TurkNet GigaFiber abonelik başvurusu

Sevgili dostum. Turknet başvurudan sonra sana churn evrağı verir ve telefon numarasını kendi bünyesine alır. Fakat sanırım burada ki sıkıntı telefonun babanızın üzerine olması. Bir ttnet şubesine gidip senin üstüne geçirebilir. Ya da turknet i babanızın üzerine alıp daha sonra senin üzerine geçirebilirsiniz. Müşteri hizmetlerine sorun bakalım ne diyecekler. Böyle bir imkan varsa faydalanın. Bu İnternet kaçmaz.

Arkadaşlar salı günü TurkNet ekipleri geldi ve GigaFiber kurulumu yapıldı ücretsiz modem, ont cihazı ve kablo çekildi. Hız ile ilgili sorun yok. Yalnız ekipler gittikten sonra tabii bu sırada modem, ont ve internet aktif kullanılırken 1 saat sonra modemde(ZyXEL VMG8623-T50b) internet ışığı kırmızı yandı 5 dakika sonra yeşile döndü. Bu geçici bir şey sandım ama değilmiş bu sorunu her 1 saatte bir, her 2 saatte bir yapıyor modem. Ethernet ile bağlı bu arada masaüstü kullanıyorum. Müşteri hizmetlerine ulaştığımda modemdeki ethwan kısmındaki ipv4/ipv6 dualstack kısmını IPv4 olarak değiştirin dedi ama elbetteki çözülmedi. İnternette çok araştırdım ama çözüm bulamadım. İp alma sorunu diyen var, DNS sorunu diyen var. Bendeki sorun modemde mi, Ont'de mi, yoksa kabloda mı anlamadım. Daha kurulum yapılalı bir hafta olmadı. Yardımcı olanlara teşekkürler şimdiden.
Evet var. Arkadaşlarımdan bozuk ONT yolladıkları oldu ve gelip yenisi ile değiştirdiler ancak sizin arıza ONT kaynaklı değil de modem veya santral kaynaklı olabilir. Benim ki santral kaynaklı idi mesela.

Benim sorunumun çözülmesi 2 haftayı bulur daha sorunun nerede olduğunu bilmiyorum ve onlarda bilmiyor. 😄

Speedtest yaparken sağlayıcı kısmında TurkNet'mi yazıyor Android'mi yazıyor?

Masaüstünden yapılan test. Bu arada modem 2.4GHz bağlanıyorum ama 5GHz bağlantı yapamıyorum telefonum Android. Araştırdığımda çoğu kişide bu tür sorunlar varmış. Hız da düşük çıkmış ilginç bir şekilde.

Dosya Ekleri

• 3653c9e4468f15b5202989482fdf8519.png
    3653c9e4468f15b5202989482fdf8519.png
    38,8 KB · Görüntüleme: 93
Masaüstünden yapılan test. Bu arada modem 2.4GHz bağlanıyorum ama 5GHz bağlantı yapamıyorum telefonum Android. Araştırdığımda çoğu kişide bu tür sorunlar varmış. Hız da düşük çıkmış ilginç bir şekilde.
Telefonunuz 5Ghz desteklemiyor olabilir benimki de desteklemiyor.
Benim hız testim böyle;
IMG_20210812_224612_870-1.jpg

Kurulumdan 1 hafta kadar daha geçtikten sonra düzelmez ise destek kaydından ekip iste gelip baksınlar duruma.

Telefonunuz 5Ghz desteklemiyor olabilir benimki de desteklemiyor.
Benim hız testim böyle;
Eki Görüntüle 1136623
Kurulumdan 1 hafta kadar daha geçtikten sonra düzelmez ise destek kaydından ekip iste gelip baksınlar duruma.

Teşekkürler bu arada o kadar yere yazdım ama en çok siz bu kadar iletişime geçip yardımcı oldunuz. Şuan arıza kaydım mevcut dün açmıştım gelen cevaplar çözüm odaklı değil hele ki en son gelen mesaj bu şekilde:
Merhaba,
Hattınızı incelediğimizde fiziksel kopmanız bulunmamaktadır, IP aldığınızı görüntülendik,Wifi internet yanıp sönebilir, 5G ağı çok yeni bir teknoloji olarak tüm abonelerimize ZyXEL modem ile sunulmaktadır. 5G teknolojisi ağına bağlantı için max 2M tavsiye edilmektedir, Ev ve iş yerinizde farklı teknolojileri kullanan cihazlar kullanıyorsanız, kablosuz bağlantınızın tüm bağlantı teknolojilerini desteklediğinden emin olmalısınız. ZyXEL’in 802.11ac teknolojisini kullanan çift bantlı modemleri, hem 2.4 Ghz hem de 5 GHz bantlarında eş zamanlı olarak frekans yayarlar. Böylece hem eski model dizüstü bilgisayar ve diğer mobil cihazlar bağlantı konusunda sıkıntı yaşamazken, yeni nesil 5 GHz bandını kullanan ürünler, eş zamanlı olarak yüksek hızda bağlantı yapabilme yeteneğine kavuşurlar , modem markasının tavsiyesi olan basit ama faydalı ipuçları sayesinde çok daha stabil ve kesintisiz bir internet deneyimi yaşamanızı dileriz. Sağlıklı günler dilerim.

Umarım dediğiniz gibi olur ve sıkıntısız bir şekilde kullanabilirim verilen hizmeti.

Teşekkürler bu arada o kadar yere yazdım ama en çok siz bu kadar iletişime geçip yardımcı oldunuz. Şuan arıza kaydım mevcut dün açmıştım gelen cevaplar çözüm odaklı değil hele ki en son gelen mesaj bu şekilde:
Merhaba,
Hattınızı incelediğimizde fiziksel kopmanız bulunmamaktadır, IP aldığınızı görüntülendik,Wifi internet yanıp sönebilir, 5G ağı çok yeni bir teknoloji olarak tüm abonelerimize ZyXEL modem ile sunulmaktadır. 5G teknolojisi ağına bağlantı için max 2M tavsiye edilmektedir, Ev ve iş yerinizde farklı teknolojileri kullanan cihazlar kullanıyorsanız, kablosuz bağlantınızın tüm bağlantı teknolojilerini desteklediğinden emin olmalısınız. ZyXEL’in 802.11ac teknolojisini kullanan çift bantlı modemleri, hem 2.4 Ghz hem de 5 GHz bantlarında eş zamanlı olarak frekans yayarlar. Böylece hem eski model dizüstü bilgisayar ve diğer mobil cihazlar bağlantı konusunda sıkıntı yaşamazken, yeni nesil 5 GHz bandını kullanan ürünler, eş zamanlı olarak yüksek hızda bağlantı yapabilme yeteneğine kavuşurlar , modem markasının tavsiyesi olan basit ama faydalı ipuçları sayesinde çok daha stabil ve kesintisiz bir internet deneyimi yaşamanızı dileriz. Sağlıklı günler dilerim.

Umarım dediğiniz gibi olur ve sıkıntısız bir şekilde kullanabilirim verilen hizmeti.
Klasik cevap vermişler hocam aynısını bana da yazıp kaydı kapatıyorlardı. Bu arada sizin semt neresi?

Son düzenleme:
Gerçekten yuh ya. Benimki hala ADSL :D

ADSL, VDSL'ya da FİBER fark etmiyor benim için kopma ve sıkıntı olmasın modem de kırmızı ışık yanmasın sonra yeşile dönmesin ve bunu her bir saatte bir, her iki saatte bir sürekli yapmasın benim için fark etmez.
Klasik cevap vermişler hocam aynısını bana da yazıp kaydı kapatıyorlardı. Hocam bu arada sizin semt neresi?

Küçükçekmece yeşilova civarı ve buralar hep eski yapılar pek gelişmemiş yerler altyapılar o kadar kötüydü vardı ama eh diyebilecek kadar. GigaFiber getirmeleri çok iyi yalnız bu sorunlar çok olursa sıkıntı onlar için. Bu tür sorunlara keşke daha hızlı çözüm getirebilseler. Sizin ne taraf? Tam size yazdım tekrar kırmızı ışık yandı internet gitti ve yeşile döndü. Sinirden gülüyorum 😆

Son düzenleme:
Arkadaşlar salı günü TurkNet ekipleri geldi ve GigaFiber kurulumu yapıldı ücretsiz modem, ont cihazı ve kablo çekildi. Hız ile ilgili sorun yok. Yalnız ekipler gittikten sonra tabii bu sırada modem, ont ve internet aktif kullanılırken 1 saat sonra modemde(ZyXEL VMG8623-T50b) internet ışığı kırmızı yandı 5 dakika sonra yeşile döndü. Bu geçici bir şey sandım ama değilmiş bu sorunu her 1 saatte bir, her 2 saatte bir yapıyor modem. Ethernet ile bağlı bu arada masaüstü kullanıyorum. Müşteri hizmetlerine ulaştığımda modemdeki ethwan kısmındaki ipv4/ipv6 dualstack kısmını IPv4 olarak değiştirin dedi ama elbetteki çözülmedi. İnternette çok araştırdım ama çözüm bulamadım. İp alma sorunu diyen var, DNS sorunu diyen var. Bendeki sorun modemde mi, Ont'de mi, yoksa kabloda mı anlamadım. Daha kurulum yapılalı bir hafta olmadı. Yardımcı olanlara teşekkürler şimdiden.
Modem yüzünden bu. Verdikleri modemin IP alması işkence.
Modemin yanındaki kablo ile mi ölçtünüz? O CAT 5E kablo normal sonuçlar.

@TeknoFix29
Sizin modem aynı modem mi (VMG8623-T50b)? Aynı ise modemdeki internet ışığının yanıp sönmesi normal mi bir gariplik var sanki aktif kullanılırken bazen (yarım saat veya bir saat) sabit yanıyor bazen ise yanıp sönüyor. Aktif diyorum çünkü gerçekten aktif kullanıyorum interneti. Ayrıca modemdeki internet ışığı kırmızı yandığında yeniden başlatıyor muydu kendini? Bende birkaç kez öyle yaptı kırmızıdan yeşile dönemeden yeniden başlattı kendini modem.
Modem yüzünden bu. Verdikleri modemin IP alması işkence.

Modemin yanındaki kablo ile mi ölçtünüz? O CAT 5E kablo normal sonuçlar.

Kurulumu ekipler yaptı yani evet kendi kabloları ile kullanılıyorum CAT 5e. Gerçekten bilmiyorum eğer IP alma sorunu mu, DNS sorunu mu nasıl çözülür emin değilim. Firmware ile çözülür mü bilmiyorum. Riske atmak istemiyorum şimdi. Çok can sıkıcı bir şey oldu artık bu sorun. 1 hafta beklesem nasıl düzelecek onu da anlamadım.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı