TurkNet Başvuracaklar İçin Süreç

enesyagmur

Decapat
Arkadaşlar merhaba. Aktif altyapıda bulunuyorum. Zeytinburnu'nda oturuyorum ve santrale olan uzaklığım 293m.

04.12.2019 tarihinde sözleşmemi imzalayıp kargolamıştım. 05.12.2019 tarihinde aktivasyon sürecim başladı ve ertesi gün yani 06.12.2019 tarihinde aktivasyon tamamlandı. 10.12.2019 tarihinde TurkNet ekipleri kurulum için geldiler, fakat geldiklerinde bende ADSL modem bulunuyordu, VDSL modem kargodaydı. Neyse, ADSL modeme kurulumu yaptı adam ve bana VDSL modem gelince tekrar kurulum yaparsınız ve hızınız otomatik olarak artar dedi. Bundan sonra sancılı süreç başladı. Gelen kişi sadece hattı kontrol etti ve gitti, ben port değişimi vs yaptığını görmedim yani. O akşam internetimiz vardı, 16Mbps down, 1.0 upload alıyorduk. Ertesi sabah uyandığımızda internetin gittiğini fark ettik ve modem kurulumunu tekrar yaptık ve baktık ki snR ve DB ayarlarımızın ayarı kaçmış. DB 102 ve snR 8.4 gözüküyordu. Haliyle kopma oluyor ve kullanamıyorduk. Daha sonrasında defalarca Destek Kaydı oluşturmama rağmen, hızlı yanıtlarıyla bana sürekli uzman ekiplere aktarıldı mesajı verildi. Neyse, ertesi gün kargo elimize ulaştı ve VDSL modemimizi kurduk, internet geldi fakat bir baktık hızımız 10-11MBPS down, 0.80 up alıyoruz. Yine bir destek açtım ve VDSL tanımlama istedim, sonuçta aktif YAPA altyapısındayız. 2 gün boyunca internetsiz kaldık, ertesi sabah beni müşteri temsilcisi aradı ve bana aynen şunu söyledi. “Enes bey siz ancak 20Mbps hız alabilirsiniz, satıştaki arkadaşlar sizi nasıl bilgilendirdi bilmiyorum. ” Fakat site önümde açık, altyapı sorgulaması yapınca 50Mbps alabildiğim gözüküyor diyorum, bu seferde santral uzaklığını bahane ediyor. 293 metre uzaklığım var nasıl uzak diyorsunuz diyorum, Enes bey yapabileceğimiz bir şey yok 20Mbps üstü alamazsınız dedi. Bende sinirli olduğumdan, o zaman ben iptal ediyorum dedim, peşine birazda saydırdım sövdüm kapattım telefonu. Akşamına iptal dilekçesi yazdım ve faxladım. Ertesi sabah yani dün sabah TT ekipleri gelmişler ne yaptılarsa bilmiyorum ama sorun çözülmüş. Uyandığımda bir de ne göreyim, 75Mbps download ve 32Mbps upload alıyorum 😅 Yaklaşık 10 gün hizmet kullanamamak kötüydü fakat sonrasında bunu görmek sevindirdi, demek ki verilebiliyormuş. Sadece ilgilenme ve umursamak gerekiyor. İptal dilekçesinin işleme alınmamasını bildirdim. Fakat korkmuyorada değilim açıkçası çünkü çok fazla yüksek bir hızda hizmet alıyorum. Ve sözleşmede iptal hakkı için 14 gün süre yazıyordu, belki de o 14 gün dolmasını bekliyorlar, ondan sonra tekrar sorunla karşılaşmaktan da korkuyorum. 2 gün sonra 14 gün dolacak bakalım neler olacak. Cayma hakkım her zaman var fakat 14 gün dolduktan sonra bayağı uğraştırıyorlarmış insanı. Aşağıya görsel bırakıyorum, aldığım hizmet. Teşekkür etsemmi etmesemmi kararsızım 😂

Dosya Ekleri

• 983F5C7B-AFCD-48C6-846C-6A33BC8FB51F.jpeg
    983F5C7B-AFCD-48C6-846C-6A33BC8FB51F.jpeg
    2 MB · Görüntüleme: 96
Son düzenleyen: Moderatör:
Sen YAPA ile direk santralden hizmet alırken VAE ile yakındaki saha dolabına almışlar. İnsan gibi rica etseydin arada çok yüksek hız farkı olduğu için seni VAE'ye alırlardı. Aslında 293 metre de bu kadar düşüş yaşanmaması lazımdı ama neyse bir şekilde çözülmüş.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı