TürkNet'e geçilir mi?

Kesinlikle geçmelisin. Diğer internet sağlayıcılarının altyapıma verdiği maç hız: 16 mbps. Ben ise şu an 35 mbps download, 2 mbps upload alıyorum. Belgeleri imzalayıp göndermemden 1 hafta sonrasında geri dönüş yaptılar. Altyapım Türktelekom altyapısı olduğu için Turktelekom yetkilileri ankastre ve diğer kontrolleri yaptılar. Türktelekom yetkilileri ile sorun yaşasak da sonunda evimize internet sağlandı. Altyapının çok kötü olmasına rağmen neredeyse hiç kesilme yaşamıyorum. Sadece ilk aldığım ay biraz sıkıntı çıkardı kesilme bakımından. Fakat bu kesilme sorunu ile TürkNet'in hiçbir alakası olduğunu düşünmüyorum. Sonuçta kendi altyapısı değil ve bunu sadece Turktelekom ile görüşme yaparak halledebilir. Aylık 59.90 TL veriyorum. Bu zamana kadar faturamda 1 kuruş fazlasını görmedim. AKK sınırı olmaması, kötü altyapım olmasına rağmen verdiği hız, taahüt olmamaması, üstüne üstük tüm bunları 59.90 TL ye sağlaması inanılır gibi değil.
 
@Slmnbrknk 16 Mbps kullaniyorken modemin ADSL miydi? Şu an VDSL modem mi kullniyorsun yoksa ADSL mi?
Bro 2007'den beri internet yoktu evde. 2007'de Türktelekomdan yediğimiz kazık ile eve internet almaya korkar olduk. 2007'de internet varken 300 kbps download ve her an kesilme korkusuyla internete bağlanıyordum. Daha sonrasıda sözleşmeyi bozup iptal ettirdik. O zamandan sonra modemi ve internetle alakalı olan herşeyi çöpe atmıştık. 2017'de TürkNet'in taahütsüz ve ucuz kampanyasını görünce eve internet alma zamanının geldiğini düşündük ve 200 TL'ye Tenda markalı VDSL bir modem aldık. Şu an Tenda'yı kullanıyorum ve memnunum. 100 mbps'ye kadar destekliyor. Eğer altyapımın kapasitesi artar ise TürkNet otomatik olarak hızımı arttıracak. Yanılmıyorsam 59.99 TL'ye altyapının desteklediği en fazla hızı sana sunuyorlar.
 
Yaklaşık 1 ay 10 gündür TurkNet kullanıyorum. Hattınız 100Mbit kaldırıyorsa gerçekten iyi bir firma. Fakat 100Mbit'te kopma yaşarsanız hızınızı düşürmek için destek kaydı oluşturmanız ve bu destek kaydının 1 gün sonra çözümlenmesi gibi aslında anlık yapılabilecek işlemlerde uzun süre beklenilmesi durumu söz konusu.
 
Benim araştırıp bildiğim kadarıyla eğer ikamet ettiğiniz bölgede TürkNet'in kendi altyapısı olan YAPA varsa bir sorun yaşamadan verimli bir şekilde kullanabiliyorsunuz ama kendi altyapıları olmayan bölgelerde Türk Telekom'dan kiraladıkları için çok fazla sorun yaşanıyormuş. Bende başta TürkNet bağlattıracaktım fakat daha sonra tereddüte kapılıp vazgeçtim. 10-20TL fazla verip Türk Telekom Yalın HiperNet 50 Mbps 100GB AKK almayı düşünüyorum. En azından kafam rahat olur, altyapı testi içinde şu siteyi kullandım Fiber İnternet Altyapı Nerede ve Sorgulama | Millenicom
 
Yaklaşık 1 ay 10 gündür TurkNet kullanıyorum. Hattınız 100Mbit kaldırıyorsa gerçekten iyi bir firma. Fakat 100Mbit'te kopma yaşarsanız hızınızı düşürmek için destek kaydı oluşturmanız ve bu destek kaydının 1 gün sonra çözümlenmesi gibi aslında anlık yapılabilecek işlemlerde uzun süre beklenilmesi durumu söz konusu.
Vodafone musteri hizmetlerinden daha iyidir herhalde. Turk Telekom alt yapisi olan yerde 35 Mbps kendi alt yapilarida 100 Mbps'ye kadar 60 TL.
Benim araştırıp bildiğim kadarıyla eğer ikamet ettiğiniz bölgede TürkNet'in kendi altyapısı olan YAPA varsa bir sorun yaşamadan verimli bir şekilde kullanabiliyorsunuz ama kendi altyapıları olmayan bölgelerde Türk Telekom'dan kiraladıkları için çok fazla sorun yaşanıyormuş. Bende başta TürkNet bağlattıracaktım fakat daha sonra tereddüte kapılıp vazgeçtim. 10-20TL fazla verip Türk Telekom Yalın HiperNet 50 Mbps 100GB AKK almayı düşünüyorum. En azından kafam rahat olur, altyapı testi içinde şu siteyi kullandım Fiber İnternet Altyapı Nerede ve Sorgulama | Millenicom
Ben bundan once 102.90 TL 100 Mbps 200 GB AKK TTNet kullaniyordum sifir sikinti vardi. Bunda ping sorunu cok yuksek.

Arkadaşlar Vodafone ile son görüşme sagladigimda sorunum çözülürse sözleşme uzatmayı istiyorum dedim 2 gündür hiç bir problem yok. Ping gece gündüz 10 ile 20 civarı ve bizim 15 Mbps civarı. Demek oluyor ki çakallık diz boyu. TurkNet ile görüşüp evrakları gönderdim fakat öncesinde 100 Mbps aldığım alt yapı 16 destekliyor dediler. Sonra nasıl olur deyince daha önce 100 alıyordum falan kivirdilar şuan ADSL port baglanacak en geç bir aya VDSL bağlanacak denildi. Burada çakallık daha şimdiden başladı yani. Neyse açıldıktan sonra deneyip bildiririm.
 
Kesinlikle önermem ne TürkTelekom ne TürkNet iki internet sağlayısını aylık 100 TL ödeyerek kullandım (bence) rezaletti bir SüperOnline edemediler. Paraya kıyıp SüperOnline'ye geçmenizi şiddetle tavsiye ederim.
:D şansına öyle çıkmış reis, 4tane tanıdığım var türk telekom kullanıyorlar ve ben de 1yıl önce geçtim, hiç bir sorun yaşamıyorum gerçekten. internet hızımı sabit veriyorlar düşüş yaşamadım, ping sorunu vs..
 
Kesknlikle tavsiye etmem TurkNet yalan dolan hayatları hikaye ve üstüne üstlük müşteri temsilcileri huysuz şöyle anlatayım;

Öncelikle herkese selamlar. Herkesin faydalanabilmesi için gerekli mecralara ileteceğim; En güncel bilgi olarak yazıyorum yeni TurkNet musterisiyim. Bu süreçte sitelerinde dairenizdeki altyapı sorgulaması kısmen hikaye! 75 mgbit e kadar alabileceğiniz vs. Yazacak ve daha başvuru aşamasında açıldığı gibi o üst paketi 10 tl fark ile anında talep edip kullanabileceğinizi söylemelerine rağmen online işlemlerde paket değişikliği kısmında öyle bir paket görüntüleyemeyeceksiniz ve sadece satış - faturalandırma departmanı aktif olan, teknik destek arıza vs. Gibi konularda asla muhattap bulamayacaksiniz. Sesli yanıt sisteminde robotla bir yere varamadiginiz gibi destek kaydı oluşturduğunuzda 2 3 gün bekleyip daha sonra gelen aramayı kaçırdığınız taktirde beklemeyed devam edeceksiniz. Ulaştığınız diger departmandaki müşteri temsilcilerinin size SÜRPRİZ! bir de port olayımız var yani sitede gördüğünüz pakete gecmek için boş port bulmanız gerekecek boş port yakalamaya çalışın online işlemlerden diyip bu yeni sürprize şaşırıp neden basvuru aşamasında ve sitelerinde defalarca sormamiza ragmen boye bilgi verilmesi dediginzde huysuz hatta seslerini yükselten kimseler olduğunu göreceksiniz. SON olarak iptal ettirmek istediğinizde dilekçe fakslayip isleme girme 7 günlük süreç var ilk fatura çıkmadan (30 gun) 23 gün geçmeden ellerine ulaştirip iptal ettirmeniz lazım. Ek olarak ; İstanbul'u bilemem ama Ankara'da sunucu olmadığını varsayarak ping değerlerimizin TTNet te gördüğünüzun 3 katı yüksek çıktığını belirteyim ki bu çok önemli bir nokta! 100 mgbiti verseler de yüksek ping nedeniyle başta bir cevap bekleme süresi sayfalar açılırken, oyun oynarken falan net hissedeceksiniz. Umarım bu yazdıklarım başta TurkNet in öncelikle kendini düzeltmesi gereken konularda ve teknik destek iyilestirme konusunda daha sonra ise geçmeyi düşünenlere aydınlatıcı bir yol olur. Öncelikle teknik anlamda anlık muhattap bulabileceğiniz bir internet sağlayıcısı ile devam etmenin önemi ne kadar büyük anlamanız dileğiyle. Biz de güvenlik amacı ile onların yaptığı gibi musteri temsilcileri ile yaptığımız görüşmeleri kayıt ediyoruz. Yani bunlar gerçek. Yalan ya da kötüleme gibi bir durum söz konusu değil.

26.03.2020 Güncel ek bilgi olarak yazıyorum. Müşteri temsilcisi aradı ve sitelerinde sorguladığımız zaman gördüğümüz 75 Mgbit gibi bir değer alamıyorsunuz maksimum alabileceğiniz 35 denildi. Altyapınız desteklemiyor diyor. Sitede yaptığınız sorgulama ile TurkNet e geçmeyin. Tamamen yalan palavra. Bu süreçte taahhüt bozdurma uzun süren çileli başvuru sureci evrakları kargolamak vs. Boşuna uğraşmışız zaten önceki internet sağlayıcım ile aynı değerleri alıyordum. 100 Mgbit e kadar ya da daireniz şu kadar destekliyor olayı tamamen yalandır. Ping çok yüksektir kimseye tavsiye etmiyorum. Sitelerinde altyapı sorgulama hikaye. Allah'tan taahhüt yok bunu bilerek böyle yapmışlar yoksa sürekli mahkemelik olacaklarını biliyorlarmış.


Ek olarak; Hız testlerine ve özellikle ping e dikkat çekmek istiyorum. Görüntüleri ekledim. Üstüne müşteri temsilcisinin küfreder gibi verdiği cevap ve ticket i kilit yapmasını.

Sitelerindeki altyapı sorgulamasina aldanıp TurkNet e geçmeyin! Daha sonra bu ise uydurdukları kılıf 'boş port' sürprizi ile karşılaşırsınız.

Müşteri temsilcisi olarak teknik ekip zaten yok destek talepleri ise 3-4 gün sonra bir kisa yazi olarak cevap geliyor ya da hic gelmiyor 1 haftadır cevaplanmayan destek kayitlarim var.
Umarım bu daha destansi uzun ama tum detayları ile en guncel bilgi milletime yararlı olur.
 

Dosya Ekleri

  • IMG_20200328_151704.jpg
    IMG_20200328_151704.jpg
    281,5 KB · Görüntüleme: 25
  • Screenshot_2020-03-26-18-55-17-291_com.android.browser.jpg
    Screenshot_2020-03-26-18-55-17-291_com.android.browser.jpg
    198,5 KB · Görüntüleme: 29
  • Screenshot_2020-03-26-18-52-14-582_com.android.chrome.jpg
    Screenshot_2020-03-26-18-52-14-582_com.android.chrome.jpg
    166,8 KB · Görüntüleme: 26
Kesknlikle tavsiye etmem TürkNet yalan dolan hayatları hikaye ve üstüne üstlük müşteri temsilcileri huysuz şöyle anlatayım;

Öncelikle herkese selamlar. Herkesin faydalanabilmesi için gerekli mecralara ileteceğim; en güncel bilgi olarak yazıyorum yeni TürkNet musterisiyim. Bu süreçte sitelerinde dairenizdeki altyapı sorgulaması kısmen hikaye! 75 mgbit e kadar alabileceğiniz vs. yazacak ve daha başvuru aşamasında açıldığı gibi o üst paketi 10 TL fark ile anında talep edip kullanabileceğinizi söylemelerine rağmen Online işlemlerde paket değişikliği kısmında öyle bir paket görüntüleyemeyeceksiniz ve sadece satış - faturalandırma departmanı aktif olan, teknik destek arıza vs. gibi konularda asla muhattap bulamayacaksiniz. Sesli yanıt sisteminde robotla bir yere varamadiginiz gibi destek kaydı oluşturduğunuzda 2 3 gün bekleyip daha sonra gelen aramayı kaçırdığınız taktirde beklemeyed devam edeceksiniz. Ulaştığınız diger departmandaki müşteri temsilcilerinin size sürpriz! Bir de port olayımız var yani sitede gördüğünüz pakete gecmek için boş port bulmanız gerekecek boş port yakalamaya çalışın Online işlemlerden deyip bu yeni sürprize şaşırıp neden basvuru aşamasında ve sitelerinde defalarca sormamiza ragmen boye bilgi verilmesi dediginzde huysuz hatta seslerini yükselten kimseler olduğunu göreceksiniz. Son olarak iptal ettirmek istediğinizde dilekçe fakslayip isleme girme 7 günlük süreç var ilk fatura çıkmadan (30 gun) 23 gün geçmeden ellerine ulaştirip iptal ettirmeniz lazım. Ek olarak; İstanbul'u bilemem ama Ankara'da sunucu olmadığını varsayarak ping değerlerimizin TTNET'te gördüğünüzun 3 katı yüksek çıktığını belirteyim ki bu çok önemli bir nokta! 100 mgbiti verseler de yüksek ping nedeniyle başta bir cevap bekleme süresi sayfalar açılırken, oyun oynarken falan net hissedeceksiniz. Umarım bu yazdıklarım başta TürkNet'in öncelikle kendini düzeltmesi gereken konularda ve teknik destek iyilestirme konusunda daha sonra ise geçmeyi düşünenlere aydınlatıcı bir yol olur. Öncelikle teknik anlamda anlık muhattap bulabileceğiniz bir internet sağlayıcısı ile devam etmenin önemi ne kadar büyük anlamanız dileğiyle. Biz de güvenlik amacı ile onların yaptığı gibi musteri temsilcileri ile yaptığımız görüşmeleri kayıt ediyoruz. Yani bunlar gerçek. Yalan ya da kötüleme gibi bir durum söz konusu değil.

26.03.2020 güncel ek bilgi olarak yazıyorum. Müşteri temsilcisi aradı ve sitelerinde sorguladığımız zaman gördüğümüz 75 mgbit gibi bir değer alamıyorsunuz maksimum alabileceğiniz 35 denildi. Altyapınız desteklemiyor diyor. Sitede yaptığınız sorgulama ile TürkNet'e geçmeyin. Tamamen yalan palavra. Bu süreçte taahhüt bozdurma uzun süren çileli başvuru sureci evrakları kargolamak vs. boşuna uğraşmışız zaten önceki internet sağlayıcım ile aynı değerleri alıyordum. 100 mgbit e kadar ya da daireniz şu kadar destekliyor olayı tamamen yalandır. Ping çok yüksektir kimseye tavsiye etmiyorum. Sitelerinde altyapı sorgulama hikaye. Allah'tan taahhüt yok bunu bilerek böyle yapmışlar yoksa sürekli mahkemelik olacaklarını biliyorlarmış.

Ek olarak; hız testlerine ve özellikle ping e dikkat çekmek istiyorum. Görüntüleri ekledim. Üstüne müşteri temsilcisinin küfreder gibi verdiği cevap ve ticket i kilit yapmasını.

Sitelerindeki altyapı sorgulamasina aldanıp TürkNet'e geçmeyin! Daha sonra bu ise uydurdukları kılıf 'boş port' sürprizi ile karşılaşırsınız.

Müşteri temsilcisi olarak teknik ekip zaten yok destek talepleri ise 3-4 gün sonra bir kisa yazi olarak cevap geliyor ya da hic gelmiyor 1 haftadır cevaplanmayan destek kayitlarim var.
Umarım bu daha destansi uzun ama tum detayları ile en guncel bilgi milletime yararlı olur.

Merhabalar, hocam.

Bende yıllardır türknetteyim geçen öylesine Online işlemlere girip tarifeme baktım 100Mbit yapa diyor fakat aldığım hız 6.5Mbps bu durumu destek talebi olarak yazdım ve 3 gün sonra aldığım cevap santrale olan mesafeden dolayı en yüksek bu hızı alabilirsiniz denildi, fakat milenicom müşteri hizmetlerini aradığımda alt yapınız çok kötü değil 20Mbit'e kadar destekliyor fakat size 16Mbps tanımlayabiliriz 12Mbps ile 16Mbps arasında bir hız alırsınız 6 7Mbps çok düşük bir rakam o kadar düşük almazsınız dedimin 12 diyor yani madem öyle TürkNet neden bana Max 7 diyor gerçekten kime güveneceğimi şaşırdım artık.
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı