Çözüldü Tulpar v19.3 BIOS güncellemesi nasıl yapılır?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Melikovicious

Hectopat
Katılım
13 Kasım 2019
Mesajlar
550
Makaleler
1
Çözümler
8
Yer
Ankara
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Elektrik-Elektronik Mühendisi
Merhabalar;
Neredeyse her gün, her konuya "BIOS'un güncel mi?" Cevapları gelince, BIOS güncelleyeyim dedim. Fakat ilk defa yapacağım için bilenlerden yardım alayım, gözüm kapalı dalmayayım diye düşündüm. Aşağıya AIDA 64 ve msinfo32'den gerekli bilgileri bırakıyorum.

1.PNG


2.PNG
 
Çözüm
Senin koduna sahip kişiler ve GPU'ya sahip kişiler deneyebilir isterseler. Denemek isteyen:
Bunu uygulayıp altta verdiğimi indirip belleğin içine kopyalayın. ME içindekileri BIOS güncelledikten sonra kopyalayabilirsiniz.
BIOS'dan boot edip UEFI olan belleği seçip EFI komut penceresinde F.nsh yazıp enter'a basın.
İşlem düzgün tamamlanıp Windows açılırsa bootable işlemini tekrarlayıp sadece ME içindekileri belleğe kopyalayıp aynı komut penceresinde F.nsh komutunu girebilirler.
BIOS default edip Windows kullanabilirler.
BIOS sürüm: N.1.53
ME sürüm: 2.09.29
Oluşabilecek risklerden sorumlu değilim bilgisi olsun uygulayacak kişi.

Uygulama şekli yukarıda anlatıldığı gibidir.
Sadece bu verdiğim dosyaya göre uygulayacaksınız.
Üretici sitesinde ve dosyada 1.12.69 dese de klasör içinde 1.11.29 olarak gözükmektedir düşük sürüm de olabilir yüksek sürüm de. Yükleyecek kişi güncelleyince sürümün kaç olduğunu bildirsin.
EC sürümü BIOS'tan bağımsız olduğu için yedek alınabilecek bir durum değil. Üreticinizden kendi EC dosyanızı edinebiliyorsanız alın sonra bunu deneyin. Risk almak isteyen direkt deneyebilir.

Dosya geçicidir başkaları yanlış dosya yüklemesine karşın bu şekilde yaptım:

Merhaba bu bilgisayara sahibim o yüzden ec Firmware güncellemesi için bu attığınız dosyaları FAT32 flash belleğe attım. Açılışta boot menüsünden flash belleğimi seçiyorum fakat otomatik olarak Windows açılıyor. Neden acaba yardımcı olur musunuz?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Bu attığınız dosyaları FAT32 flash belleğe attım açılışta boot menüsünden flash belleğimi seçiyorum

Belleğe atın diye mi sadece yazmışım peki rehberde?
Rehbere uyun bootable yaptığınızda dediğim komutla güncelleyeceksiniz. Bu işleri bilmiyorsanız fazla bulaşmayın.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Selam hocam. 19.3 ve 1660 Ti'li versiyona sahibim. Nereden BIOS'ları kontrol ediyorsunuz? N.1.04 ve 1.12. 09 yazıyor. Bayağı eski galiba. Yenilemek isterim.
 
Son düzenleyen: Moderatör:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı