Turkcell Superonline Yanlış Tesisat Sorunu

Dynamite

Hectopat
Katılım
4 Aralık 2015
Mesajlar
18
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Arkadaşlar yaklaşık 2 hafta önce Turkcell Superonline'dan bir modem aldım. Yetkili adam tesisat işine karışmıyoruz dedi ve bir elektrikçi yani tesisatçı çağırmamızı söyledi, biz de çağırdık. Elektrikçi geldi bina kutusuna kabloyu bağladı, modemi kurdu. Ancak sadece power ve WLAN ışığı yanıyordu. Biz de müşteri hizmetlerini aradık. Bize 24 saat içinde bakılacağını söylediler ancak 3 gün oldu hala ne gelen var ne de giden. İnternette biraz araştırma yaptım tam anlayamıyorum böyle şeyleri ama az da olsa anladığıma göre yaptıkları işi yanlış yapıyorlar ve tesisatçı çağırmamızı istiyorlar. Tesisatçı da deniyor olmuyor ama sonuçta para alıyorlar. Birkaç arkadaş yetkilileri bakması için çağırmış ve sert konuşmuş, onlar da sorunu çözmüşler. Yani bütün olay yetkililerin yanlış yapmasıymış. Daha önce böyle bir şey yaşayan ve tek başına çözebilen biri varsa lütfen cevap olarak yazın. 2-3 haftadır internet yok, eğer çözümünü bilmiyorsanız da yapabileceğim ne var lütfen yardım edin. :(
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar sağ olun sonunda yetkililer geldi ve sorunu çözdüler . Kabloyu bilgisayara bağladım . Bu sefer de internet çok yavaş . Speed testten ölçtüm ping 21 , download speed 0.72 mbps upload speed de 0.63 mbps . Modemi resetledim fişini çıkardım gene taktım ama internet çok yavaş . Şimdi ne yapmalıyım ?
 
Modem arayüzüne girip hat değerlerini paylaşır mısın?
DSL senkronizasyon durumu:
Yukarı
Bağlantı durumu:
Showtime
Yukarı akım hattı hızı (kbit/s):
799
Aşağı akım hattı hızı (kbit/s):
1020
Maksimum yukarı akım hızı (kbit/s):
1215
Maksimum aşağı akım hızı (kbit/s):
21232
Yukarı akım gürültü güvenliği katsayısı (dB):
18.6
Aşağı akım gürültü güvenliği katsayısı (dB):
36.2
Yukarı akım aralık derinliği:
1
Aşağı akım aralık derinliği:
1
Hat standardı:
ADSL_2plus
Yukarı akım hat zayıflaması (dB):
1.1
Aşağı akım hat zayıflaması (dB):
3.3
Yukarı akım çıkış gücü (dBm):
12.2
Aşağı akım çıkış gücü (dBm):
4.5
Kanal türü:
Hızlı
 
Altyapınız çok iyi, hızınız 1Mbps'a sabitlenmiş. Servis sağlayıcınızı arayarak durumu bildirdiğiniz zaman sorunsuz bir şekilde kullanabileceksiniz.
 
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı