- Makaleler
- 2
Turksat’ın 100 mbps paketine biye geçmiyorsun. 19-24 arası 25 mbps. Seninki 50 imiş. Daha ucuz.
Turksat'in modeminden mi yoksa kendisinden mi bilmiyorum ama saglikli bir internet almiyorum. Ve 19-24 arasi darbogazdan kurtulmak istiyorum ama bilemiyorum dedigim gibi.Turksat’ın 100 mbps paketine biye geçmiyorsun. 19-24 arası 25 mbps. Seninki 50 imiş. Daha ucuz.
Modeminiz hangi modem? Infinity değilse diğeri sorunlu. Yeni modemlerden kiralarsanız. Rahat edersiniz.Turksat'in modeminden mi yoksa kendisinden mi bilmiyorum ama saglikli bir internet almiyorum. Ve 19-24 arasi darbogazdan kurtulmak istiyorum ama bilemiyorum dedigim gibi.
Infinity degil.Modeminiz hangi modem? Infinity değilse diğeri sorunlu. Yeni modemlerden kiralarsanız. Rahat edersiniz.
Evet, santrale olan mesafe de hızı belirliyor.
Zaten VDSL'den bahsediyordum. Kablonet altyapısı 100 Mbps vermek için yeterli olacak seviyede oluyor fakat VDSL'de santral 1.5 km uzakta bile olabiliyor ve bu yüzden de ADSL seviyesinde hız bile verebiliyor.Kablonet'te böyle bir husus yok. VDSL vari işler bunlar.
Altyapıları fiber falan değil. Binaya kadar da binadan sonra daireye de koaksiyonel kablo ile geliyor. fiber kablo çekilmiş hizmet veren fiber internet sağlayıcıları kadar hız verebiliyor bu kablolarla, ama fiber değil.Altyapıları fiber. Bazı yerlerde tamamen fiber, kalan yerlerde hibrit. Size gelen koaksiyel kablo olsa da altyapısı fiber olabiliyor. Bazen apartmandan, bazen mahalleden kesiyorlar fiberi.
Son kurulumlarda daireye gelen kabloya kadar fiber veriyorlar.
Şehirler arası altyapı fiber kablolar ile sağlanıyor, şehir içi de apartmana veya mahalleye kadar öyle. Şehirler arasını da bakır veya koaksiyel kablo ile verecek halleri yok. Şehirler arası altyapılarını yer yer Turkcell Superonline ve Türk Telekom'dan alabiliyorlar.Altyapıları fiber falan değil. Binaya kadar da binadan sonra daireye de koaksiyonel kablo ile geliyor. Fiber kablo çekilmiş hizmet veren fiber internet sağlayıcıları kadar hız verebiliyor bu kablolarla, ama fiber değil.
Şehirler arası altyapı fiber kablolar ile sağlanıyor, şehir içi de apartmana veya mahalleye kadar öyle. Şehirler arasını da bakır veya koaksiyel kablo ile verecek halleri yok. Şehirler arası altyapılarını yer yer Turkcell Superonline ve Türk Telekom'dan alabiliyorlar.
Ayrıca Kablonet'in son kurulumları hibrit değil, tam fiber. Yani koaksiyel kablo işin içinde hiç yok. Koaksiyel kablo işin içinde olsa bile altyapısının fiber olduğu gerçeğini değiştirmiyor. Sadece eve verilen hizmet için DOCSIS tercih ediliyor.
Burada da fiber modemleri mevcut. GPON için:
![]()
Cihazlar | Kablo
www.turksatkablo.com.tr
Huawei - EG8247W.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.