AnarchyZ
Hectopat
Sevgili dostum. Turknet başvurudan sonra sana churn evrağı verir ve telefon numarasını kendi bünyesine alır. Fakat sanırım burada ki sıkıntı telefonun babanızın üzerine olması. Bir ttnet şubesine gidip senin üstüne geçirebilir. Ya da turknet i babanızın üzerine alıp daha sonra senin üzerine geçirebilirsiniz. Müşteri hizmetlerine sorun bakalım ne diyecekler. Böyle bir imkan varsa faydalanın. Bu İnternet kaçmaz.
Arkadaşlar salı günü TurkNet ekipleri geldi ve GigaFiber kurulumu yapıldı ücretsiz modem, ont cihazı ve kablo çekildi. Hız ile ilgili sorun yok. Yalnız ekipler gittikten sonra tabii bu sırada modem, ont ve internet aktif kullanılırken 1 saat sonra modemde(ZyXEL VMG8623-T50b) internet ışığı kırmızı yandı 5 dakika sonra yeşile döndü. Bu geçici bir şey sandım ama değilmiş bu sorunu her 1 saatte bir, her 2 saatte bir yapıyor modem. Ethernet ile bağlı bu arada masaüstü kullanıyorum. Müşteri hizmetlerine ulaştığımda modemdeki ethwan kısmındaki ipv4/ipv6 dualstack kısmını IPv4 olarak değiştirin dedi ama elbetteki çözülmedi. İnternette çok araştırdım ama çözüm bulamadım. İp alma sorunu diyen var, DNS sorunu diyen var. Bendeki sorun modemde mi, Ont'de mi, yoksa kabloda mı anlamadım. Daha kurulum yapılalı bir hafta olmadı. Yardımcı olanlara teşekkürler şimdiden.
Evet var. Arkadaşlarımdan bozuk ONT yolladıkları oldu ve gelip yenisi ile değiştirdiler ancak sizin arıza ONT kaynaklı değil de modem veya santral kaynaklı olabilir. Benim ki santral kaynaklı idi mesela.
Benim sorunumun çözülmesi 2 haftayı bulur daha sorunun nerede olduğunu bilmiyorum ve onlarda bilmiyor.