TUF Gaming RTX 3060 Ti GDDR6X Sistem İncelemesi

Ali Güngör

Technopat'ın Kurucusu ve Genel Müdürü
Yönetici
Makaleler
2
Yer
İstanbul Türkiye
Daha fazla  
Meslek
Technopat
Profil Kapağı
1523300036
RTX-3060-Ti-GDDR6X-Ssitem-1920x1080.jpg

Tebilon’un TUF Gaming RTX 3060 Ti GDDR6X ekran kartı sistemini 1080p çözünürlükte kapsamlıca test ettik. Sistemin güncel fiyatını kontrol etmek için Tebilon.com’u ziyaret edebilirsiniz. 12400F Alder Lake İşlemci Intel Core i5 12400F işlemci, Alder Lake mimarisi sayesinde oyunlarda üst düzey bir performans sergiliyor. 6 performans çekirdeği ve 12 thread, oyunlarınızın sorunsuz çalışmasını sağlarken işlemci gerektiğinde […]

Devamı: TUF Gaming RTX 3060 Ti GDDR6X Sistem İncelemesi
Kaynak Technopat

Devamı için yukarıdaki bağlantıya tıklayın...

Technopat'ın öncü olduğu F/P bir sistem gördün mü? Belirli bir süredir bu forumdayız. Hiç denk gelmedim.
İtopya doğum günü indirimlerinde 3060Ti hazır sistemi 15.500 TL ile çıkardı Technopat. Farklı olan tek parça ekran kartı Asus Dual 3060Ti White idi. Şu an bu sistemde ise 3060 Ti TUF var o kadar. 19k değil de 17 civarı olsa güzel olabilirdi. Sonuçta 4000 serisi piyasaya girmeye başladı, insanlar biraz daha güzel indirim beklemiyor değil.

İtopya doğum günü indirimlerinde 3060Ti hazır sistemi 15.500 TL ile çıkardı Technopat.
İtopya'nın doğum günü indirimleri çok avantajlı oluyor.

VOK'un sistemi 14,5K'dan satışa çıkmıştı. Eğer karne zamanı böyle bir fırsat gelirse kesinlikle alacağım:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Technopat'ta gördüğümüz gerek hazır sistemlerde, gerekse donanım incelemelerinde çok ciddi bir Asus hegemonyası var. Recep Baltaş'ın eski bir Asus çalışanı olması dolayısıyla inceleme ürünlerine daha kolay erişebiliyor olmaları akla yatan bir gerekçe fakat videolarda gördüğümüz her iki üründen birinin Asus olması yavaştan kabak tadı vermeye başladı. Yani monitöründen laptopuna, routerinden kasasına iki videoda bir Asus var. Ben de ana sistemimde Asus GPU ve anakart kullanıyorum ama bir teknoloji kanalı olarak Technopat''ın inceleme ve hazır sistemlerde diğer markalara da dengeli şekilde yer vermesi gerektiğini düşünüyorum. Eskiden en azından kasa, PSU, soğutucu gibi ürünlerde Corsair, Cooler Master falan görürdük ama Asus'un kasa, soğutucu ve PSU yapmaya başlamasından sonra kasalar, PSU'lar bile hep Asus. Bu videodan bağımsız konuşuyorum tabii, Tebilon sponsorluğu sağolsun DeepCool kasa/psu görebildik bu kez.

Bir takipçiniz olarak kanalınızın/sitenizin büyümesini, yeni ofise geçmesini, yeni yüzlerin aranıza katılıp ailenizin büyümesini memnuniyetle karşılıyorum ama bu durum videolarda bir marka çeşitliliği getirmeyecekse kanalın büyümesinin bir anlamı olmuyor bana kalırsa. Yani tamam Turknet sponsorluğu var, Mediamarkt, Amazon sponsorluğu var hepsi güzel ama buradan sağlanan destekle, markalar inceleme için ücretsiz ürün yollamıyorsa bile gerekirse parasıyla Seasonic, High Power PSU, Arctic, DeepCool soğutucu/fan, Palit, Zotac, XFX ekran kartı, Asrock anakart, Crucial SSD, Phanteks, Lian Li kasa gibi ürün çeşitlerini de kanala getirmek gerektiğini düşünüyorum. Mesela ara sıra 8-9 yıl önceki videolara denk geliyorum, Seasonic güç kaynağı kullanılmış, Noctua soğutucu kullanılmış, bunları gördükçe seviniyorum. O zamanlar bu markalar ürünleri inceleme için yolluyordu da artık yollamıyor mu bilmiyorum ama o çeşitlilik daha bir güzeldi.

Yani yeni stüdyo güzel, Sony FX3'ün video kalitesi on numara, çift kameralı çekimler, yeni yüzler hepsi iyi hoş ama tüm bunlar yerine daha düşük bütçeyle eski ufak ofiste aynı simalarla çekilen videolardaki ürün çeşitliliğini tercih ederdim. Bu bahsettiğim ürün çeşitliliği olsa eminim son zamanlarda sesi artmaya başlayan hazır sistem fiyat eleştirileri de daha az olurdu diyerek konuyu üstteki tartışmaya bağlamış olayım.

Son düzenleme:
Technopat'ta gördüğümüz gerek hazır sistemlerde, gerekse donanım incelemelerinde çok ciddi bir Asus hegemonyası var. Recep Baltaş'ın eski bir Asus çalışanı olması dolayısıyla inceleme ürünlerine daha kolay erişebiliyor olmaları akla yatan bir gerekçe fakat videolarda gördüğümüz her iki üründen birinin Asus olması yavaştan kabak tadı vermeye başladı. Yani monitöründen laptopuna, routerinden kasasına iki videoda bir Asus var. Ben de ana sistemimde Asus GPU ve anakart kullanıyorum ama bir teknoloji kanalı olarak Technopat''ın inceleme ve hazır sistemlerde diğer markalara da dengeli şekilde vermesi gerektiğini düşünüyorum. Eskiden en azından kasa, PSU, soğutucu gibi ürünlerde Corsair, Cooler Master falan görürdük ama Asus'un kasa, soğutucu ve PSU yapmaya başlamasından sonra kasalar, PSU'lar bile hep Asus. Bu videodan bağımsız konuşuyorum tabii, Tebilon sponsorluğu sağolsun DeepCool kasa/psu görebildik bu kez.

Bir takipçiniz olarak kanalınızın/sitenizin büyümesini, yeni ofise geçmesini, yeni yüzlerin aranıza katılıp ailenizin büyümesini memnuniyetle karşılıyorum ama bu durum videolarda bir marka çeşitliliği getirmeyecekse kanalın büyümesinin bir anlamı olmuyor bana kalırsa. Yani tamam Turknet sponsorluğu var, Mediamarkt, Amazon sponsorluğu var hepsi güzel ama buradan sağlanan destekle, markalar inceleme için ücretsiz ürün yollamıyorsa bile gerekirse parasıyla Seasonic, High Power PSU, Arctic, DeepCool soğutucu/fan, Palit, Zotac, XFX ekran kartı, Asrock anakart, Crucial SSD, Phanteks, Lian Li kasa gibi ürün çeşitlerini de kanala getirmek gerektiğini düşünüyorum. Mesela ara sıra 8-9 yıl önceki videolara denk geliyorum, Seasonic güç kaynağı kullanılmış, Noctua soğutucu kullanılmış, bunları gördükçe seviniyorum. O zamanlar bu markalar ürünleri inceleme için yolluyordu da artık yollamıyor mu bilmiyorum ama o çeşitlilik daha bir güzeldi.

Yani yeni stüdyo güzel, Sony FX3'ün video kalitesi on numara, çift kameralı çekimler, yeni yüzler hepsi iyi hoş ama tüm bunlar yerine daha düşük bütçeyle eski ufak ofiste aynı simalarla çekilen videolardaki ürün çeşitliliğini tercih ederdim. Bu bahsettiğim ürün çeşitliliği olsa eminim son zamanlarda sesi artmaya başlayan hazır sistem fiyat eleştirileri de daha az olurdu diyerek konuyu üstteki tartışmaya bağlamış olayım.
Hocam bu tarz Technopat sistemlerinde tercih edilebilir bir neden göremiyorum. Sonuçta artık global şekilde herkes ürünler hakkında bilgi sahibi olabiliyor. Youtube kullanıyor. Farklı satış kanalları üzerinden değerlendirme yapabiliyor. İçinde ASUS, MSI, Gigabyte var diye ederinin üstünde bir ödeme yapmayı makul görmeyecek kullanıcı sayısı az değil. Haliyle o kitle bu tür konuların altına gelip eleştirilerini sunuyor ki onlardan birisi de benim. Yani ben Technopat'ın bu tür konularda kolaya kaçtığını düşünüyorum. Diğer forumların ya da teknoloji kanallarının inisayif kullanarak oluşturdukları şahane sistemler oldu. En azından yılda 1-2 kere fark yaratacak bir şeyleri Technopat forumunda görmek isteriz ama bu tür hususlarda pek ümidim kalmadı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı