TurkNet internete bağlanmıyor

rahmi159

Hectopat
Arkadaşlar yaklaşık 14 gün önce TurkNet'e VDSL internet başvurusunda bulundum. 1 hafta kuruluma gelen olmadı 1 hafta sonra gelen teknik servis elemanı abimizde modem kurulumunu yaptı. Sonra baktı ki hat yok dedi daireye sanırım apartmanda kullanan var çünkü oda Türk Telekom'a hat çekilmesi lazım diye arıza kaydı açtı. Hat çekildi baktık ki bu sefer modemde DSL ışığı söndü. Sonraki akşam DSL ışığı yandı ama internet yoktu. Ertesi gün yine DSL ışığı gitti sonra gittim daha fazla uğraşmamak için elektrikçi çağırdım eve kadar gelen tüm kabloları ve internet hattını kontrol etti problem bulamadı. Modemde arıza diyeceğim modemde sıkıntı olmaması lazım diğer evden çalışır durumda aldık getirdik. 2 haftadır kafayı yemek üzereyiz, problemi çözemedik. Ne Online derslere girebiliyoruz ne de bir şey yapabiliyoruz. Modem arayüzünde telefon kablosu takılı değil yazıyor daha önceden böyle bir problem yaşayan var mı ya da çözüm önerebilecek var mı?
Modem ASUS AC750.

Arkadaşlar yaklaşık 14 gün önce TurkNet'e VDSL internet başvurusunda bulundum. 1 hafta kuruluma gelen olmadı 1 hafta sonra gelen teknik servis elemanı abimizde modem kurulumunu yaptı. Sonra baktı ki hat yok dedi daireye sanırım apartmanda kullanan var çünkü oda Türk Telekom'a hat çekilmesi lazım diye arıza kaydı açtı. Hat çekildi baktık ki bu sefer modemde DSL ışığı söndü. Sonraki akşam DSL ışığı yandı ama internet yoktu. Ertesi gün yine DSL ışığı gitti sonra gittim daha fazla uğraşmamak için elektrikçi çağırdım eve kadar gelen tüm kabloları ve internet hattını kontrol etti problem bulamadı. Modemde arıza diyeceğim modemde sıkıntı olmaması lazım diğer evden çalışır durumda aldık getirdik. 2 haftadır kafayı yemek üzereyiz, problemi çözemedik. Ne Online derslere girebiliyoruz ne de bir şey yapabiliyoruz. Modem arayüzünde telefon kablosu takılı değil yazıyor daha önceden böyle bir problem yaşayan var mı ya da çözüm önerebilecek var mı?
Modem ASUS AC750.

DSL ışığınız yanmıyor ise hattınız açık değildir.

İlk önce Telekom ekiplerinin binanızdaki Ankastre yani Reglet kabinine gelen hattı kontrol etsinler.
Lütfen Ethernet hattı için elektrikçi değil bilgisayar teknik servis çağrın, tamam sıva altı kablo çekebilir, lakin arıza tespiti yapamazlar.
Modem kurulumunuzu doğru yaptığınızdan emin olunuz, gerekirse sıfırlayarak tekrar deneyiniz.

Son düzenleme:
Hattımın açık olduğu söyleniyor Türk Telekom ekipleri geldi kontrol etti.
Doğru kullanıcı adı ve şifreyle giriş yaptınız mı? Eğer eski Türk Telekom veya başka bir ISS kullanıcı adı şifrenizle TurkNet ağına bağlanmaya çalışıyorsanız bu tarz sorunlar yaşayacaksınız. TurkNet Online işlemlere girin, menüden "Teknik Destek">"Modem Şifre Bilgisi". Bununla modeme giriş yapmanız gerek. Eğer yapmazsanız bağlantı sağlanmaz.
1633192642116.png

İlk önce Telekom ekiplerinin binanızdaki ankastre yani reglet kabinine gelen hattı kontrol etsinler.
Lütfen Ethernet hattı için elektrikçi değil bilgisayar teknik servis çağrın, tamam sıva altı kablo çekebilir, lakin arıza tespiti yapamazlar.
Ve modem kurulumunuzu doğru yaptığınızdan emin olunuz, gerekirse sıfırlayarak tekrar deneyiniz.

Ethernet kablosu değil o fiberde oluyor VDSL için çağırdım elektrikçiyi elektrikçiler Ethernet'e bakmıyorlar zaten diye biliyorum hattan gelen kabloları kontrol ettirdim kablolarda problem olabilir diye onda da problem çıkmadı telefon kabloları VDSL'e baktı onlar.

Doğru kullanıcı adı ve şifreyle giriş yaptınız mı? Eğer eski Türk Telekom veya başka bir ISS kullanıcı adı şifrenizle TurkNet ağına bağlanmaya çalışıyorsanız bu tarz sorunlar yaşayacaksınız. TurkNet Online işlemlere girin, menüden "Teknik Destek">"Modem Şifre Bilgisi". Bununla modeme giriş yapmanız gerek. Eğer yapmazsanız bağlantı sağlanmaz.Eki Görüntüle 1178738
Modemi teknis servis kurdu bende şüphendim bu durumdan bazen yazım hataları vs yapıyorlar diye kontrol ettiğimde doğruydu kurulum. Bugün yinede modemi sıfırladım kendim kurulum yapayım diye fakat dsl ışığı yanmayınca kurulum aşamasına geçilmiyor malesef ama yinede doğruydu kurulum.

Modemi teknis servis kurdu bende şüphendim bu durumdan bazen yazım hataları vs yapıyorlar diye kontrol ettiğimde doğruydu kurulum. Bugün yinede modemi sıfırladım kendim kurulum yapayım diye fakat dsl ışığı yanmayınca kurulum aşamasına geçilmiyor malesef ama yinede doğruydu kurulum.
Hocam bu durumda TurkNet teknik servis bileti oluşturacaksınız. TT ekibi gelecek bağlantınızın olduğu kutuyu ve santraldeki portunuzu kontrol edecek. Bunun için ek ücret uygulayabilirler. Bilginiz olsun. Yapılabilecek başka bir durum yok gibi duruyor.

Hocam bu durumda TurkNet teknik servis bileti oluşturacaksınız. TT ekibi gelecek bağlantınızın olduğu kutuyu ve santraldeki portunuzu kontrol edecek. Bunun için ek ücret uygulayabilirler. Bilginiz olsun. Yapılabilecek başka bir durum yok gibi duruyor.

Hocam 2 hafta oldu ilgilenen yok acil internet lazım yani bize de 4 öğrenci Online derse bile giremiyoruz. Pazartesi günü işi halledemezlerse iptalini isteyeceğim Vodafone nete geçeceğim onların binada fiber altyapıları var 40 lira fazla verir bu rezaletle uğraşmam artık.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı