TUF Dash F15 FX517ZM GPU performansı iyi mi?

Daha fazla  
Meslek
Bilgisayar Mühendisliği Öğrencisi
İmzamda görebileceğiniz özelliklere sahip bir laptopum var fakat çok iyi performans gösteremediğini düşünüyorum. Klimalı bir odada oyun oynamayı denedim ve buna rağmen FPS iyi durumda olsa bile drop yiyorum. Laptop standı da aldım bilgisayarın soğutması bir nebze daha iyi olsun diye fakat işe yaradığını söyleyemem, sadece fiziksel olarak beni rahatlattı.

CPU 95, GPU 85 derecelere hızlı bir şekilde çıkıyor ve sabitleniyor. Bu yüzden olduğunu düşünüyorum fakat çözüm olarak ne yapılabilir bilmiyorum.

Bilgisayarı alalı yaklaşık 1 ay oluyor ve durum hep böyleydi. Bütün yazılımlar da güncel ve gereksiz uygulamalar da kapalı durumda. Turbo modda 6600 RPM'de oyun oynuyorum sistem sıcaklığının azalması için.

It Takes Two oyununa ait sistem gereksinimlerini ve bilgisayarımın sistem gereksinimlerini karşılaştırınca bilgisayarımın önerdiği en yüksek ayarlarda rahat bir şekilde oyunu oynamam gerekiyor fakat dediğim gibi oynayamıyorum. (60 FPS ve aşağısında oynanıyor.) Ekran görüntülerini de aşağıya bırakıyorum.

Dying Light oyundaki değerler de bu şekilde. Bu sefer drop değil de 100 üzeri olan fps 50 civarına düştü ve kasmaya başladı 30 dk sonra.

.

Dosya Ekleri

• It Takes Two Sistem Gereksinimleri.png
    It Takes Two Sistem Gereksinimleri.png
    43,9 KB · Görüntüleme: 41
  • GeForce Experience'nin Önerdiği Ayarlar.png
    GeForce Experience'nin Önerdiği Ayarlar.png
    85,4 KB · Görüntüleme: 35
  • GeForce Experience'nin Önerdiği Ayarlarr.png
    GeForce Experience'nin Önerdiği Ayarlarr.png
    34,8 KB · Görüntüleme: 31
  • Sistem Özelliklerim.png
    Sistem Özelliklerim.png
    10,7 KB · Görüntüleme: 35
  • Dying Light Sistem Kullanım Değerleri.png
    Dying Light Sistem Kullanım Değerleri.png
    1,1 MB · Görüntüleme: 35
  • Dying Light Sistem Kullanım Değerlerii.png
    Dying Light Sistem Kullanım Değerlerii.png
    1,1 MB · Görüntüleme: 33
  • Dying Light Sistem Gereksinimleri.png
    Dying Light Sistem Gereksinimleri.png
    92,6 KB · Görüntüleme: 36
Son düzenleme:
Aynen oyle bende Acer laptop vardi FPS düşmesi vs yiyiyordum yeni laptoplwrda MUX Switch varmis (bende olmadigi icin monitor aldim ekran kartinindan goruntu alip islemciyi rahatlatmak icin en kotu yuzde 40 performans artar

MUX Switch var ama GPU modu bende Armoury Crate üzerinde Standart olarak seçili ve şöyle yazıyor: Performans gerektirmeyen işlemlerde Dahili GPU, performans gerektiren işlemlerde Harici GPU'ya otomatik olarak geçiş yapar diyor. MUX Switch değil mi bu? Bence öyle ama bir yerde Ultimate ayarına geçince MUX Switch aktif oluyor diye duymuştum ama tam emin değilim. Ultimate ayarında direkt Harici GPU aktif oluyormuş.

Dosya Ekleri

• Screenshot_2023-07-27-17-57-40-588-edit_com.android.chrome.jpg
    Screenshot_2023-07-27-17-57-40-588-edit_com.android.chrome.jpg
    37,9 KB · Görüntüleme: 25
MUX Switch var ama GPU modu bende Armoury Crate üzerinde Standart olarak seçili ve şöyle yazıyor: Performans gerektirmeyen işlemlerde Dahili GPU, performans gerektiren işlemlerde Harici GPU'ya otomatik olarak geçiş yapar diyor. MUX Switch değil mi bu? Bence öyle ama bir yerde Ultimate ayarına geçince MUX Switch aktif oluyor diye duymuştum ama tam emin değilim. Ultimate ayarında direkt Harici GPU aktif oluyormuş.
Hocam youtubede arastirmani tavsiye ederim daha detayli bilgiye ordan ulasabilirsin disaridaym cok yardimci olamiyom kb

Hocam surekli haricide kullanmaniz daha iyi olur

Hocam youtubede arastirmani tavsiye ederim daha detayli bilgiye ordan ulasabilirsin disaridaym cok yardimci olamiyom kb

Hocam surekli haricide kullanmaniz daha iyi olur
O zaman sıcaklık, pil kullanımı vb. yönlerden gereksiz kullanım olmuş olur. Ben ihtiyacıma göre ayarı değiştiririm. Sağ ol. 🖐🏻

Technopat Haberler

Geri
Yukarı