Turan (Türk) Birliği Kurulur mu?

Ya ben de soruyorum ki, Neden Olmasın? Bir zamanlar bize Tengri'nin kılıcı demişler, 2 çağ açıp kapatmışız, Avrupa'nın etnik yapısını biz oluşturmuşuz, Çinliler bizim korkumuzdan Çin Seddi'ni yapmışlar, şimdi neden birleşip eskisi gibi güçlü olmayalım? Yani neden?
O eskidendi, göç ederek, farklı mezheplere dağılarak o bilinç kayboldu, o bilinci tekrar kazandırmak daha zor, daha Türklerin bile birlikte yapamayacağı bişeyi yabancı baskısı altında nasıl yapalım? O iş çok zor ama imkansız değil rotayı doğru çizmek gerek.
 
O eskidendi, göç ederek, farklı mezheplere dağılarak o bilinç kayboldu, o bilinci tekrar kazandırmak daha zor, daha Türklerin bile birlikte yapamayacağı bir şeyyi yabancı baskısı altında nasıl yapalım? O iş çok zor ama imkansız değil rotayı doğru çizmek gerek.

Biliyorsunuz ki Şu anda Türkler gerçekten güçsüz, ama içlerindeki İntikam Ateşi, onlara bu bilinci kazandırdı. Buna yemin edebilirim ama kanıtlayamam.
 
Tarihi açıdan veya akraba milletler olarak ortak noktalarımız olabilir, tek bir devlet altında birleştik diyelim bu sefer de mezhepçilik ortaya çıkacaktır. Avrupa Birliği gibi siyasi bir birlik kesinlikle kurulabilir.(örneğin Türk Keneşi)
Bir Türk olarak tek bir çatı altında birleşmemizi istemem. Zaten bu çok ütopik bir şey. Devletten ziyade SİYASİ ve EKONOMİK birlik kurulmalı.
Ekonomik birlik için önce benzer ekonomiler lazım Türkmenistan falan çok kötü durumda, coğrafya farklılıkları da zorlar.
 
Bir gün Türk Birliği kurulur mu? Yakında Turan Kupası diye bir şey yapılacak deniyor. Bu Turan Birliği'nin temeli olabilir mi? Belki de en büyük hayalim.
Her Türk'ün hayalidir belki de. Ruslar biraz sıkıntı. Ama eğer Ruslar sorun çıkartmazsa ve Ruslarla dost olursak... neden olmasın. :)
 

Yeni konular

Geri
Yukarı