TürkNet vs Superonline

VDSL dediklerini biraz açıklayayım. VDSL'e çakma fiber de denebilir aslında. Santralden sokaktaki saha dolabına kadar fiber kablo , saha dolabından dairenize bakır kablo ile hız verilir. Santrale yakınsanız çok sıkıntı olmaz ama uzaksanız hız kaybınız çok olacaktır. Hızından memnun değilsen veya fiyatı çoksa denemek mantıklı.
Sizin evrakları yollamanız en fazla 1 gün. Onların işleme ne zaman sokacakları birinci soru işareti. Diyelim ki 2 güne işleme aldılar. Yine de internetiniz hemen açılmıyor. TürkNet Türk Telekomdan port talep ediyor. Ondan sonrası TTnet'in insafına kalmış , uzatmak isterlerse süreci uzatırlar. İnsaflı davranırlarsa 4-5 güne açılır diye tahmin ediyorum. Çok gözünü korkutmak istemem. Türkiye'deki hiçbir iss ye güvenmediğimden böyle yazıyorum. Karar senin tabii ki.
Bugün sorduğumda VDSL2 de boş port olduğunu söylediler. Taahütün bitmesine 8 Gün kaldı sizce evrakları mail üzerinden atsınlarmı?

Paket bilgim 16Mbps hız ve 50GB AKN fiyat olarak ise 50TL. Ama taahüt bittikten sonra 59TL olarak gelecek. İSS'nin anlamını bilmiyorum.
Bu arada 16'nın hepsini veremiyorlar. 12-13 arası veriyorlar. Onun dışında ping bazen 25-30 bazen 200-300.

İss = İnternet servis sağlayıcı yani Türk Telekom , Superonline işte. 16 mbit hızı rahat alıyorsan yani alt yapına güveniyorsan 50 mbit alırım diyorsan geç. Geçtikten sonra 16-17 mbit hız alıp 50mbit parası ödeme. Ayrıca alt yapı destekliyorsa Vodafone Net kampanyalarına da bakmanı tavsiye ederim.

Ayrıca modem ile bilgisayar arasındaki bağlantı kablosunu cat6 kullanırsan daha iyi olur.

İss = İnternet servis sağlayıcı yani Türk Telekom , Superonline işte. 16 mbit hızı rahat alıyorsan yani alt yapına güveniyorsan 50 mbit alırım diyorsan geç. Geçtikten sonra 16-17 mbit hız alıp 50mbit parası ödeme. Ayrıca alt yapı destekliyorsa Vodafone Net kampanyalarına da bakmanı tavsiye ederim.

Ayrıca modem ile bilgisayar arasındaki bağlantı kablosunu cat6 kullanırsan daha iyi olur.
İss: TürkTelekom şuanda. VDSL2 olarak altyapıma güveniyorum diyebilirim. Max 75Mbps hız alabiliyorum. Bu hızın 50Mbps alsam yeterli.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı