Tulpar T7 v20.3.2 anlık takılıp donuyor ve CPU anlık %100 kullanıyor

Ergün İnce

Hectopat
Merhaba, öncelikle laptop modelim Monster Tulpar T7 v20.3.2
İşlemci: Intel i7 10875h ekran kartı: NVIDIA GeForce RTX 3060 RAM: 16 GB.
Sorunum şu normal kullanımda oyunlarda falan bir problem yok fakat oyun oynarken anlık olarak takılıyor bazen 1-2sn bazen 4-5sn oyun, ekran, laptop donuyor mouse imleci falan hareket etmiyor ve arkadaki müzik takılıyor "tırrrrrrrrrr" diye ses geliyor kulaklıktan.İlk zamanlar işlemci fazla ısınıyordu 85-100 °C arası geziyordu. Bir laptop soğutucusu aldım alttan hava akımı sağlıyor işlemci sıcaklığı 85 °C yi geçmiyor. MSI Afterburner ve birkaç program kullanarak izlemeye çalıştım.Hemen görev yöneticisini açmaya çalışıyorum ama o an düzeldiği için hangi uygulamadan kaynaklı göremiyorum. Dün aşırı fazla oldu tam takıldığı sırada işlemcinin bazı çekirdekleri %97 %100 %95 kullanıma çıkıyor anlık ve aynı anda frekans anlık olarak ani düşüyor. Bu sorun olurken dün işlemci en fazla 85 °c'yi geçmedi. 75 80 derecedeyken de oldu yani. Sorunu bir türlü çözemedim sadece anlık kullanımın yükseldiğini ve o anda Laptop'un donduğunu görüyorum. Diğer gibi FPS falan sıkıntım yok. Oynadığım ve sorunu yaşadığım oyunlar: GTA V, Valorant.
Şimdiden teşekkürler.

@Ergün İnce SSD'de veya HDD'de hata vardır.
He söylemeyi unuttum Memtest86 ile ramleri test ettim bir problem çıkmadı.
SSD'yi de CRUCIAL sağlık uygulamasından baktım bi problem gözükmedi ayrıyetten ölü ... dedikleri birşey vardı adını unuttum, HD Tune PRO ve crystal disk info ile kontrol ettim tüm kutucuklar yeşil çıktı.Dediğim gibi anlık cpu yükseliyor.

Merhaba, sorununuz çözüme ulaştı mı acaba?

Siz de mi aynı sorunu yaşıyorsunuz?
Şu konuda tüm süreç dahil. İsterseniz bakın. Belirli çözümü yok diyebilirim.

Hocam sorunun bir çözümünü bulabildiniz mi acaba?

Hocam net çözümü yok. Tüm süreç burada:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı