Tunçmatik 1000VA UPS İncelemesi

Bu başıma geldi. Servise verdim ücretsiz akü değişimi yaptılar. Sıkıntı yok şimdilik.

Beyler, kusura bakmayın konuyu hortlatıyorum, hocam sizlere biley danışacağım, benim lite ii 850va upsim var, fakat 4-5 günlüğüne evde olmayacağım için prizden çektim gittim, ve eve geldim prize taktım 1 hafta sorunsuz kullandım ve bir haftanın sonunda elektrikler gidince ups pcyi tutmadı ve kapandı bilgisayar, benim akğler boşalmış olabilirmi, yani neden olmuştur hiçbir fikrim yok yardım edermisiniz, şu an 8 saat şarja bıraktım ve kullanmaya devam ediyorum teşekkürler.

Son düzenleme:
Öncelikle bu UPS'lerden pek anlamıyorum. Bilgisayarımızı elektrik kesintilerinde veya dalgalanmalardan korumak için bu tarz bir UPS mi alınmalı yoksa akım korumalı prizler yeterli midir ?

Öncelikle bu UPS'lerden pek anlamıyorum. Bilgisayarımızı elektrik kesintilerinde veya dalgalanmalardan korumak için bu tarz bir UPS mi alınmalı yoksa akım korumalı prizler yeterli midir ?
Bendeki UPS hem dalgalanmaları hem kesintileri önlüyor. Eğer elektrik kesintisi pek fazla olan bir yerde priz kullanılabilir ama bende kısa süreli kesintiler çok olduğu için UPS aldım.

Hocam UPS'yi ayrıyeten şarj mı ediyorsunuz, yoksa kendini şarj ediyor mu siz dokunmadan?

Son düzenleyen: Moderatör:

Bakın, 4-5 gün prizden çekili kalmasıyla değil de, muhtemelen bu aküdeki iç sıkıntılar (elektrolit kuruması veya hatalı gözü/gözleri, vb.) nedeniyle çok fazla boşalmış olmalıdır. (Sıcak, çok havasız bir ortamda kaldıysa da bu yavaş olan deşarjı çok hızlanmış olabilir) 1 hafta elektrik mevcutken ve aktif kullanım halindeyken içindeki tampon şarjla otomatik şarj olarak hazırda tam şarjlı kalıp kesintilere karşı zaten sağlıklı olarak beklemesi gerekirdi. (9 amper-h, 12 voltluk bu jel akünün)

8 saattlik şarjdan sonra da bu mevcut durumu hiç değişmediyse garanti kapsamında aküsünün serviste ücretsiz değişimini (Garanti süresi bitmediyse) sağlamaya çalışın. Kolay gelsin.

Cevap için teşekkürler. Garantiye gönderdim, aküsü akmış herhalde değiştirdiler aküyü şu an sorun yok saolun kolay gelsin.

@Handsome Reis
Çok güzel bir inceleme olmuş eline sağlık
Çok iş görüyor
Bu mesajı şu anda, bu UPS sayesinde yazabiliyorum
Emeğine sağlık

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…