TurkNet Anlık Kopma Problemi

Svarok

Decapat
Merhaba,

Turknet kullanıcısıyım, 2 haftadır internetimde 10-20 saniyelik drop sorunu yaşıyorum. Modemim TP-Link Archer VR400. İlgili değerlerimi resimlerde belirttim, sorun hakkında yardımcı olabilir misiniz?

370719
370720

Snr değerleri gayet iyi, hat zayıflaması da fena değil, dolaba uzak değilsiniz. Bu Snr değerleri ile Hata (pkts) kısmının çok çok az olması lazım. Bina içi kablolamanızda bir sıkıntı var gibi görünüyor. Bunun dışında splitter kullanıyor musunuz ve Dsl kablonuz sağlam mı?

Modem ile birlikte gelen splitteri kullanıyorum. Dsl kablolarında sıkıntı olabilir belki biraz eskiler. Wi fi kullanmıyorum bilgisayara çektiğim kablodan kaynaklı bir sıkıntı olabilir mi ?

Splitter ile kullanıldığında böyle olabiliyor. Splitter olmadan bir süre kullanmayı dener misiniz? Aynı sorun devam edecek mi bir bakın. Eğer sorun devam ederse Dsl kablosundan olabilir (modem ile priz arasındaki Rj11 kablosu). Bu durumda başka bir Dsl kablosu ile deneyebilirsiniz. Sorun yine devam bederse de bilin ki bina içi kablolamanızda sıkıntı var, kaliteli bir cat6 kablo ile yenileyebilirsiniz. Bu arada modem ile bilgisayar arasındaki kabloda (ethernet kablosu, Rj45) sorun olması durumunda modem arayüzünde hata görünmez, o tamamen başka bir durum.

Şuan için net birşey söylemeyeceğim ama denediğim kadarı ile sanırım splitter kaynaklı sorunum. Eğer splitter kaynaklı ise neler yapmam lazım. Bir de splitter kullanmadığım zaman ki değerler bu şekilde oldu hata(pkts) arttı.
370786

Son düzenleme:
Splitter kullanmadığınızda hata değeri bu kadar arttıysa sorunun splitter kaynaklı olması pek de mantıklı değil. Başka bir Dsl kablosu ile deneyin, o da olmazsa bilin ki sorun bina içi kablolama/tesisatınızda. Çok yüksek sayıda CRC hatası alıyorsunuz çünkü. Binanız yeni mi? Kaç senelik?

Bina 25 yıllık, dediğiniz gibi bina içi kablolamadan kaynaklı olabilir. Bundan önce 10mbit internet kullanıyordum. Başka bir modem kullanıyordum. 3-4 ay önce 35mbps hıza geçtim modemi de değiştirdim. Ama başlarda hiç drop sıkıntıları yaşamamıştım.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı