TurkNet boş port yok, TürkTelekom var diyor

Daha fazla  
Ekim 2019'da sözleşmem bittiği için Milleni.com'dan TurkNet'e geçtim.
Milleni.com'da ADSL hattı kullanıyordum. TurkNet'e geçerken altyapı sorgulaması yapıldı ve hattımın 64 Mbps'ye kadar VDSL desteklediğinin bilgisini aldım. Fakat çok kurnaz olacaklar ki TurkNet müşteri hizmetlerinde ki arkadaş hattımı ADSL olarak açarsam işlemlerin daha hızlı olacağını aktarıp aklımı çelmeyi başardı. Hattımı ADSL olarak açıp daha sonra VDSL'ye çevirebileceklerini bildirdi.
Kabul ettim ve hattım ADSL olarak aktif oldu. Daha sonra paket değişikliği talebinde bulundum, TT telefon hattınızı tanımlamamış o yüzden VDSL hizmeti alamazsınız dediler. Tam 3 kez Manisa'daki TT'nin operasyon merkezine gittim. Adamlar telefon hattımı 3 haftada ancak tanımladı. Bu sefer VDSL geçişi için boş port olmadığını söyedi TurkNet.
Bu bilgiyi kimden aldınız diyorum, Telekom'dan diyorlar.

Benim yan komşum geçen hafta 1 günde VDSL'ye geçti. Şüphe edip bu gün Manisa Türk Telekom Müdürlüğü Operasyon Şefi H. İle görüştüm.
İnanır mısınız? Sadece 4 adet VDSL portunun kullanıldığının, geriye kalan yüzlerce portun boş olduğunu söyledi.
Bende TurkNet size talep atıyor siz boş port olmadığını söylüyorsunuz dedim. Talepleri gösterdi bir de ne göreyim?
TurkNet böyle bir talep göndermemiş bile.
Adamların müşteri hizmetleri de yok ki o an arayıp görüştüreyim.

Uzun lafın kısası arkadaşlar, TurkNet TT'nin altyapısın müşteri başına kiralıyor. ADSL ile VDSL hattının kiraları farklı. VDSL daha masraflı olduğu için böyle bir yola başvurduklarını bizzat kendim saha ekiplerinden öğrendim.
Siz siz olun bu tür katakulliye gelmeyin. Ben yandım sizde yanmayın.

Bilgilerinize.

Son düzenleyen: Moderatör:
Konuyu bende araştırmalar sonucunda öğrendim ve çoğu kişinin bu olaydan haberi yok.Ben vodafone net kullanıyorum 75mbps VDSL, 5yıldır müşterileri olduğum için 75TL ödüyorum aylık ve Türknet'e geçmeyi düşünmüştüm bi ara, şuan uzak duruyorum ama memnun olanda var.Konu bilgilendirme amaçlı güzel olmuş eline sağlık.

Konuyu bende araştırmalar sonucunda öğrendim ve çoğu kişinin bu olaydan haberi yok.Ben vodafone net kullanıyorum 75mbps VDSL, 5yıldır müşterileri olduğum için 75TL ödüyorum aylık ve Türknet'e geçmeyi düşünmüştüm bi ara, şuan uzak duruyorum ama memnun olanda var.Konu bilgilendirme amaçlı güzel olmuş eline sağlık.
TürkNet'e bulaşmanı tavsiye etmiyorum. Kullandığın pakete göre ödediğin tutar gayet makul. Adına sevindim. 😀
Türknet candır. BTK Tüketici Şikayet Bildirim Sistemi adresine e-devlet şifrenizle girerek şikayet kaydı oluşturun.
Ben TürkNet'in can olduğunu düşünmüyorum. Aksine ülkemizde ki en berbat ISS olduğunu düşünüyorum. Neden mi?
  • En önemlisi adamların müşteri hizmetleri yok.
  • Örneğin; port konusunda destek kaydı açın diyorlar, Online İşlemlerde port için destek kaydı açabileceğiniz departman,seçenek yok. Dolayısıyla paket değişikliği talebi açıyorum. Arayan kişiler biz o bölüme bakmıyoruz ama takipteyiz diyorlar.
  • Port konusunda ŞikayetVar üzerinden en çok şikayet alan firma TürkNet.
  • Farz edelim bir sorununuz oldu, arayıp böyle böyle oldu diyeceğiniz bir Allah'ın kulu yok.
  • Destek kaydı açacaksınız keyifleri ne zaman isterse arayacaklar. (min 10 saat)
  • Fatura konusunda en çok sorun çıkartan firma TT ve TürkNet
  • Fiyatlar uygun, hizmet yok. Altyapıda sorun varsa sorumlu onlar değil TT. Aslında doğru ama müşterisinin arkasını aramayan bir firma. Sonuçta ben paramı TT'ye değil sana ödüyorum. Topu her seferinde TT'ye atıyorlar. Cidden ülkemizde her alanda bu tür üçkağıtlar var. Beni üzende bu. Temiz olan bir tek şey yok. 😕
Ekte ISS'lerin port şikayet sayıları vardır.
Güncelleme: 21.01.2020 tarihinde Milleni.com'u aradım ve port kontrolü sağladım. Boşta port olduğunu beyan ettiler ve aboneleri oldum. 23.01.2020 tarihinde ise Milleni.com 35 Mbps VDSL hatım tanımlandı. Demek ki sorun TürkNet'te.
Güncelleme

Dosya Ekleri

• Milleni.com Port.PNG
    Milleni.com Port.PNG
    3 KB · Görüntüleme: 164
  • NetSpeed Port.PNG
    NetSpeed Port.PNG
    3,1 KB · Görüntüleme: 142
  • TürkNet Port.PNG
    TürkNet Port.PNG
    2,9 KB · Görüntüleme: 166
Son düzenleme:
Aynı olay başıma geldi VDSL portu 3 gün önce açıldı suzan hanım TurkNet'ten buradan kulağını çınlatayım beni oyalayıp durdu en sonunda verdiği cevap boş VDSL portu bulunmamakta. TurkNet tamamiyle pişmanlıktır sırf fazla kira ödememek için beni 2km ötedeki kendi santrallerine bağlıyorlar VDSL vermiyorlar tam bir rezillik.Netspeed'e geçtim şuan 75 mbps sıkıntısız alıyorum öneririm müşteri hizmetleride ilgili.

Ben de şehir değişikliğinden dolayı yeni taşındığım evime TurkNet nakil talebi oluşturmuştum ve boşta port olmadığı için nakil işlemini yapamadıkları cevabını almıştım. Ertesi gün Türk Telekom müdürlüğüne gidip internet başvurumu yaptım hafta sonu olmasına rağmen bir kaç gün sonra gelip internetimi bağlayıp aktif hale getirmişlerdi. Ben de telekom tarafının zorluk çıkardığını düşünüyordum bu yazıyı okuyana kadar.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı