Turkcell Superonline internet yavaşladı

Superonline modemlerde son zamanlarda yaşanan bir durum.
Bende de 1000 Mbps fiber internet var bazen 100 Mbps'e kitliyor kendini.
Böyle durumlarda Ethernet portunun modem üzerindeki girişinin yerini değiştiriyorum.
Modeme de reset atıyorum düzeliyor.

Bunu bir kere yaptıktan sonra bir daha aynı sorunu yaşar mıyım ya da arada bir olur mu yine böyle. Cevap içinde sağ ol.

Hocam durum kısmında bir takım şeyler var ama WAN bölümünde şifre falan bir şeyler diyor ekran görüntüsü atayım mı?
Bir kaç resim paylaşırsanız iyi olur. Modemin ip adresini falan sansürleyin resimde.

Bunu bir kere yaptıktan sonra bir daha aynı sorunu yaşar mıyım ya da arada bir olur mu yine böyle. Cevap içinde sağ ol.

Evet arada bir oluyor böyle maalesef.
532'yi arayıp ev internetine bağlan.
Sesli yanıt sisteminde internet bağlantı problemleri de.
Daha sonra kablolu mu kablosuz mu diye soracak. Kablosuz de. Kablolu deme! Kablonu kontrol et falan diyor. Kablosuz demen gerek.
Daha sonra ayar yüklemesi yapıyor sistem.
Olmazsa birde böyle denersin.

Daha sonra kablolu mu kablosuz mu diye soracak. Kablosuz de. Kablolu deme! Kablonu kontrol et falan diyor. Kablosuz demen gerek.
hocam sağolun deneyeceğim bunu bugün

Birkaç resim paylaşırsanız iyi olur. Modemin IP adresini falan sansürleyin resimde.

Hocam konudaki diğer çözümü deneyip bir de bunu deneyeceğim şimdilik teşekkür ediyorum.

Olup olmadığıyla ilgili geri dönüş sağlarsın.
Başka yollarına bakarız olmazsa modem ayarlarından falan.

Denediğim zaman geri dönüş sağlarım şu an biraz işim var en fazla 1 saat içinde dediklerinizi yaparım, önce port değişmeyi denerim olursa yazarım olmazsa bir de dediğiniz gibi ararım müşteri hizmetlerini.

Bunlar Superonline'dan hizmet alınıyorsa yapılabilecek işlemler. Arkadaş Millenicom kullanıyor.

Superonline modemlerde son zamanlarda yaşanan bir durum.
Bende de 1000 Mbps fiber internet var bazen 100 Mbps'e kitliyor kendini.
Ağ sürücüsünden hızı otomatikten alıp 1000'e çekiyorum ama nafile Windows ile alakalı bir durum olmadığı ortaya çıkıyor.
Evde 2 tane Ethernet portum var. (birisi PS5'e bağlı) ikisinde de aynı şeyi yapıyor.
Böyle durumlarda Ethernet portunun modem üzerindeki girişinin yerini değiştiriyorum.
Modeme de reset atıyorum düzeliyor.

Hocam dediğiniz gibi önce Ethernet'in portunu değiştim sonra modemi resetledim hala aynı hızda internet şimdi ne yapayım?

Daha sonra kablolu mu kablosuz mu diye soracak. kablosuz de. kablolu deme! kablonu kontrol et falan diyor. kablosuz demen gerek.
Olmazsa bir de böyle denersin.

Hocam bir de bu dediğinizi yaptım 5 dakika içinde ayar yükleme falan bir şeyler dedi bu olmazsa o zaman son çare kablodur ama kabloya zarar verecek herhangi bir şey yapmadım.
Bu da işe yaramadı ben bir bakayım paketimmi değişti, eğer değiştiymediyse ki umarım değişmemiştir kablo bozulmuştur o zaman bir de kabloyu değişip yazarım buraya.

Son düzenleme:
Hocam dediğiniz gibi önce Ethernet'in portunu değiştim sonra modemi resetledim hala aynı hızda internet şimdi ne yapayım?

Hocam bir de bu dediğinizi yaptım 5 dakika içinde ayar yükleme falan bir şeyler dedi bu olmazsa o zaman son çare kablodur ama kabloya zarar verecek herhangi bir şey yapmadım.
Bu da işe yaramadı ben bir bakayım paketimmi değişti, eğer değiştiymediyse ki umarım değişmemiştir kablo bozulmuştur o zaman bir de kabloyu değişip yazarım buraya.

Hemen kabloyu değiştirmeyin bence.
Elinizdeki kabloyu başka bir yerde deneyin harcama yapmadan önce.
Akabinde RJ45 jacklarını değiştirin belki jack zarar görmüştür.

Hemen kabloyu değiştirmeyin bence.
Elinizdeki kabloyu başka bir yerde deneyin harcama yapmadan önce.
Akabinde RJ45 jacklarını değiştirin belki jack zarar görmüştür.

Hocam jack değiştirmeyi okulda görmüştüm ama gereken eşyalar bende yok ve dediğiniz başlıkla kablo aynı fiyata geliyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı