Çözüldü Tulpar T7 v20.3.2 BIOS çipi nerededir?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

morphh

Femtopat
Daha fazla  
Monster Tulpar T7 v20.3.2 cihazıma BIOS güncellemesi yaparken güç kesintisinden dolayı cihazımın BIOS'u uçtu. Servise gönderecek vaktim olmadığından ve servisin de direkt anakart değiştirme girişiminde bulunacağını bildigimden CH341a eeprom/bios programlayıcı aldım. Fakat küçük bir problemim var. Anakart üzerinde çipin yerini bilmiyorum. Olduğunu tahmin ettiğim çipin fotoğrafını ekliyorum. Yardımlarınız için teşekkürler.

Çip bu.

IMG_5603.jpeg

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Hocam fotoğrafta gördüğünüz çip bios çipiymiş. Eeprom ile programladım çipi. Sorun çözüldü. Yardım gerekirse iletişime geçebiliriz
Hocam fotoğrafta gördüğünüz çip bios çipiymiş. Eeprom ile programladım çipi. Sorun çözüldü. Yardım gerekirse iletişime geçebiliriz

Çözüm
Hocam benim Model Tulpar T7 - v21.8 versiyonu, Anakart: mbpgm7tg8c pp 11, ch341 sipariş etmiştim 1.8v adaptörüyle beraber ne olur ne olmaz diye yarın elimde olacak yardımınız dokunursa çok iyi olur çipi tespit etmem gerek yabancı kaynakta bulamıyorum neden bir şema koymazlar anlamış değilim.

Sanırım bendeki çipte bu hocam, wifi kartının yanında ve fanın hemen alt kısmında kalıyor. Yalnız burada sormak istediğim bir şey var ch341a'nın maşası tam olarak oturuyor mu ? Birde Bios dosyasını .bin e çevirip mi yüklediniz ?

Dosya Ekleri

• bios.jpg
    bios.jpg
    333 KB · Görüntüleme: 37
Son düzenleme:
Hocam benim Model Tulpar T7 - v21.8 versiyonu, Anakart: mbpgm7tg8c pp 11, ch341 sipariş etmiştim 1.8v adaptörüyle beraber ne olur ne olmaz diye yarın elimde olacak yardımınız dokunursa çok iyi olur çipi tespit etmem gerek yabancı kaynakta bulamıyorum neden bir şema koymazlar anlamış değilim.

Sanırım bendeki çipte bu hocam, wifi kartının yanında ve fanın hemen alt kısmında kalıyor. Yalnız burada sormak istediğim bir şey var ch341a'nın maşası tam olarak oturuyor mu ? Birde Bios dosyasını .bin e çevirip mi yüklediniz ?
monsterın attıgı bios dosyasını olduğu gibi yazdım çipe hocam. attığınız çipin bios çipi olma ihtimali yüksek. en kötü yedek alıp denersiniz. olmazsa yedeği geri yüklersiniz.

monsterın attıgı bios dosyasını olduğu gibi yazdım çipe hocam. attığınız çipin bios çipi olma ihtimali yüksek. en kötü yedek alıp denersiniz. olmazsa yedeği geri yüklersiniz.
Cevaplarınız için çok teşekkür ederim, yarın denemelerimden sonra konuyu güncelleyeceğim ileride sorun yaşayanlar olursa faydalansın.

maşa sorunuzu görmedim hocam kusura bakmayın. bende oturmadı tam olarak. o tarafa denk gelen kısımı zımpara ile incelttim.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı