TürkNet yüksek ping ve packet loss sorunları

Daha fazla  
TürkNet kullanıcısıyım Avrupa sunuclarında hem yüksek ping hem de packet loss hataları alıyorum. Hızımda hiçbir sorun yok. Bu sorunu gece geç saatlerde ve internet kullanımının düşük olduğu saatlerde yaşamıyorum. Geç saatlerde DotA 2'de 43 sabit ping alıyorum. Ama akşam 20:00-02:00 saatleri arası aynı sorunu yaşıyorum. Türkiye genelinde mi sorun var yoksa TürkNet'in sorunumu bu hızda problem yaşamayıp bu ping sorununu yaşamama garip geldi. Evimin olduğu yerde Kablonet var. Aynı sorunları onda da yaşadım TTNET'teyken hiç böyle bir sorunla kaşılaşmamıştım. Sizce hangi internet sağlayıcısına geçeyim? Evinim olduğu yerde Kablonet'te var. Superonline, Kablonet üzerinde internet alabileceğimi söyledi, ayrıca TTNET'in alt yapısı 24Mbps kadar destekliyor. Sizce ne yapmalıyım?

Ekran Alıntısı.PNG

Son düzenleyen: Moderatör:
Yoğun olmayan saatlerde 43 ping alıyorum diyorsunuz. Nispet olsun diye mi konu açtı acaba demedim değil. :D Bulunduğunuz bölgede yoğunluk varsa farklı İSS'e geçerek sorununun çözüleceğini sanmıyorum. Ping değerleriniz bence normal.

Dota2 ve CSGO oynarken ping değeleri birden 110-150'ye fırlıyor. Ayrıca Packet loss hataları da alıyorum. Ne anlamı var ortalam pingin 50 olmasının. Eğer değerlere iyi bakarsan anlarsın

O halde konu başlığını ve içeriğini daha doğru girmeniz gerekiyor. Dediğim gibi, bulunduğunuz bölgedeki yoğunluktan ya da interneti kullanan diğer cihazlardan kaynaklanıyor olabilir. Memnun değilseniz farklı bir İSS'e geçin o halde.

O halde konu başlığını ve içeriğini daha doğru girmeniz gerekiyor. Dediğim gibi, bulunduğunuz bölgedeki yoğunluktan ya da interneti kullanan diğer cihazlardan kaynaklanıyor olabilir. Memnun değilseniz farklı bir İSS'e geçin o halde.
İnterneti kullanan başka bir cihaz yok.
Farklı bi iss kullanırsam aynı sorunu yaşarmıyım diye soruyorum fikir istiyorum. Postu okuduysan hangi iss'yi alsam diye sordum. Aynı sorunlar O iss'lerle yaşarmıyım onu merak ettim.
Bu testlerle olmaz, pek bir şey ifade etmiyorlar. Pingplotter yükleyip Dota serverlarına 5-10 dakika test yapıp atın, yorumlayalım. Paket kaybı veya ping spike varsa programda görünecektir.

Durum basit dota 2 oynarken her 40sn'de ping 120-150 fırlıyayıp 3-5 sn kalıyor. Ayrıca Rasgele packet loss hataları alıyorum. Durum bu.

İnterneti kullanan başka bir cihaz yok.
Farklı bi iss kullanırsam aynı sorunu yaşarmıyım diye soruyorum fikir istiyorum. Postu okuduysan hangi iss'yi alsam diye sordum. Aynı sorunlar O iss'lerle yaşarmıyım onu merak ettim.

Durum basit dota 2 oynarken her 40sn'de ping 120-150 fırlıyayıp 3-5 sn kalıyor. Ayrıca Rasgele packet loss hataları alıyorum. Durum bu.
Sorunu çözdünüz mü ?_

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı