TurkNet 100 Mbps pakette düşük ve dengesiz hız

Nazım07

Hectopat
Katılım
5 Haziran 2018
Mesajlar
55
Bir hafta önce altyapımızı ADSL'den VDSL'e geçtiğini öğrendim. TurkNet Max 96 Mbps olduğunu söylüyordu. Ancak bu hıza yakın bir hız alamadım. Bazen 50'ye düşüyor. Genelde ise 60 70 civarı hızım. TurkNet'e bildirdim, arıza kaydı açtılar ama Türk Telekom arıza yok dedi. Üstelik kendi ölçümleri de düşük. TurkNet ise evin tesisatını kontrol edelim dedi ona da para istiyorlar. Evin tesisatında sorun olduğunu düşünmüyorum. Santral dolabı başka sitelerde 32 metre diyor. Sizce sorun evin tesisatında mı yoksa Türk Telekom ile mi alakalı?
 
Modem arayüzünden hat değerlerinizi atabilir misiniz?
Şu an evde değilim ama gidince atayım
Genelde hattınız tam 100 alamıyorsa DSLAM kilidi ile 88'e sabitliyorlar. Modem arayüzünden hat değerlerini atarsanız kilidin kaldırılması uygun mu değil mi ona göre cevap verirler. Şahsen ben wifi ile sabit 92-93 alıyorum
Türk Telekom santral hızını sizin dediğiniz gibi olduğu ile ilgili bir otomatik mesaj atmıştı
Eğer 100 Mbps paketten hızı alamıyorsanız altyapı desteklemiyordur. Hat değerlerini de paylaşmamışsınız. TürkNet zaten verebileceği kadar veriyordur. Eğer hızı alamıyorsanız, hızı dengeli bulmuyorsanız sebebi altyapıda arayabilirsiniz.

Zaten FTTH kullanıcıları bilir, bu dediğiniz şey bakır altyapıdan hizmet almadığınızda söz konusu bile olmuyor. Dolayısıyla altyapınızla alakalı. Hat değerlerinizi atın.

Bu da doğru ben bunu belirtmeyi unuttum. Günümüz DSLAM'larında 100 Mbps gibi hızlarda kilit devreye girer.

 
Son düzenleme:
Şu an evde değilim ama gidince atayım

Türk Telekom santral hızını sizin dediğiniz gibi olduğu ile ilgili bir otomatik mesaj atmıştı


Sinyal zayıflamanız biraz fazla gözüküyor ondan düşük olabilir
.Ek, DSL prizi ve splitter varsa kullanmadan dene.
Modemi direk ankastreye bağlayarak tekrar değerleri kontrol et düzelme varsa ankastre bağlantılarını yenile, YAK1 ile bağla.
 
Şu an evde değilim ama gidince atayım

Türk Telekom santral hızını sizin dediğiniz gibi olduğu ile ilgili bir otomatik mesaj atmıştı


Kablo hep stabil değil. Kablo stabil olmadığı için bir 64 ayarlanır bir 84 gibi bir değer ayarlanır. Tahmin ediyorum bina ankastresinden gelen kabloyu yenilemeniz yararlı olabilir.
 
Bende TurkNet'i dun baglattim Türk Telekom ekipleri saat 13.30 da aradilar musait olup olmadigimi sordular bende musaitim dedim ekiplerin saat 16.00'a kadar gelecegini soyledi arayan kisi ve ekipler 16.30 da geldi fiber kablo ucunu takti modeme baglantiyi yapti ve gitti internet 24 saatte gelir dedi ve gitti 2 saat sonra internet geldi hizda dusukluk mevcut sorunu halen cozemediler Türk Telekom ekipleri gelip yine kontrol edecek fiber kablo sinyal gucu -18.78 idi.
Turk telekom FTTH alt yapi mevcut dairemde

speed test alabildigim dogru hizi gostermiyor
 

Dosya Ekleri

  • resim_2021-09-09_144331.png
    resim_2021-09-09_144331.png
    93,7 KB · Görüntüleme: 20
  • gpon3.jpg
    gpon3.jpg
    201,5 KB · Görüntüleme: 28
  • gpon2.jpg
    gpon2.jpg
    83,2 KB · Görüntüleme: 21
  • gpon.jpg
    gpon.jpg
    143,9 KB · Görüntüleme: 18
Son düzenleme:

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı