbps download ve 4MBps upload degeri en fazla kaça düşer?

Son düzenleyen: Moderatör:
Eki Görüntüle 482141

Resimde gördügünüz gibi TürkNet bana 50Mbps download ve 4MBps upload sunuyor ama sorum duydugum kadarıyla bu direk bana gelecek internet olmayabilir sadece en yüksek tahmini hız peki TürkNet'e geçersem bu 50 Mbps download ve 4MBps upload degeri en fazla kaça düşer?
Sana hattının 50 mb/s desteklediğini söylüyor eğer aşağı tarafı düzgün okursan 76 liraya 35 alabilidiği +10 lira vererek 100 mb/s'ye kadar hattının alabileceği değeri vereceklerini (Ki bu sende 50 mb/s) anlatıyorlar.

Bu tarz sorgulama sayfalarında santralin veya adresin bağlı bulunduğu saha dolabına uzaklığı ve binaya gelen bakır kablonun çapı hesap edilerek bir tahmini hız sonucu çıkartılır. TT, Extranet, Türknet, falancaNet vs. hepsinin altyapıdaki port durumlarını hız tahminlerini gördükleri veritabanı aynıdır. Sadece kendilerine özel YAPA ağlar oradan gözükmez.

Eğer söz konusu adres Türknet'in YAPA bölgesinde ise Türknet kendi YAPA altyapasına göre sonuç döndürür. Bazen adreste VDSL olarak yüksek hız verilebileceği gözükse de internet başvurusu yapıldığı gün VDSL port kalmadığından ADSL port ile daha düşük hızlar verilebilir. Hizmet alınan adrese veya saha dolabına yeni port gelmesi durumunda VDSL porta geçilir ama VAE de altyapı TT'nin insifyatifinde olduğun için çok uzan sürebilir. Her şey düzgün olsa dahi gerçek hız ile tahmini hız arasında belirli bir oranda fark olabilir. TürkNet YAPA altyapısında iseniz port tabanlı bir sorun olmaz çünkü o an port yoksa bile TürkNet kısa zamanda ekler.

Kodun yoksa ve Turknet'e karar verdiysen : QYM19NF12CQC

Son düzenleme:
İzin almadan kayıt tuttuysan suçlusun hocam, onu dile bile getirme bence. Benim de İnternetim şu an 35mbit, çok hızlı olduğu için düşürdüler. 2 ay kadar 75mbit sorunsuz kullandım sonra birden bir sorun yaşamaya başladım. Çözümü düşürmekte buldular. Suçlusu TürkNet değil bu arada, TürkTelekom çomak soktu resmen, port mu paylaştılar ne yaptılar bilmem içine ettiler internetin.

Alıntı:
İnternette hiç bir sorun yokken gece 2'de gitmeye başladı. Her gece tam 2'de internet gidiyor ve 15 ila 30dk arası gelmiyor. Turknet'e arıza kaydı oluşturdum, Türk Telekom altyapısı olduğu için kontrol amaçlı Türk Telekom saha ekibine yönlendirdiler ve Türk Telekom saha ekibi az önce arayıp bilgi verdi.

Sorunun nedeni internetin çok hızlı olmasıymış. TürkNet'i arayıp hızımı düşürmelerini istemem gerekiyormuş. Bana biraz komik geldi, belki de bilgim olmadığı içindir bilemiyorum. 2 aydır hiç kopma olmadı ve hiç yavaşlama yaşamadan gayet iyi bir şekilde hizmet alıyordum. Şimdi Türk Telekom bu alt yapı ile o hızı alamazsın, düşürmelisin diyor? 2 aydır akşamları hiç yavaşlama olmazken şimdi saat 20:00 24:00 arası internet hızım 55-60mbit'den 10mbit'e hatta altına düşmeye başladı, bu kadar büyük bir farkın olması çok ilginç... Sanki internetimi başkaları ile paylaştırdılar da onlar da aktif olunca hız bölünüyor...

İzin almadan kayıt tuttuysan suçlusun hocam, onu dile bile getirme bence. Benim de İnternetim şu an 35mbit, çok hızlı olduğu için düşürdüler. 2 ay kadar 75mbit sorunsuz kullandım sonra birden bir sorun yaşamaya başladım. Çözümü düşürmekte buldular. Suçlusu TürkNet değil bu arada, TürkTelekom çomak soktu resmen, port mu paylaştılar ne yaptılar bilmem içine ettiler internetin.

Alıntı:
İnternette hiç bir sorun yokken gece 2'de gitmeye başladı. Her gece tam 2'de internet gidiyor ve 15 ila 30dk arası gelmiyor. Turknet'e arıza kaydı oluşturdum, Türk Telekom altyapısı olduğu için kontrol amaçlı Türk Telekom saha ekibine yönlendirdiler ve Türk Telekom saha ekibi az önce arayıp bilgi verdi.

Sorunun nedeni internetin çok hızlı olmasıymış. TürkNet'i arayıp hızımı düşürmelerini istemem gerekiyormuş. Bana biraz komik geldi, belki de bilgim olmadığı içindir bilemiyorum. 2 aydır hiç kopma olmadı ve hiç yavaşlama yaşamadan gayet iyi bir şekilde hizmet alıyordum. Şimdi Türk Telekom bu alt yapı ile o hızı alamazsın, düşürmelisin diyor? 2 aydır akşamları hiç yavaşlama olmazken şimdi saat 20:00 24:00 arası internet hızım 55-60mbit'den 10mbit'e hatta altına düşmeye başladı, bu kadar büyük bir farkın olması çok ilginç... Sanki internetimi başkaları ile paylaştırdılar da onlar da aktif olunca hız bölünüyor...

Nasıl suç oluyor abi ? Tüketici hakem heyetine şikayette bulunsam sen ses kaydı almışsın suçlusun yada önceden belirtmen gerekiyordu suçlusun bize başvuru yapamazsın mı olur ? Garip bir durum :)

Nasıl suç oluyor abi ? Tüketici hakem heyetine şikayette bulunsam sen ses kaydı almışsın suçlusun yada önceden belirtmen gerekiyordu suçlusun bize başvuru yapamazsın mı olur ? Garip bir durum :)

Konuşmaya başlamadan önce karşı tarafı konuşmayı kayıt altına aldığını belirtmen gerekiyor. Karşı taraf istemiyorsa konuşmayı sonlandırma hakkına sahiptir, devam ederse onaylamış sayılır. Gerektiğinde bunu kanıt niteliğinde sunabilmen gerekiyor. Bu onayı almazsan yasadışı kayıt tutmaktan suçlanırsın.

Ben 16 Mbps'lik paket kullanıyorum ama Steam'de indirme yaptığımda hızım en çok 1.2 MB/S oluyor, yani benim aldığım internet 4.4 Mbps gibi birşey aslında. Yani aldığımız indirme hızının 4'e bölünmesi sonucunda MB/S hızımız ortaya çıkıyorsa ben çok düşük bir hızla indiriyorum Steam'de. En azından 2.5 MB/S olmalı hızım. Speedtest sonuçlarına göre 10.20 Mbps alıyorum, ama altyapımın desteklediği zaten 12 Mbps'miş...
16 mbps 2 veriyor maksimum. Normal hız alıyorsunuz

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı