TUF VG27AQML1a vs TUF VG27AQM1a

birkanoztrk

Hectopat
Katılım
20 Mayıs 2021
Mesajlar
1.026
Çözümler
1
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba. Almayı düşündüğüm 2 monitör var. Birisi TUF VG27AQML1a (kendi sayfasında %100 sRGB desteklediği yazıyor), diğeri TUF VG27AQM1a (kendi sayfasında %90 DCI-P3 desteklediği yazıyor). Bu 2 monitörden hangisi renk anlamında daha doyurucudur? Epey sitesinde VG27AQML1a modelinin de %90 DCI-P3 desteklediği yazıyor fakat ben pek güvenemedim çünkü ASUS'un kendi sitesinde bunu belirttiği bir ibare yok. Sizce ne yapmalıyım?
 
Bu monitörlerin tek farkı tilt özelliği sanırım. Tilt'ten kastım pivot özelliği.

Ayrıca ASUS sitesinden kontrol ettim ve belirtilmiş.

Hocam emin misiniz ben göremedim bir daha baktımda. TUF Gaming VG27AQML1A|Monitör|ASUS Türkiye bu siteden baktım. Bir de display specifation sitesinde panel modellerinin farklı olduğu yazıyor ne kadar doğru bilmiyorum. Eğer doğruysa tek bildiğim auo kaliteli bir panel. Ama dediğim gibi hiçbir bilgi yok bu aşağıdaki site dışında.

1716559436105.png
 
Yanlış bilgi
İkisi arasındaki tek fark pivot gibi duruyor. ASUS'un sitesinde de karşılaştırmasını yapabilirsiniz.

 
Son düzenleyen: Moderatör:
Dediğiniz gibiymiş hocam p3 gamutta aynıymış sağ olun.
İkisi arasındaki tek fark pivot gibi duruyor. ASUS'un sitesinde de karşılaştırmasını yapabilirsiniz.

Evet hocam tek fark pivot gibi sadece fakat işte yine de kafamı karıştırmıyor dersem yalan olur şu display spec isimli site. Gerçi soldakine 8 bit demiş ama doğru bilgi de değil.
 
@birkanoztrk Hocam merhaba hangi monitörü satın aldınız? TUF VG27AQM1a bu ürünü mü diğerini mi? Ve memnun musunuz?
 
Ikisi tamamen farkli iki model. Tek farklari pivot ozelligi diyenlerin yanlis bilgisine inanip yanlis bir satin alim gerceklestirmediniz umarim. VG27AQML1A mukemmel bir orta-ust model iken VG27AQM1A giris seviye bir model. Panel farkliliklari var, bu da zaten direkt olarak farkli olduklari anlamina gelir. Bunu gordukleri halde tek farkin pivot olup olmadigini soylemeleri epey talihsizlik olmus onlar adina.

VG27AQML1A cok daha kaliteli bir model, ikisi kiyaslanamaz.

@birkanoztrk Hocam merhaba hangi monitörü satın aldınız? TUF VG27AQM1a bu ürünü mü diğerini mi? Ve memnun musunuz?
Eger satin alma asamasindaysan VG27AQM1A yerine VG27AQML1A al, VG27AQML1A'ya alternatif olarak MSI G274QPX veya LG 27GR83Q-B onerebilirim.
 
Ikisi tamamen farkli iki model. Tek farklari pivot ozelligi diyenlerin yanlış bilgisine inanip yanlış bir satin alim gerceklestirmediniz umarim. VG27AQML1a mukemmel bir orta-ust model iken VG27AQM1a giris seviye bir model. Panel farkliliklari var, bu da zaten direkt olarak farkli olduklari anlamina gelir. Bunu gordukleri halde tek farkin pivot olup olmadigini soylemeleri epey talihsizlik olmus onlar adina.

VG27AQML1a cok daha kaliteli bir model, ikisi kiyaslanamaz.

Eger satin alma asamasindaysan VG27AQM1a yerine VG27AQML1a al, VG27AQML1A'ya alternatif olarak MSI G274qpx veya LG 27GR83Q-B onerebilirim.

Yok hocam daha satın almadım. Hala araştırma içerisindeyim açıkçası. Bu ASUS VG27AQML1a Hepsiburada kendisi 16800'e satıyor diğer MSI üründe 13400TL indirimde şu an ve LG de 13500 sizce aralarından seçim yapsak en mantıklısı hem fiyat hem ürün açısından MSI mı olur? Bana canlı renk ve akıcı hız lazım.
 
@Berat3535 F/P dengesi acisindan G274QPX en mantikli secim. Zaten soyledigim uc model birbirinin muadili. Muadil urunler arasindan ise en ucuzunu almak daha mantiklidir. G274QPX'in tek eksisi diger 240+ Hz modellere kiyasla bir tik daha yuksek response time degerine sahip olmasi ama rahatsiz etmeyecektir, yani onerebilirim. Renk doygunlugu olarak gayet tatmin edici, ek olarak kontrast orani da 1500:1 gibi standart IPS monitorlerin uzerinde bir degere sahip oldugundan ve parlakligi da 500 nite varacak kadar yuksek oldugundan rahatlikla satin alinabilecek kaliteli bir modeldir.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı